» » Розсипчастий рис в мультиварці

Розсипчастий рис в мультиварці

Розсипчастий рис в мультиварці
Як і всі крупи, рис по-своєму корисний – у ньому багато калію, присутні вітаміни групи В, Е, РР. З нього можна приготувати багато смачних страв – і каші, і плов, і супи, і запіканки. Але і приготувати можна по-різному – звичайну кашу найчастіше роблять розвареною. А от рис на гарнір краще зробити розсипчастим. Але не у всіх це добре виходить. Зараз ми вам розповімо, як приготувати розсипчастий рис в мультиварці, і поділимося секретами, слідуючи яким рис у вас завжди вийде на славу.

Рецепт розсипчастого рису в мультиварці


Інгредієнти:

  • пропарений рис – 1 склянка;

  • вершкове масло 725% жирності – 50 г;

  • вода – 2 склянки;

  • сіль.


  • Приготування
    Рис промиваємо під холодною проточною водою і висипаємо його в мультиварку. Вливаємо воду, додаємо шматочок вершкового масла і сіль. Закриваємо каструлю, вибираємо режим «Гречка» і готуємо до сигналу. Відмінний гарнір готовий!

    Як готувати розсипчастий рис з м'ясом в мультиварці?


    Інгредієнти:

  • рис – 1 мультистакан;

  • м'ясо – 05 кг;

  • цибуля – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • рослинна олія – 50 мл;

  • приправа для плову – 1 ч. ложка;

  • сіль – 1 ч. ложка.


  • Приготування
    Рис гарненько промиваємо і викладаю на чисту тканину просушуватися. М'ясо нарізаємо невеликими шматочками. Подрібнюємо овочі. У каструлю наливаємо масло і в режимі «Випічка» або «Смаження» обсмажуємо підготовлене м'ясо. Хвилин через 10 викладаємо овочі, перемішуємо і ще через 10 хвилин всипаємо рис. Помішуючи, обсмажуємо всі інгредієнти разом близько 15 хвилин. Тепер вливаємо 2 мультистакана води і, коли вона закипить, вибираємо програму «Гасіння» і готуємо 30 хвилин.
    Щоб замість розсипчастого рису у вас не вийшла слипшаяся рисова каша, потрібно слідувати деяким простим правилам:

  • Рис потрібно ретельно промивати. Потрібно поміняти воду близько 10 разів, і тоді, нарешті, буде з поверхні зерен видалена клейковина, яка і склеює крупу.

  • Після того, як рис промили, його треба просушити, розсипавши на чисту тканину.

  • І нарешті, перед самим варінням рис потрібно обсмажити на сковороді з рослинним маслом.


  • Приготування розсипчастого рису з сухофруктами в мультиварці


    Інгредієнти:

  • пропарений рис – 1 склянка;

  • курага – 05 склянки;

  • родзинки – 05 склянки;

  • вершкове масло 725% жирності – 2 ст. ложки;

  • ваніль в паличках – 1 шт.;

  • мелена кориця – 2 ч. ложки;

  • вода – 2 склянки;

  • цукор – 2 ст. ложки;

  • сіль.


  • Приготування
    Рис гарненько промиваємо до прозорої води. Сухофрукти теж добре миємо. Викладаємо рис, родзинки і курагу в каструлю, додаємо спеції і все добре перемішуємо. Вливаємо воду, кладемо вершкове масло і вибираємо режим «Плов». Після звукового сигналу даємо рассыпчатому рісу з сухофруктами настоятися близько півгодини, а після цього подаємо до столу.

    Як зварити розсипчастий рис з овочами в мультиварці?


    Інгредієнти:

  • рис довгозернистий – 1 склянка;

  • перець болгарський червоного кольору – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • кукурудза, зелений горошок – за смаком;

  • цибуля ріпчаста – 1 шт.;

  • рослинна олія – 40 мл;

  • вода – 2 склянки;

  • сіль, зелень – за смаком.
  • Розсипчастий рис в мультиварці


    Приготування
    Рис ретельно промиваємо. Червоний болгарський перець чистимо і шаткуємо соломкою. Очищену моркву також ріжемо соломкою. Цибулю чистимо і ріжемо кубиками. Вимиту зелень дрібно шаткуємо. У чашу мультиварки вливаємо олію, додаємо підготовлений рис, овочі, кукурудзу та зелений горошок. Перемішуємо, підсолюємо за смаком. В режимі «Гречка» готуємо до звукового сигналу. Готовий розсипчастий рис з овочами притрушиваем подрібненою зеленню.
    Як бачите, готування рису в мультиварці – заняття зовсім не складне. Дотримуйтесь наших порад, і у вас все обов'язково вийде!
    Додав: admin | 5-07-2015, 16:16
    Переглядів: 586