» » Тушковані кабачки в мультиварці з овочами, картоплею, рисом і сметаною

Тушковані кабачки в мультиварці з овочами, картоплею, рисом і сметаною

Тушковані кабачки в мультиварці з овочами, картоплею, рисом і сметаною
Тушковані кабачки в мультиварці зберігають цілісність і соковитість ломиків, які набувають чудовий насичений смак, просочуючись смаком і ароматом додаткових компонентів і спецій. З овочами або м'ясом овоч буде смачним, поживним і разом з тим легким для травлення.

Як тушкувати кабачки в мультиварці?


Існує не один спосіб гасіння кабачків в мультиварці, різняться вибором супроводу або технікою приготування.

  • Кабачкова нарізка може тушкуватися у власному соку, з додаванням томату, бульйону, сметани або просто води.

  • Для насиченого смаку страви, овочі попередньо обсмажують з додаванням олії, включивши програму «Випічка» або «Смаження».

  • Кабачкова м'якоть ідеально поєднується з будь-якими овочами, м'ясом і навіть рибою.

  • Скільки тушкувати кабачки в мультиварці залежатиме від вибраного рецепту і використовуваного набору компонентів. Як правило вистачає одного циклу програми «Гасіння» щоб овочі стали м'якими.


  • Тушковані кабачки з морквою в мультиварці

    Тушковані кабачки в мультиварці з овочами, картоплею, рисом і сметаною

    Смачні тушковані кабачки в мультиварці вдасться приготувати, доповнивши овоч класичним овочевим асорті з моркви і цибулі. Попереднє обсмажування овочевий нарізки зробить смак готового блюда більш насиченим, а додавання часнику додасть йому яскравості пахощів і гармонійної пікантності.
    Інгредієнти:

  • кабачки – 600 г;

  • цибулю і моркву – по 1 шт.;

  • помідори – 3 шт.;

  • масло – 2 ст. ложки;

  • часник – 2 зубки;

  • сіль, перець, лавр, зелень.


  • Приготування

  • В олії на «Випікання» пасерують цибулю з морквою.

  • Додають кубики кабачкової м'якоті, перетерті помідори, сіль, перець, лавр.

  • Готують тушковані кабачки з овочами в мультиварці на програмі «Гасіння» 40 хвилин.

  • За 5 хвилин до завершення програми додають часник, зелень.


  • Як тушкувати кабачки з м'ясом в мультиварці?


    Тушковані кабачки в мультиварці з овочами, картоплею, рисом і сметаною

    Стравою для самостійної подачі до вечері або обіду стануть кабачки тушковані з м'ясом в мультиварці. В даному випадку представлений рецепт з курятиною, але підійде і свинина, і яловичина, індичка. Залежно від виду використовуваного м'яса знадобиться коригування часу приготування страви, яку доведеться загасити довше.
    Інгредієнти:

  • кабачки – 900 г;

  • куряче філе – 500 г;

  • цибулю і моркву – по 2 шт.;

  • помідори – 300 г;

  • масло – 2 ст. ложки;

  • часник – 3 зубки;

  • сіль, перець, лавр, зелень.


  • Приготування

  • У чашу наливають масло, включають програму «Випічка» на 20 хвилин.

  • Закладають нарізану курятину, а через 10 хвилин додають цибулю з морквою.

  • Після сигналу закладають кабачкову нарізку, перетерті помідори, спеції та часник.

  • Готують тушковані кабачки з куркою в мультиварці на режимі «Гасіння» 1 год.


  • Тушкована капуста з кабачками в мультиварці

    Тушковані кабачки в мультиварці з овочами, картоплею, рисом і сметаною

    Рецепт тушкованих кабачків з помідорами в мультиварці можна урізноманітнити додаванням капусти, яку шаткують традиційно нарізають соломкою або невеликими пелюстками. Овочеві складові в даному разі приправляються сметаною, яка чудово гармонує з томатом, створюючи ідеальне середовище для гасіння компонентів.
    Інгредієнти:

  • кабачки – 600 г;

  • капуста – 900 г;

  • морква – 2-3 шт.;

  • цибуля зелена – 1 пучок;

  • помідори – 300 г;

  • сметана – 120 г;

  • масло – 3 ст. ложки;

  • сіль, перець, спеції.


  • Приготування

  • На маслі обсмажують нарізану моркву, включивши «Випічку» на 10 хвилин.

  • Додають капусту, кабачки, перетерті помідори, сметану і всі спеції.

  • Переводять прилад на «Гасіння», налаштовують таймер на 1 годину.

  • За 10 хвилин до закінчення програми доповнюють тушковані кабачки в мультиварці зеленою цибулею.


  • Кабачки тушковані з фаршем в мультиварці

    Тушковані кабачки в мультиварці з овочами, картоплею, рисом і сметаною

    Тушковані кабачки з м'ясом овочами в мультиварці можна приготувати елементарно у вигляді рагу. Більш оригінальне рішення питання – попереднє фарширование плодів начинкою з фаршу. Для цього з овочевих примірників роблять свого роду барила, розрізавши їх на 2-3 частини і выскоблив м'якоть з одного боку.
    Інгредієнти:

  • кабачки – 2-3 шт.;

  • фарш – 400 г;

  • моркву і цибулю – по 1 шт.;

  • паста томатна 100 г;

  • сметана – 120 г;

  • масло – 1 ст. ложка;

  • сіль, перець, спеції.


  • Приготування

  • Кабачки розрізають упоперек на 2-3 частини, вискоблюють м'якоть.

  • Фарш приправляють за смаком, змішують з половиною нарізаного лука.

  • Наповнюють масою підготовлені кабачкові «барила».

  • Пасерують На маслі цибулю з морквою.

  • Додають розведену у воді пасту, спеції, закладають нафаршировані заготовки.

  • Включають програму «Тушкування» на 1 годину.

  • Тушковані з фаршем кабачки в мультиварці подають в гарячому або охолодженому вигляді.


  • Кабачки тушковані з рисом в мультиварці

    Тушковані кабачки в мультиварці з овочами, картоплею, рисом і сметаною

    Тушковані кабачки з помідорами в мультиварці стануть ситним і поживним гарніром або цілком самостійним смачним блюдом, якщо приготувати їх з додаванням рису. В даному випадку підійде кругла або длиннозернистая крупа, яку попередньо слід промити до прозорості води.
    Інгредієнти:

  • кабачки – 1-2 шт.;

  • рис – 05 склянки;

  • моркву і цибулю – по 1 шт.;

  • помідори – 2 шт.;

  • часник – 2 зубки;

  • масло рослинне та вершкове – 2 ст. ложки;

  • сіль, перець, спеції.


  • Приготування

  • У суміші олії обсмажують на «Випікання» цибулю і моркву.

  • Додають рис, нарізані кабачки, перетерті помідори і спеції.

  • Вливають 2/3 склянки води і готують страву на програмі «Рис» або «Плов».

  • Залишають рис з овочами ще на 10 хвилин на «Підігріві».


  • Тушковані кабачки з баклажанами в мультиварці

    Тушковані кабачки в мультиварці з овочами, картоплею, рисом і сметаною

    Простіше простого тушкувати кабачки з баклажанами в мультиварці. Можна обійтися без попередньої пасерування овочів, що ще більше спростить техніку створення страви. Залишиться тільки нарізати підготовлені компоненти приблизно рівними за розміром скибочками і протушкувати у відповідному режимі пристрою.


    Інгредієнти:

  • кабачки і баклажани – по 05 кг;

  • моркву і цибулю – по 1 шт.;

  • помідори та солодкий перець – 2 шт.;

  • часник – 2 зубки;

  • масло рослинне – 2 ст. ложки;

  • сіль, перець, прованські трави.


  • Приготування

  • На маслі обсмажують цибулю і моркву, включивши «Випічку» на 10 хвилин.

  • Додають нарізані кабачки, баклажани, перці, перетерті помідори і трави.

  • Готують тушковані кабачки в мультиварці на «Гасіння» 40 хвилин.

  • Додають часник, продовжують роботу програми ще 10 хвилин.


  • Тушкована картопля з кабачком в мультиварці

    Тушковані кабачки в мультиварці з овочами, картоплею, рисом і сметаною

    Більш поживними вийдуть тушковані кабачки з картоплею в мультиварці , які можна приготувати в суто овочевому складі або доповнити нарізаною свининою, курятиною або іншим м'ясом. Асорті з овочів допускається розширювати, додаючи на свій розсуд солодкий болгарський перець, стебла селери, суцвіття капусти, спаржу.
    Інгредієнти:

  • кабачки – 3 шт.;

  • картопля – 5-6 шт.;

  • моркву і цибулю – по 1 шт.;

  • помідори – 2-3 шт.;

  • часник – 2 зубки;

  • масло рослинне – 2 ст. ложки;

  • сіль, перець, зелень.


  • Приготування

  • Розігрівають на програмі «Смаження» масло.

  • Закладають нарізану цибулю і моркву, пасерують 10 хвилин.

  • Додають підготовлений заздалегідь очищену і нарізану картоплю, кабачкові кубики і подрібнені томати.

  • Страву приправляють за смаком, додають часник, зелень.

  • Перемикають прилад на «Гасіння».

  • Через годину тушковані з картоплею кабачки в мультиварці будуть готові.


  • Кабачки тушковані з грибами в мультиварці

    Тушковані кабачки в мультиварці з овочами, картоплею, рисом і сметаною

    Кабачкова м'якоть ідеально гармонує з грибами, якими можуть бути як печериці, так і лісові. Останні попередньо відварюють у підсоленій воді на плиті в каструлі або застосовуючи мультиварку. Результатом буде чудова за всіма параметрами закуска, яка в рівній мірі хороша і в гарячому і в охолодженому вигляді.
    Інгредієнти:

  • кабачки – 2 шт.;

  • гриби – 500 г;

  • цибуля – 2 шт.;

  • помідори – 3 шт.;

  • часник – 3 зубки;

  • сметана – 150 г;

  • масло рослинне – 3 ст. ложки;

  • сіль, перець, спеції.


  • Приготування

  • На маслі обсмажують цибульну нарізку, включивши пристрій в режимі «Випічка».

  • Додають кабачки, а через 10 хвилин гриби.

  • Сметану змішують з приправами, часником і відправляють до інших компонентів.

  • Готують кабачки тушковані в сметані в мультиварці на програмі «Гасіння» 40 хвилин.


  • Тушковані кабачки з квасолею в мультиварці

    Тушковані кабачки в мультиварці з овочами, картоплею, рисом і сметаною

    Потушенный кабачок з квасолею в мультиварці буде однаково затребуваний і в літньому меню і в раціоні міжсезоння. Коли немає свіжих овочів, можна скористатися замороженої нарізкою, що спростить готування і заощадить час. Боби підійдуть консервовані або відварені окремо до готовності.
    Інгредієнти:

  • кабачки – 2 шт.;

  • квасоля – 300 г;

  • цибулю і моркву – по 1 шт.;

  • помідори – 3 шт.;

  • часник – 3 зубки;

  • масло рослинне – 3 ст. ложки;

  • сіль, перець, орегано.


  • Приготування

  • На маслі в режимі «Смаження» пасерують цибулю і моркву.

  • Закладають нарізані кабачки, помідори і квасоля.

  • Страву приправляють за смаком, доповнюють орегано і часником, готують на «Гасіння» 40 хвилин.


  • Кабачки тушковані з сосисками в мультиварці

    Тушковані кабачки в мультиварці з овочами, картоплею, рисом і сметаною

    Якщо хочеться з мінімальними трудовитратами отримати ситне і смачне блюдо до вечері або на обід можна приготувати тушковані кабачки з ковбасою в мультиварці. Підійдуть будь-які ковбасні вироби, сардельки або як в даному випадку сосиски. Смак кулінарного творіння стане яскравішим, якщо ковбасну нарізку додатково обсмажити.
    Інгредієнти:

  • кабачки – 3 шт.;

  • картопля – 3 шт.;

  • сосиски – 2 шт.;

  • цибулю і моркву – по 1 шт.;

  • помідори – 2 шт.;

  • часник – 2 зубки;

  • сметана – 150 г;

  • масло рослинне – 2 ст. ложки;

  • сіль, перець, спеції.


  • Приготування

  • У каструлю з маслом закладають цибулю і моркву, трохи обсмажують.

  • Додають решту нарізані овочі, перетерті помідори.

  • Страву приправляють сіллю, перцем і спеціями, вливають склянку води.

  • Включають «Тушкування» на 50 хвилин.

  • За 5 хвилин до сигналу закладають в чашу нарізані сосиски, часник, перемішують.


  • Риба тушкована з кабачками в мультиварці

    Тушковані кабачки в мультиварці з овочами, картоплею, рисом і сметаною

    Приготовлена риба з кабачками в мультиварці завжди вдається соковитою, просоченої овочевими соками і дуже смачною. Переважно використовувати рибне філе, попередньо нарізавши його порційними шматочками. Сметану допускається замінювати жирними вершками, додавши при цьому трохи гірчиці для пікантності.
    Інгредієнти:

  • кабачки – 2 шт.;

  • риба – 500 г;

  • цибулю і моркву – по 1 шт.;

  • помідори – 2 шт.;

  • сметана – 120 г;

  • масло рослинне – 2 ст. ложки;

  • сіль, перець, зелень.


  • Приготування

  • В розігрітій олії на «Випікання» обсмажують нарізану рибу потроху.

  • Додають підготовлені подрібнені овочі, смажать ще 10 хвилин.

  • Закладають в чашу сметану, сіль, перець, спеції, вливають при необхідності трохи води.

  • Перемикають прилад на «Гасіння» і готують страву 20 хвилин.
  • Додав: admin | 21-11-2018, 16:34
    Переглядів: 15