Як і всі крупи, рис по-своєму корисний – у ньому багато калію, присутні вітаміни групи В, Е, РР. З нього можна приготувати багато смачних страв – і каші, і плов, і супи, і запіканки. Але і приготувати можна по-різному – звичайну кашу найчастіше роблять розвареною. А от рис на гарнір краще зробити розсипчастим. Але не у всіх це добре виходить. Зараз ми вам розповімо, як приготувати розсипчастий рис в мультиварці, і поділимося секретами, слідуючи яким рис у вас завжди вийде на славу.
Рецепт розсипчастого рису в мультиварці
Інгредієнти: пропарений рис – 1 склянка; вершкове масло 725% жирності – 50 г; вода – 2 склянки; сіль. Приготування Рис промиваємо під холодною проточною водою і висипаємо його в мультиварку. Вливаємо воду, додаємо шматочок вершкового масла і сіль. Закриваємо каструлю, вибираємо режим «Гречка» і готуємо до сигналу. Відмінний гарнір готовий!
Як готувати розсипчастий рис з м'ясом в мультиварці?
Інгредієнти: рис – 1 мультистакан; м'ясо – 05 кг; цибуля – 1 шт.; морква – 1 шт.; рослинна олія – 50 мл; приправа для плову – 1 ч. ложка; сіль – 1 ч. ложка. Приготування Рис гарненько промиваємо і викладаю на чисту тканину просушуватися. М'ясо нарізаємо невеликими шматочками. Подрібнюємо овочі. У каструлю наливаємо масло і в режимі «Випічка» або «Смаження» обсмажуємо підготовлене м'ясо. Хвилин через 10 викладаємо овочі, перемішуємо і ще через 10 хвилин всипаємо рис. Помішуючи, обсмажуємо всі інгредієнти разом близько 15 хвилин. Тепер вливаємо 2 мультистакана води і, коли вона закипить, вибираємо програму «Гасіння» і готуємо 30 хвилин.
Щоб замість розсипчастого рису у вас не вийшла слипшаяся рисова каша, потрібно слідувати деяким простим правилам:
Рис потрібно ретельно промивати. Потрібно поміняти воду близько 10 разів, і тоді, нарешті, буде з поверхні зерен видалена клейковина, яка і склеює крупу. Після того, як рис промили, його треба просушити, розсипавши на чисту тканину. І нарешті, перед самим варінням рис потрібно обсмажити на сковороді з рослинним маслом. Приготування розсипчастого рису з сухофруктами в мультиварці
Інгредієнти: пропарений рис – 1 склянка; курага – 05 склянки; родзинки – 05 склянки; вершкове масло 725% жирності – 2 ст. ложки; ваніль в паличках – 1 шт.; мелена кориця – 2 ч. ложки; вода – 2 склянки; цукор – 2 ст. ложки; сіль. Приготування Рис гарненько промиваємо до прозорої води. Сухофрукти теж добре миємо. Викладаємо рис, родзинки і курагу в каструлю, додаємо спеції і все добре перемішуємо. Вливаємо воду, кладемо вершкове масло і вибираємо режим «Плов». Після звукового сигналу даємо рассыпчатому рісу з сухофруктами настоятися близько півгодини, а після цього подаємо до столу.
Як зварити розсипчастий рис з овочами в мультиварці?
Інгредієнти: рис довгозернистий – 1 склянка; перець болгарський червоного кольору – 1 шт.; морква – 1 шт.; кукурудза, зелений горошок – за смаком; цибуля ріпчаста – 1 шт.; рослинна олія – 40 мл; вода – 2 склянки; сіль, зелень – за смаком. Приготування Рис ретельно промиваємо. Червоний болгарський перець чистимо і шаткуємо соломкою. Очищену моркву також ріжемо соломкою. Цибулю чистимо і ріжемо кубиками. Вимиту зелень дрібно шаткуємо. У чашу мультиварки вливаємо олію, додаємо підготовлений рис, овочі, кукурудзу та зелений горошок. Перемішуємо, підсолюємо за смаком. В режимі «Гречка» готуємо до звукового сигналу. Готовий розсипчастий рис з овочами притрушиваем подрібненою зеленню.
Як бачите, готування рису в мультиварці – заняття зовсім не складне. Дотримуйтесь наших порад, і у вас все обов'язково вийде!