» » Тушкована картопля в мультиварці з капустою, свининою, яловичиною, грибами і тушонкою

Тушкована картопля в мультиварці з капустою, свининою, яловичиною, грибами і тушонкою

Тушкована картопля в мультиварці з капустою, свининою, яловичиною, грибами і тушонкою
Тушкована картопля в мультиварці – одне з найбільш простих у приготуванні страв, навіть без м'яса і грибів, з приправами, вийде відмінний гарнір. А якщо додати фарш, тушонку, будь-які овочі вийде чудове частування. І кожен новий рецепт обіцяє інший смак, так що поекспериментувавши, можна отримати фірмове блюдо.

Як загасити картоплю в мультиварці?


Тушкована картопля в мультиварці– саме просте частування, мінімум зусиль і ніякого занепокоєння з приводу того, що їжа пригорить або перекипит. Техніка впорається з поставленим завданням самостійно. Відмінний спосіб відзначитися для молодих господинь, які тільки починають збирати смачні рецепти.

  • Купувати потрібно тільки свіже м'ясо. Підійде свинина, телятина або яловичина.

  • Прправлять краще свіжою зеленню, часником.

  • Спеції вибирають за смаком, ідеально підійде паприка, куркума, чебрець і орегано.

  • Частування вийде соковитіше, якщо класти м'ясо з маленькими прожилками сала.

  • Тушкована картопля в мультиварці буде смачніше, якщо його спочатку обсмажити в режимі «Випічка», а потім поставити на «Гасіння».


  • Тушкована картопля з цибулею в мультиварці

    Тушкована картопля в мультиварці з капустою, свининою, яловичиною, грибами і тушонкою

    Найпростіший рецепт - картоплю з морквою і цибулею в мультиварці, з цим впорається навіть підліток. Картоплю варто брати дрібну, подовженої форми, з жовтою м'якоттю, тоді вона сильно не розвариться. Цибулини – невеликі і довгасті, нарізати півкільцями. Якщо ж цибулю попався великий, тоді ділити на четвертинки.
    Інгредієнти :

  • картопля – 800 г;

  • цибуля – 2 шт.;

  • масло вершкове – 30 г;

  • вода – 200 мл;

  • лавровий лист – 3 шт.;

  • чорний перець – 05 ч. л.


  • Приготування

  • Картоплини розрізати навпіл.

  • Покласти в чашу масло, цибулю і картоплю.

  • Посолити, поперчити, залити водою.

  • Виставити на режим «Випічка».

  • Тушкована картопля готується в мультиварці 30 хвилин.


  • Картопля, тушкована з курячим філе в мультиварці


    Тушкована картопля в мультиварці з капустою, свининою, яловичиною, грибами і тушонкою

    Завдання трохи складніше - картопля тушкована з м'ясом в мультиварці, приготувати його можна двома способами: з обсмажуванням і без. Перший спосіб – більш апетитний, чудово розкриває смак продуктів, другий – дієтичний і менш калорійний. З спецій підійдуть майоран, імбир і чебрець, яскравості додадуть страві або паприка куркума.
    Інгредієнти :

  • картопля – 700 г;

  • куряче філе – 300 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • лавровий лист – 2 шт.;

  • часник – 2 зубчики.


  • Приготування

  • Філе порізати, обсмажити на «Випікання».

  • Цибулю пасерувати з курятиною.

  • Картоплю подрібнити, доповісти, тушкувати 5-7 хвилин.

  • Влити склянку гарячої води, заправити спеціями і часником.

  • Перемішати, виставити на «Гасіння», готувати 30 хвилин.


  • Тушкована картопля зі свининою в мультиварці

    Тушкована картопля в мультиварці з капустою, свининою, яловичиною, грибами і тушонкою

    Самий відомий рецепт тушкованої картоплі з м'ясом в мультиварці – зі свининою. Блюдо виходить ситним, смачним, насиченим, для різноманітності можна використовувати маринований, а не сиру цибулю. З спецій французи воліють до картоплі з м'ясом класти прованські трави, а італійці – базилік і орегано.
    Інгредієнти :

  • свинина – 600 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • картопля – 600 г;

  • морква – 1 шт.;

  • вода – 1 л;

  • пісне масло – 50 мл


  • Приготування

  • М'ясо порізати кубиками, витримати на «Смаження» 10 хвилин.

  • Цибулю і додати моркву, тушкувати 5 хвилин.

  • Приправити спеціями, посолити.

  • Картоплю порізати, викласти поверх м'яса.

  • Залити водою, варити 1 годину на «Гасіння».

  • Смачна тушкована картопля в мультиварці вийде, якщо в кінці додати трохи роздавленого часнику і дати настоятися 10 хвилин.


  • Тушкована картопля з яловичиною в мультиварці

    Тушкована картопля в мультиварці з капустою, свининою, яловичиною, грибами і тушонкою

    Багатьом до смаку більш пісне страву - тушкована картопля з телятиною в мультиварці. Це м'ясо трохи жорсткіша, тому і томити його потрібно довше, зате не настільки жирне. Краще купувати цільний шматок, без осколків кісток, рівного рожевого кольору. Щоб блюдо вийшло більш соковитим, лук рекомендується натерти.
    Інгредієнти :

  • яловичина – 500 г;

  • картопля – 500 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • паприка – 1 ч. л.;

  • чорний перець – 05 ч. л.;

  • прованські трави – 05 ч. л.


  • Приготування

  • М'ясо нарізати, обсмажити.

  • Цибулю подрібнити, викласти поверх яловичини.

  • Готувати на режимі «Гасіння» 35 хвилин.

  • Картоплю порізати, всипати в чашу.

  • Додати ще 30 хвилин на гасіння.

  • Закласти спеції, з ними тушкована картопля з м'ясом у мультиварці повинна протомиться ще 5 хвилин.


  • Тушкована картопля з грибами в мультиварці

    Тушкована картопля в мультиварці з капустою, свининою, яловичиною, грибами і тушонкою

    Надзвичайно смачною виходить тушкована картопля зі сметаною в мультиварці, до неї додають гриби. Лісові, печериці, гливи – значення не має. Годяться будь-які, але з лісовими страва вийде більш ароматним. Можна класти і сухі, але тільки попередньо розмочити в окропі. Сметану брати тільки високої жирності.
    Інгредієнти :

  • картопля – 800 г;

  • гриби – 300 г;

  • олія – 100 мл;

  • цибуля – 1 шт.


  • Приготування

  • Гриби порубати, обсмажити. Якщо вони лісові, то готувати треба не менше години. Тепличним вистачить 15-20 хвилин.

  • Цибулю порізати півкільцями, додати до грибів разом, тушкувати 5 хвилин.

  • Картоплю подрібнити, змішати з грибами, готувати ще 20 хвилин.


  • Тушкована картопля з фаршем в мультиварці

    Тушкована картопля в мультиварці з капустою, свининою, яловичиною, грибами і тушонкою

    Саме просте і дуже улюблене дітьми страва – фрикадельки. Тушкована картопля з фрикадельками в мультиварці готується дуже швидко, оскільки м'ясо гаситься одночасно з овочами. На фарш краще всього пускати свинину навпіл з яловичиною. Для дієтичного і дитячого харчування корисніше буде курятина.


    Інгредієнти :

  • цибуля – 1 шт.;

  • картопля – 1 кг;

  • морква – 1 шт.;

  • фарш – 300 г;

  • вода – 1 ст.;

  • зелень – 1 пучок.


  • Приготування

  • Цибулю і моркву подрібнити.

  • Картоплю порізати.

  • Змішати цибулю з меленим м'ясом, перцем і сіллю, скачати кульки.

  • У режимі «Смаження» пасерувати 5 хвилин цибулю, потім ще 5 – морква.

  • Додати 10 хвилин на обсмажування фрикадельок разом з овочами.

  • Викласти картоплю, посолити, влити воду.

  • Тушкована картопля з фрикадельками в мультиварці посипається рубаною зеленню.

  • Тушкувати 30 хвилин, настояти.


  • Тушкована капуста з картоплею в мультиварці

    Тушкована картопля в мультиварці з капустою, свининою, яловичиною, грибами і тушонкою

    Смачне і ситне блюдо для вечері - картопля тушкована з сосисками в мультиварці. Останні з успіхом замінюють м'ясо, головне – вибрати продукт високої якості, без сої. Можна доповнити капустою. Мультиварка зручна тим, що готувати овочі легко на «Гасіння», коли рідина не википає, хоча і нудитися буде трохи довше.
    Інгредієнти :

  • цибуля – 1 шт.;

  • картопля – 1 кг;

  • морква – 1 шт.;

  • сосиски – 5 шт.;

  • вода – 2-3 ст.;

  • лавровий лист – 1 шт.


  • Приготування

  • Цибулю і моркву подрібнити, обсмажити 15 хвилин.

  • Сосиски порізати, додати до овочів на 5 хвилин.

  • Картоплю, капусту нашаткувати.

  • Закласти, долити води.

  • Тушкувати на «Випікання» 50 хвилин.


  • Тушкована картопля з тушонкою в мультиварці

    Тушкована картопля в мультиварці з капустою, свининою, яловичиною, грибами і тушонкою

    Якщо возитися з вечерею немає часу, можна використовувати рецепт тушкованої картоплі в мультиварці, з додаванням тушонки. Продукти закладаються всі відразу. Можна взяти замість масла жир з банки, але не повністю, щоб блюдо не вийшло занадто жирним. Сорт картоплі вибирати з меншим вмістом крохмалю, інакше сильно розвариться.
    Інгредієнти :

  • картопля – 700 г;

  • тушонка яловича – 300 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • помідори – 2 шт.;

  • чебрець – 1 гілочка;

  • базилік – 1 ч. л.


  • Приготування

  • Цибулю порізати, покласти в чашу.

  • Картоплю подрібнити, розрівняти зверху.

  • Посипати спеціями.

  • Нашаткувати моркву, викласти тушонку.

  • Виставити на «Гасіння» на 40 хвилин.

  • Помідори очистити, нарізати, закласти.

  • Тушкувати ще 20 хвилин.


  • Тушкована картопля з копченими реберцями в мультиварці

    Тушкована картопля в мультиварці з капустою, свининою, яловичиною, грибами і тушонкою

    Дуже смачний тушкована картопля в мультиварці виходить з копченими реберцями. Вони повинні бути свіжими, з легким жирком. Краще попросити порубати кістки на шматки при покупці, щоб менше возитися будинку. Картоплю класти стару, молода рано розвариться. Подавати рекомендується з майонезом або сметаною.
    Інгредієнти :

  • картопля – 1 кг;

  • реберця – 05 кг;

  • цибуля – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • вода – 05 склянки;

  • солоні огірки – 3 шт.


  • Приготування

  • Реберця порубати, обсмажити на «Смаження» 15 хвилин.

  • Цибулю і моркву подрібнити, обсмажити з м'ясом ще 15 хвилин.

  • Закласти картоплю з сіллю і спеціями.

  • Огірки порізати, розрівняти, залити водою.

  • Виставити на «Гасіння».

  • Тушкована картопля з реберцями в мультиварці буде готова через 45 хвилин.


  • Кролик, тушкований з картоплею в мультиварці - рецепт

    Тушкована картопля в мультиварці з капустою, свининою, яловичиною, грибами і тушонкою

    Є рецепт для гурманів - кролик, тушкований з картоплею в мультиварці, тут з приготуванням доведеться трохи повозитися. Якщо кроль молодий, його необхідно потримати 20 хвилин під проточною водою. А от старого треба вимочити кілька годин в маринаді з води, оцту і спецій і перед приготуванням промити.
    Інгредієнти :

  • картопля – 800 г;

  • кроль – 05 кг;

  • цибуля – 2 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • смалець – 1 ст. л.;

  • вода – 500 мл;

  • лавровий лист – 2 шт.


  • Приготування

  • Цибулю, моркву і картоплю подрібнити.

  • Тушку поділити на шматки, обсмажити на смальці 10 хвилин.

  • Додати моркву, обсмажити 5 хвилин.

  • Влити воду, тушкувати на програмі «Суп» 30 хвилин.

  • Додати картоплю, спеції, лавровий лист, готувати ще 30 хвилин.


  • Тушкована картопля в мультиварці без м'яса

    Тушкована картопля в мультиварці з капустою, свининою, яловичиною, грибами і тушонкою

    Вегетаріанцям сподобається тушкована картопля з овочами в мультиварці, це блюдо можна подавати до столу і під час посту. Компонувати овочі можна по-різному, тому частування не набридне. Найпоширеніший варіант – з капустою, болгарським перцем і помідорами. Часник кладуть в кінці готування.
    Інгредієнти :

  • картопля – 800 г;

  • цибуля – 1 шт.;

  • морква – 1 шт.;

  • капуста – 200 г;

  • болгарський перець – 1 шт.;

  • помідори – 2 шт.;

  • часник – 2 зубчики;

  • вода – 500 мл;

  • лавровий лист – 2 шт.


  • Приготування

  • Цибулю і моркву подрібнити, обсмажити 10 хвилин.

  • Капусту і перець нашаткувати, додати до овочів, тушкувати 10 хвилин.

  • Всипати картоплю зі спеціями.

  • Влити гарячу воду, виставити на «Гасіння» на 35 хвилин.

  • Додати подрібнені помідори і часник, готувати ще 10 хвилин.
    Додав: admin | 12-09-2018, 06:39
    Переглядів: 13