Вернуться назад Распечатать

Рисова каша на молоці в мультиварці

Рисова каша на молоці в мультиварці
Володарки мультиварки відмінно знають наскільки спрощує кухонні помічниця приготування каш. Достатньо лише завантажити всі необхідні продукти, натиснути кнопочку і через певний час на вашому столі буде смачна, і така корисна молочна каша. І все це без настирливого стояння над каструлею і постійного помішування щоб уникнути пригорання і тікання її з каструлі.
Слідуючи простим рекомендаціям з наших рецептів, ви зможете легко приготувати в мультиварці рисову кашу на молоці.

Як правильно варити рідку рисову кашу на молоці в мультиварці?


Інгредієнти:

  • крупа рисова – 120 г;

  • вода – 250 мл;

  • молоко – 375 мл;

  • сіль – за смаком;

  • цукровий пісок – 125 г;

  • масло вершкове – 40 г або по смаку.


  • Приготування
    Першим справою дуже ретельно вимиваємо рис до прозорості води і даємо гарненько стекти. Закладаємо крупу в ємність мультиварки, вливаємо очищену воду, молоко, додаємо за смаком сіль та цукровий пісок. Використання молока і води в таких пропорціях дозволяє отримати більш ніжний смак рисової каші і зводить ризик її втечі з чаші мультиварки до мінімуму. Адже саме використання жирного домашнього молока в чистому вигляді призводить до цим небажаним наслідкам при приготуванні страви в мультиварці.
    Налаштовуємо прилад на режим «Молочна каша» і готуємо страву до завершення цієї програми. Якщо ваш агрегат не забезпечений такою функцією, то можна скористатися програмою «Гасіння» і збільшити час приготування для додаткової варіння.
    По готовності приправляємо кашу вершковим маслом і подаємо до столу. Якщо ви бажаєте отримати більш густий варіант молочної каші, необхідно зменшити кількість рідких складових і після закінчення програми витримати кашу в режимі «Підігрів» від десяти до тридцяти хвилин.

    Як зварити смачну рисово-пшоняну кашу на молоці в мультиварці?


    Інгредієнти:

  • крупа пшоняна – 120 г;

  • крупа рисова – 120 г;

  • молоко – 750 мл;

  • вода – 400 мл;

  • сіль – 1/2 ч. ложки;

  • цукровий пісок – 45 г або по смаку;

  • масло вершкове – 40 г або по смаку.


  • Приготування
    Спочатку пшоняну крупу промиваємо, заливаємо киплячою водою на одну хвилину, а потім воду зливаємо. Рисову крупу дуже ретельно промиваємо холодною водою до її прозорості. Зазвичай для цього вистачає восьми циклів миття.
    Закладаємо два види підготовленої крупи в ємність мультиварки, вливаємо воду і молоко, а також додаємо сіль та цукровий пісок. Вибираємо на дисплеї пристрою програму «Молочна каша» або при її відсутності режим «Гасіння», збільшивши додатково час приготування. По завершенні процесу залишаємо страву в режимі «Підігрів» ще на десять хвилин.
    Перед подачею заправляємо кашку вершковим маслом за смаком. При бажанні страву можна доповнити сухофруктами, а також свіжими або замороженими ягодами , шматочками свіжих фруктів і подрібненими горіхами.

    Як готувати рисову кашу на молоці в мультиварці з гарбузом?


    Інгредієнти:

  • крупа рисова – 170 г;

  • молоко – 520 мл;

  • вода – 180 мл;

  • гарбуз – 320 г;

  • сіль – за смаком;

  • цукровий пісок – 45 г або по смаку;

  • масло вершкове – 40 р.


  • Приготування
    Рисова каша на молоці в мультиварці

    Гарбуз позбавляємо від шкірки, пропускаємо через тертку і закладаємо в ємність мультиварки. Рисову крупу промиваємо ретельно до прозорої води і додаємо до гарбузі. Заливаємо все молоком і водою, додаємо за смаком сіль та цукровий пісок і налаштовуємо прилад на режим «Молочна каша» і готуємо до сигналу. Залишаємо страву ще на десять-п'ятнадцять хвилин в режимі «Підігрів», а потім приправляємо готову кашку вершковим маслом і подаємо до столу.
    Якщо молоко, що використовується для приготування каші, з низьким вмістом жирів, то його можна використовувати в чистому вигляді без додавання води, збільшивши його кількість до семисот мілілітрів.