Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Буряк в мікрохвильовці

Буряк в мікрохвильовці

19-01-2015, 13:15
901
Буряк в мікрохвильовці
Буряк в процесі приготування в мікрохвильовці зберігає всі корисні вітаміни. Приготування буряка в мікрохвильовці займає від 10 до 30 хвилин. Саме з цих причин коштувати готувати даний овоч саме в СВЧ печі.

Як приготувати буряк в мікрохвильовці?
У першу чергу варто відзначити, що для приготування буряка в мікрохвильовці використовується спеціальний посуд для мікрохвильовок, якщо під рукою немає, то можна скористатися пакетами для запікання.
Найпоширеніші способи приготування буряка в мікрохвильовці - запекти і зварити. Також, можна створити страву із запеченої буряка та інших овочів. Для приготування овоча існує багато різних рецептів, про які й піде мова в даній статті. Всі вони розкажуть, як запекти буряк в мікрохвильовці швидко, смачно і залишити час для себе коханої.
Приготування буряка в мікрохвильовці - рецепт 1
Інгредієнти:

  • буряк невеликого розміру.


  • Приготування
    Буряк ретельно моєму, кладемо її в пакет для запікання, зав'язуємо спеціальними мотузками без металу. Проколюємо в пакеті дірочку для виходу пари і поміщаємо овоч в мікрохвильову піч на 10-15 хвилин (залежно від розміру буряків і потужності печі). Після цього слід залишити буряк в пакеті ще на 5 хвилин.

    Приготування буряка в мікрохвильовці - рецепт 2
    Інгредієнти:

  • буряк середнього розміру.


  • Приготування
    Буряк моєму начисто. Потім гострим предметом (виделкою) робимо в овоче проколи для того, щоб сік під час приготування міг випаровуватися. Кладемо буряк в спеціальний посуд, накриваємо кришкою і ставимо в мікрохвильову піч на 10-15 хвилин. Після закінчення цього часу буряк потрібно витягнути, і можна приступати до приготування бурякового страви.
    Іноді після запікання можна спостерігати наступне: разрезаете буряк, а серединка виявляється напівсирої. В цьому випадку її можна повернути на кілька хвилин назад у піч або використовувати так, оскільки свіжа буряк дуже корисна, а значить, організм отримає більше вітамінів.

    Як зварити буряк в мікрохвильовці?
    Щоб зварити в мікрохвильовці буряк нам знадобитися вода і спеціальний посуд. При запіканні буряк виходить більш сухий, ніж при варінні. Хоча варіння буряків в мікрохвильовці займає трохи більше часу, ніж випікання.

    Інгредієнти:

  • буряк середнього розміру - 1 шт.;

  • вода - 100 р.


  • Приготування
    Буряк моєму, кладемо в приготовлену посуд, заливаємо водою, накриваємо кришкою і ставимо в мікрохвильову піч на 10 хвилин. Потім витягуємо ємність, перевертаємо буряк на інший бік і знову ставимо в піч на 10 хвилин. Після закінчення цього часу слід залишити овоч потомитися в мікрохвильовці ще хвилин 5 після чого витягнути і сміливо нарізати будь-які гарячі страви або салатики.
    Як буряк спекти в мікрохвильовці з іншими овочами?
    Пропонуємо дуже простий і зручний у приготуванні рецепт оригінального блюда, яке наочно показує, як запекти буряк в мікрохвильовці з іншими овочами.

    Інгредієнти:

  • буряк - 4 шт.;

  • морква - 2 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • рослинне масло - 1 ст. ложка;

  • борошно - 1 ст. ложка;

  • сметана - 15 склянки;

  • перець мелений, сіль - за смаком;

  • оцет, розведений водою 1:1 - 15 ст. ложки;

  • зелень петрушки і кропу - 50 р.


  • Буряк в мікрохвильовці

    Приготування
    Беремо буряк, моєму і запікаємо в мікрохвильовій печі 10 хвилин. Потім її охолоджуємо, чистимо, нарізаємо дрібними кубиками і кладемо в посуд для мікрохвильової печі. Моркву натираємо на крупній тертці, цибулю дрібно нарізаємо, додаємо до буряка. Овочі поливаємо рослинним маслом і ставимо в мікрохвильовку на 3 хвилини. В цей час змішуємо борошно із сметаною. Додаємо до овочів отриману масу, оцет, перець і сіль за смаком. Ставимо отримане блюдо в мікрохвильову піч на підлогу потужності ще на 6 хвилин. Готову страву слід охолодити, прикрасити листям петрушки і кропу і можна подавати до столу. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Тушкована буряк
    Тушкована буряк
    Страви з буряка завжди займали особливе місце в дієтичному меню. Володіючи приємним смаком і ніжною текстурою, тушкована буряк впишеться не тільки в
    Гарнір з буряка
    Гарнір з буряка
    гарніри з буряка - це страви не тільки надзвичайно економні і смачні, але й дуже корисні. Готувати буряк можна окремо, або з додаванням сухофруктів,
    Запечена буряк
    Запечена буряк
    Буряк - популярний овоч у наших краях, який часто додають в салати, закуски, супи заправляють ним. Але мало, хто вживає її як самостійну страву. Їм
    Маринований буряк - рецепт
    Маринований буряк - рецепт
    Буряк - один з найбільш популярних зиязиках овочів. Її додають у борщ, вінегрет та інші страви, солять і, звичайно ж, маринують. Останній спосіб
    Як приготувати буряк в мікрохвильовці?
    Як приготувати буряк в мікрохвильовці?
    Про користь буряків нам усім добре відомо. Цей яскравий плід використовують для приготування закусок, салатів, для заправки супів. Її варять,
    Буряк в скороварці
    Буряк в скороварці
    Новітня кулінарна техніка суттєво полегшує життя нашим домогосподаркам. І сьогодні ми поговоримо про те, як приготувати буряк в скороварці. Читайте