Тушкована картопля в мультиварці – одне з найбільш простих у приготуванні страв, навіть без м'яса і грибів, з приправами, вийде відмінний гарнір. А якщо додати фарш, тушонку, будь-які овочі вийде чудове частування. І кожен новий рецепт обіцяє інший смак, так що поекспериментувавши, можна отримати фірмове блюдо.
Як загасити картоплю в мультиварці?
Тушкована картопля в мультиварці– саме просте частування, мінімум зусиль і ніякого занепокоєння з приводу того, що їжа пригорить або перекипит. Техніка впорається з поставленим завданням самостійно. Відмінний спосіб відзначитися для молодих господинь, які тільки починають збирати смачні рецепти.
Купувати потрібно тільки свіже м'ясо. Підійде свинина, телятина або яловичина. Прправлять краще свіжою зеленню, часником. Спеції вибирають за смаком, ідеально підійде паприка, куркума, чебрець і орегано. Частування вийде соковитіше, якщо класти м'ясо з маленькими прожилками сала. Тушкована картопля в мультиварці буде смачніше, якщо його спочатку обсмажити в режимі «Випічка», а потім поставити на «Гасіння». Тушкована картопля з цибулею в мультиварці
Найпростіший рецепт - картоплю з морквою і цибулею в мультиварці, з цим впорається навіть підліток. Картоплю варто брати дрібну, подовженої форми, з жовтою м'якоттю, тоді вона сильно не розвариться. Цибулини – невеликі і довгасті, нарізати півкільцями. Якщо ж цибулю попався великий, тоді ділити на четвертинки.
Інгредієнти :
картопля – 800 г; цибуля – 2 шт.; масло вершкове – 30 г; вода – 200 мл; лавровий лист – 3 шт.; чорний перець – 05 ч. л. Приготування Картоплини розрізати навпіл. Покласти в чашу масло, цибулю і картоплю. Посолити, поперчити, залити водою. Виставити на режим «Випічка». Тушкована картопля готується в мультиварці 30 хвилин. Картопля, тушкована з курячим філе в мультиварці
Завдання трохи складніше - картопля тушкована з м'ясом в мультиварці, приготувати його можна двома способами: з обсмажуванням і без. Перший спосіб – більш апетитний, чудово розкриває смак продуктів, другий – дієтичний і менш калорійний. З спецій підійдуть майоран, імбир і чебрець, яскравості додадуть страві або паприка куркума.
Інгредієнти :
картопля – 700 г; куряче філе – 300 г; цибуля – 1 шт.; лавровий лист – 2 шт.; часник – 2 зубчики. Приготування Філе порізати, обсмажити на «Випікання». Цибулю пасерувати з курятиною. Картоплю подрібнити, доповісти, тушкувати 5-7 хвилин. Влити склянку гарячої води, заправити спеціями і часником. Перемішати, виставити на «Гасіння», готувати 30 хвилин. Тушкована картопля зі свининою в мультиварці
Самий відомий рецепт тушкованої картоплі з м'ясом в мультиварці – зі свининою. Блюдо виходить ситним, смачним, насиченим, для різноманітності можна використовувати маринований, а не сиру цибулю. З спецій французи воліють до картоплі з м'ясом класти прованські трави, а італійці – базилік і орегано.
Інгредієнти :
свинина – 600 г; цибуля – 1 шт.; картопля – 600 г; морква – 1 шт.; вода – 1 л; пісне масло – 50 мл Приготування М'ясо порізати кубиками, витримати на «Смаження» 10 хвилин. Цибулю і додати моркву, тушкувати 5 хвилин. Приправити спеціями, посолити. Картоплю порізати, викласти поверх м'яса. Залити водою, варити 1 годину на «Гасіння». Смачна тушкована картопля в мультиварці вийде, якщо в кінці додати трохи роздавленого часнику і дати настоятися 10 хвилин. Тушкована картопля з яловичиною в мультиварці
Багатьом до смаку більш пісне страву - тушкована картопля з телятиною в мультиварці. Це м'ясо трохи жорсткіша, тому і томити його потрібно довше, зате не настільки жирне. Краще купувати цільний шматок, без осколків кісток, рівного рожевого кольору. Щоб блюдо вийшло більш соковитим, лук рекомендується натерти.
Інгредієнти :
яловичина – 500 г; картопля – 500 г; цибуля – 1 шт.; паприка – 1 ч. л.; чорний перець – 05 ч. л.; прованські трави – 05 ч. л. Приготування М'ясо нарізати, обсмажити. Цибулю подрібнити, викласти поверх яловичини. Готувати на режимі «Гасіння» 35 хвилин. Картоплю порізати, всипати в чашу. Додати ще 30 хвилин на гасіння. Закласти спеції, з ними тушкована картопля з м'ясом у мультиварці повинна протомиться ще 5 хвилин. Тушкована картопля з грибами в мультиварці
Надзвичайно смачною виходить тушкована картопля зі сметаною в мультиварці, до неї додають гриби. Лісові, печериці, гливи – значення не має. Годяться будь-які, але з лісовими страва вийде більш ароматним. Можна класти і сухі, але тільки попередньо розмочити в окропі. Сметану брати тільки високої жирності.
Інгредієнти :
картопля – 800 г; гриби – 300 г; олія – 100 мл; цибуля – 1 шт. Приготування Гриби порубати, обсмажити. Якщо вони лісові, то готувати треба не менше години. Тепличним вистачить 15-20 хвилин. Цибулю порізати півкільцями, додати до грибів разом, тушкувати 5 хвилин. Картоплю подрібнити, змішати з грибами, готувати ще 20 хвилин. Тушкована картопля з фаршем в мультиварці
Саме просте і дуже улюблене дітьми страва – фрикадельки. Тушкована картопля з фрикадельками в мультиварці готується дуже швидко, оскільки м'ясо гаситься одночасно з овочами. На фарш краще всього пускати свинину навпіл з яловичиною. Для дієтичного і дитячого харчування корисніше буде курятина.
Інгредієнти :
цибуля – 1 шт.; картопля – 1 кг; морква – 1 шт.; фарш – 300 г; вода – 1 ст.; зелень – 1 пучок. Приготування Цибулю і моркву подрібнити. Картоплю порізати. Змішати цибулю з меленим м'ясом, перцем і сіллю, скачати кульки. У режимі «Смаження» пасерувати 5 хвилин цибулю, потім ще 5 – морква. Додати 10 хвилин на обсмажування фрикадельок разом з овочами. Викласти картоплю, посолити, влити воду. Тушкована картопля з фрикадельками в мультиварці посипається рубаною зеленню. Тушкувати 30 хвилин, настояти. Тушкована капуста з картоплею в мультиварці
Смачне і ситне блюдо для вечері - картопля тушкована з сосисками в мультиварці. Останні з успіхом замінюють м'ясо, головне – вибрати продукт високої якості, без сої. Можна доповнити капустою. Мультиварка зручна тим, що готувати овочі легко на «Гасіння», коли рідина не википає, хоча і нудитися буде трохи довше.
Інгредієнти :
цибуля – 1 шт.; картопля – 1 кг; морква – 1 шт.; сосиски – 5 шт.; вода – 2-3 ст.; лавровий лист – 1 шт. Приготування Цибулю і моркву подрібнити, обсмажити 15 хвилин. Сосиски порізати, додати до овочів на 5 хвилин. Картоплю, капусту нашаткувати. Закласти, долити води. Тушкувати на «Випікання» 50 хвилин. Тушкована картопля з тушонкою в мультиварці
Якщо возитися з вечерею немає часу, можна використовувати рецепт тушкованої картоплі в мультиварці, з додаванням тушонки. Продукти закладаються всі відразу. Можна взяти замість масла жир з банки, але не повністю, щоб блюдо не вийшло занадто жирним. Сорт картоплі вибирати з меншим вмістом крохмалю, інакше сильно розвариться.
Інгредієнти :
картопля – 700 г; тушонка яловича – 300 г; цибуля – 1 шт.; морква – 1 шт.; помідори – 2 шт.; чебрець – 1 гілочка; базилік – 1 ч. л. Приготування Цибулю порізати, покласти в чашу. Картоплю подрібнити, розрівняти зверху. Посипати спеціями. Нашаткувати моркву, викласти тушонку. Виставити на «Гасіння» на 40 хвилин. Помідори очистити, нарізати, закласти. Тушкувати ще 20 хвилин. Тушкована картопля з копченими реберцями в мультиварці
Дуже смачний тушкована картопля в мультиварці виходить з копченими реберцями. Вони повинні бути свіжими, з легким жирком. Краще попросити порубати кістки на шматки при покупці, щоб менше возитися будинку. Картоплю класти стару, молода рано розвариться. Подавати рекомендується з майонезом або сметаною.
Інгредієнти :
картопля – 1 кг; реберця – 05 кг; цибуля – 1 шт.; морква – 1 шт.; вода – 05 склянки; солоні огірки – 3 шт. Приготування Реберця порубати, обсмажити на «Смаження» 15 хвилин. Цибулю і моркву подрібнити, обсмажити з м'ясом ще 15 хвилин. Закласти картоплю з сіллю і спеціями. Огірки порізати, розрівняти, залити водою. Виставити на «Гасіння». Тушкована картопля з реберцями в мультиварці буде готова через 45 хвилин. Кролик, тушкований з картоплею в мультиварці - рецепт
Є рецепт для гурманів - кролик, тушкований з картоплею в мультиварці, тут з приготуванням доведеться трохи повозитися. Якщо кроль молодий, його необхідно потримати 20 хвилин під проточною водою. А от старого треба вимочити кілька годин в маринаді з води, оцту і спецій і перед приготуванням промити.
Інгредієнти :
картопля – 800 г; кроль – 05 кг; цибуля – 2 шт.; морква – 1 шт.; смалець – 1 ст. л.; вода – 500 мл; лавровий лист – 2 шт. Приготування Цибулю, моркву і картоплю подрібнити. Тушку поділити на шматки, обсмажити на смальці 10 хвилин. Додати моркву, обсмажити 5 хвилин. Влити воду, тушкувати на програмі «Суп» 30 хвилин. Додати картоплю, спеції, лавровий лист, готувати ще 30 хвилин. Тушкована картопля в мультиварці без м'яса
Вегетаріанцям сподобається тушкована картопля з овочами в мультиварці, це блюдо можна подавати до столу і під час посту. Компонувати овочі можна по-різному, тому частування не набридне. Найпоширеніший варіант – з капустою, болгарським перцем і помідорами. Часник кладуть в кінці готування.
Інгредієнти :
картопля – 800 г; цибуля – 1 шт.; морква – 1 шт.; капуста – 200 г; болгарський перець – 1 шт.; помідори – 2 шт.; часник – 2 зубчики; вода – 500 мл; лавровий лист – 2 шт. Приготування Цибулю і моркву подрібнити, обсмажити 10 хвилин. Капусту і перець нашаткувати, додати до овочів, тушкувати 10 хвилин. Всипати картоплю зі спеціями. Влити гарячу воду, виставити на «Гасіння» на 35 хвилин. Додати подрібнені помідори і часник, готувати ще 10 хвилин.