Тушковані кабачки в мультиварці зберігають цілісність і соковитість ломиків, які набувають чудовий насичений смак, просочуючись смаком і ароматом додаткових компонентів і спецій. З овочами або м'ясом овоч буде смачним, поживним і разом з тим легким для травлення.
Як тушкувати кабачки в мультиварці?
Існує не один спосіб гасіння кабачків в мультиварці, різняться вибором супроводу або технікою приготування.
Кабачкова нарізка може тушкуватися у власному соку, з додаванням томату, бульйону, сметани або просто води. Для насиченого смаку страви, овочі попередньо обсмажують з додаванням олії, включивши програму «Випічка» або «Смаження». Кабачкова м'якоть ідеально поєднується з будь-якими овочами, м'ясом і навіть рибою. Скільки тушкувати кабачки в мультиварці залежатиме від вибраного рецепту і використовуваного набору компонентів. Як правило вистачає одного циклу програми «Гасіння» щоб овочі стали м'якими. Тушковані кабачки з морквою в мультиварці
Смачні тушковані кабачки в мультиварці вдасться приготувати, доповнивши овоч класичним овочевим асорті з моркви і цибулі. Попереднє обсмажування овочевий нарізки зробить смак готового блюда більш насиченим, а додавання часнику додасть йому яскравості пахощів і гармонійної пікантності.
Інгредієнти: кабачки – 600 г; цибулю і моркву – по 1 шт.; помідори – 3 шт.; масло – 2 ст. ложки; часник – 2 зубки; сіль, перець, лавр, зелень. Приготування В олії на «Випікання» пасерують цибулю з морквою. Додають кубики кабачкової м'якоті, перетерті помідори, сіль, перець, лавр. Готують тушковані кабачки з овочами в мультиварці на програмі «Гасіння» 40 хвилин. За 5 хвилин до завершення програми додають часник, зелень. Як тушкувати кабачки з м'ясом в мультиварці?
Стравою для самостійної подачі до вечері або обіду стануть кабачки тушковані з м'ясом в мультиварці. В даному випадку представлений рецепт з курятиною, але підійде і свинина, і яловичина, індичка. Залежно від виду використовуваного м'яса знадобиться коригування часу приготування страви, яку доведеться загасити довше.
Інгредієнти: кабачки – 900 г; куряче філе – 500 г; цибулю і моркву – по 2 шт.; помідори – 300 г; масло – 2 ст. ложки; часник – 3 зубки; сіль, перець, лавр, зелень. Приготування У чашу наливають масло, включають програму «Випічка» на 20 хвилин. Закладають нарізану курятину, а через 10 хвилин додають цибулю з морквою. Після сигналу закладають кабачкову нарізку, перетерті помідори, спеції та часник. Готують тушковані кабачки з куркою в мультиварці на режимі «Гасіння» 1 год. Тушкована капуста з кабачками в мультиварці
Рецепт тушкованих кабачків з помідорами в мультиварці можна урізноманітнити додаванням капусти, яку шаткують традиційно нарізають соломкою або невеликими пелюстками. Овочеві складові в даному разі приправляються сметаною, яка чудово гармонує з томатом, створюючи ідеальне середовище для гасіння компонентів.
Інгредієнти: кабачки – 600 г; капуста – 900 г; морква – 2-3 шт.; цибуля зелена – 1 пучок; помідори – 300 г; сметана – 120 г; масло – 3 ст. ложки; сіль, перець, спеції. Приготування На маслі обсмажують нарізану моркву, включивши «Випічку» на 10 хвилин. Додають капусту, кабачки, перетерті помідори, сметану і всі спеції. Переводять прилад на «Гасіння», налаштовують таймер на 1 годину. За 10 хвилин до закінчення програми доповнюють тушковані кабачки в мультиварці зеленою цибулею. Кабачки тушковані з фаршем в мультиварці
Тушковані кабачки з м'ясом овочами в мультиварці можна приготувати елементарно у вигляді рагу. Більш оригінальне рішення питання – попереднє фарширование плодів начинкою з фаршу. Для цього з овочевих примірників роблять свого роду барила, розрізавши їх на 2-3 частини і выскоблив м'якоть з одного боку.
Інгредієнти: кабачки – 2-3 шт.; фарш – 400 г; моркву і цибулю – по 1 шт.; паста томатна 100 г; сметана – 120 г; масло – 1 ст. ложка; сіль, перець, спеції. Приготування Кабачки розрізають упоперек на 2-3 частини, вискоблюють м'якоть. Фарш приправляють за смаком, змішують з половиною нарізаного лука. Наповнюють масою підготовлені кабачкові «барила». Пасерують На маслі цибулю з морквою. Додають розведену у воді пасту, спеції, закладають нафаршировані заготовки. Включають програму «Тушкування» на 1 годину. Тушковані з фаршем кабачки в мультиварці подають в гарячому або охолодженому вигляді. Кабачки тушковані з рисом в мультиварці
Тушковані кабачки з помідорами в мультиварці стануть ситним і поживним гарніром або цілком самостійним смачним блюдом, якщо приготувати їх з додаванням рису. В даному випадку підійде кругла або длиннозернистая крупа, яку попередньо слід промити до прозорості води.
Інгредієнти: кабачки – 1-2 шт.; рис – 05 склянки; моркву і цибулю – по 1 шт.; помідори – 2 шт.; часник – 2 зубки; масло рослинне та вершкове – 2 ст. ложки; сіль, перець, спеції. Приготування У суміші олії обсмажують на «Випікання» цибулю і моркву. Додають рис, нарізані кабачки, перетерті помідори і спеції. Вливають 2/3 склянки води і готують страву на програмі «Рис» або «Плов». Залишають рис з овочами ще на 10 хвилин на «Підігріві». Тушковані кабачки з баклажанами в мультиварці
Простіше простого тушкувати кабачки з баклажанами в мультиварці. Можна обійтися без попередньої пасерування овочів, що ще більше спростить техніку створення страви. Залишиться тільки нарізати підготовлені компоненти приблизно рівними за розміром скибочками і протушкувати у відповідному режимі пристрою.
Інгредієнти: кабачки і баклажани – по 05 кг; моркву і цибулю – по 1 шт.; помідори та солодкий перець – 2 шт.; часник – 2 зубки; масло рослинне – 2 ст. ложки; сіль, перець, прованські трави. Приготування На маслі обсмажують цибулю і моркву, включивши «Випічку» на 10 хвилин. Додають нарізані кабачки, баклажани, перці, перетерті помідори і трави. Готують тушковані кабачки в мультиварці на «Гасіння» 40 хвилин. Додають часник, продовжують роботу програми ще 10 хвилин. Тушкована картопля з кабачком в мультиварці
Більш поживними вийдуть тушковані кабачки з картоплею в мультиварці , які можна приготувати в суто овочевому складі або доповнити нарізаною свининою, курятиною або іншим м'ясом. Асорті з овочів допускається розширювати, додаючи на свій розсуд солодкий болгарський перець, стебла селери, суцвіття капусти, спаржу.
Інгредієнти: кабачки – 3 шт.; картопля – 5-6 шт.; моркву і цибулю – по 1 шт.; помідори – 2-3 шт.; часник – 2 зубки; масло рослинне – 2 ст. ложки; сіль, перець, зелень. Приготування Розігрівають на програмі «Смаження» масло. Закладають нарізану цибулю і моркву, пасерують 10 хвилин. Додають підготовлений заздалегідь очищену і нарізану картоплю, кабачкові кубики і подрібнені томати. Страву приправляють за смаком, додають часник, зелень. Перемикають прилад на «Гасіння». Через годину тушковані з картоплею кабачки в мультиварці будуть готові. Кабачки тушковані з грибами в мультиварці
Кабачкова м'якоть ідеально гармонує з грибами, якими можуть бути як печериці, так і лісові. Останні попередньо відварюють у підсоленій воді на плиті в каструлі або застосовуючи мультиварку. Результатом буде чудова за всіма параметрами закуска, яка в рівній мірі хороша і в гарячому і в охолодженому вигляді.
Інгредієнти: кабачки – 2 шт.; гриби – 500 г; цибуля – 2 шт.; помідори – 3 шт.; часник – 3 зубки; сметана – 150 г; масло рослинне – 3 ст. ложки; сіль, перець, спеції. Приготування На маслі обсмажують цибульну нарізку, включивши пристрій в режимі «Випічка». Додають кабачки, а через 10 хвилин гриби. Сметану змішують з приправами, часником і відправляють до інших компонентів. Готують кабачки тушковані в сметані в мультиварці на програмі «Гасіння» 40 хвилин. Тушковані кабачки з квасолею в мультиварці
Потушенный кабачок з квасолею в мультиварці буде однаково затребуваний і в літньому меню і в раціоні міжсезоння. Коли немає свіжих овочів, можна скористатися замороженої нарізкою, що спростить готування і заощадить час. Боби підійдуть консервовані або відварені окремо до готовності.
Інгредієнти: кабачки – 2 шт.; квасоля – 300 г; цибулю і моркву – по 1 шт.; помідори – 3 шт.; часник – 3 зубки; масло рослинне – 3 ст. ложки; сіль, перець, орегано. Приготування На маслі в режимі «Смаження» пасерують цибулю і моркву. Закладають нарізані кабачки, помідори і квасоля. Страву приправляють за смаком, доповнюють орегано і часником, готують на «Гасіння» 40 хвилин. Кабачки тушковані з сосисками в мультиварці
Якщо хочеться з мінімальними трудовитратами отримати ситне і смачне блюдо до вечері або на обід можна приготувати тушковані кабачки з ковбасою в мультиварці. Підійдуть будь-які ковбасні вироби, сардельки або як в даному випадку сосиски. Смак кулінарного творіння стане яскравішим, якщо ковбасну нарізку додатково обсмажити.
Інгредієнти: кабачки – 3 шт.; картопля – 3 шт.; сосиски – 2 шт.; цибулю і моркву – по 1 шт.; помідори – 2 шт.; часник – 2 зубки; сметана – 150 г; масло рослинне – 2 ст. ложки; сіль, перець, спеції. Приготування У каструлю з маслом закладають цибулю і моркву, трохи обсмажують. Додають решту нарізані овочі, перетерті помідори. Страву приправляють сіллю, перцем і спеціями, вливають склянку води. Включають «Тушкування» на 50 хвилин. За 5 хвилин до сигналу закладають в чашу нарізані сосиски, часник, перемішують. Риба тушкована з кабачками в мультиварці
Приготовлена риба з кабачками в мультиварці завжди вдається соковитою, просоченої овочевими соками і дуже смачною. Переважно використовувати рибне філе, попередньо нарізавши його порційними шматочками. Сметану допускається замінювати жирними вершками, додавши при цьому трохи гірчиці для пікантності.
Інгредієнти: кабачки – 2 шт.; риба – 500 г; цибулю і моркву – по 1 шт.; помідори – 2 шт.; сметана – 120 г; масло рослинне – 2 ст. ложки; сіль, перець, зелень. Приготування В розігрітій олії на «Випікання» обсмажують нарізану рибу потроху. Додають підготовлені подрібнені овочі, смажать ще 10 хвилин. Закладають в чашу сметану, сіль, перець, спеції, вливають при необхідності трохи води. Перемикають прилад на «Гасіння» і готують страву 20 хвилин.