Хліб на заквасці в хлібопічці
Якщо ви віддали перевагу способу приготування хліба без участі дріжджів, то альтернативними можуть бути два варіанти: використання соди для підйому тесту, або заміна закваскою дріжджів. Перший спосіб хоч і зручний, але обмежує вас в асортименті випічки, яку можна приготувати, а другий можна сміливо назвати повноцінною альтернативою дріжджів, що забезпечує практично невідмітний результат.
Хліб на заквасці в хлібопічці випікається практично без втручання ззовні: закладаєте інгредієнти, включаєте необхідний режим і чекаєте звукового сигналу.
Якщо у вашому розпорядженні є програмована хлібопічка, то у вас є можливість випікати хліб у відповідності з індивідуальними настройками - це ідеальний варіант для випадку з хлібом на заквасці.
Інгредієнти:
бездрожжевая закваска - 45 г;
вода - 290 мл;
цукор - 5 г;
пучку солі;
дріжджі - 110 г;
борошно - 390 г;
рослинне масло - 35 мл
Приготування
Для того щоб добре опрацювати клейковину тіста, і тим самим забезпечити буханці пишність, його необхідно буде вимішувати двічі з перервою на расстойку між кожним з вымешиваний.
Спочатку в чаші пристрою змішують першу пару інгредієнти зі списку, до них додають масло.
Окремо змішайте висівки разом з сіллю і цукром, всипте борошно і додайте отриману суміш до рідин в чаші.
Тепер до персональних налаштувань: перше вимішування повинно займати 15 хвилин, за ним слід годинний підйом, далі - другий заміс, на цей раз п'ятихвилинний, і чотиригодинний підйом.
Після тривалої расстойки буханці слід випікатися протягом півтора годин.
Випічка житнього хліба на заквасці - особливо непростий процес. Так як житнє борошно, не дуже багата клейковиною, вона неохоче піднімається навіть у присутності дріжджів, а що вже говорити про їх відсутність. Порятунком стане додавання в тісто борошна пшеничного, а разом з нею і чітке дотримання правильних пропорцій інгредієнтів.
Інгредієнти:
закваска пшеничне - 55 мл;
вода - 235 мл;
пшеничне борошно - 235 г;
житнє борошно - 115 г;
сіль, сухі трави за смаком.
Приготування
Першою в чаші слід розвести закваску. Одразу ж до неї можна додати сіль і сушені трави, а слідом суміш з просіяного пшеничного борошна і борошна житнього.
Коли всі складові опиняться в чаші, увімкніть опцію замісу і залиште тісто готується в автоматичному режимі. По завершенні режиму перевірте, щоб тісто зібралося в колобок, при необхідності подоткните краю.
Залиште на двогодинну расстойку в теплі, прямо в кошику хлібопічки, а потім виберіть режим випічки і готуйте близько 60 хвилин.
По завершенні режиму залиште хліб ще на годину, а потім виймайте назовні.
Інгредієнти:
борошно - 375 г;
закваска хмельова - 3 ст. ложки;
цукор - 10 г;
рослинне масло - 55 мл;
вода - 85 мл
Приготування
Теплу воду змішайте з хмелевою закваскою і цукром. Додайте рослинне масло. Останньою всипте борошно.
Для вимішування тіста виберіть опцію «Піца».
По завершенні процесу залиште для вистоювання тісто, а після збільшення обімніть. Повторюємо процедуру ще раз, потім включаємо режим «Випічка» на 1 годину.
Білий хліб на заквасці в хлібопічці залишаємо дійти прямо в хлібопічці, поки не стане теплим, а потім виймаємо, даємо повністю охолонути і знімаємо пробу.
Хліб на заквасці в хлібопічці випікається практично без втручання ззовні: закладаєте інгредієнти, включаєте необхідний режим і чекаєте звукового сигналу.
Бездріжджовий хліб на заквасці в хлібопічці - рецепти
Якщо у вашому розпорядженні є програмована хлібопічка, то у вас є можливість випікати хліб у відповідності з індивідуальними настройками - це ідеальний варіант для випадку з хлібом на заквасці.
Інгредієнти:
Приготування
Як спекти житній хліб на заквасці в хлібопічці?
Випічка житнього хліба на заквасці - особливо непростий процес. Так як житнє борошно, не дуже багата клейковиною, вона неохоче піднімається навіть у присутності дріжджів, а що вже говорити про їх відсутність. Порятунком стане додавання в тісто борошна пшеничного, а разом з нею і чітке дотримання правильних пропорцій інгредієнтів.
Інгредієнти:
Приготування
Рецепт хліба на хмельовий заквасці в хлібопічці
Інгредієнти:
Приготування
Рекомендуємо добрі рецепти
Французький хліб в хлібопічці
Французький хліб – приголомшлива хрустка скоринка, повітряний і ніжний м'якуш, і все це при використанні мінімуму дріжджів. А головне, що такого
Житньо-пшеничний хліб
Тим, хто часто працює з тестом відомо, що з чистої житньої муки багато виробів не приготуєш, а от якщо її поєднати з пшеничного - може вийти цілком
Як спекти хліб в хлібопічці?
Маючи в розпорядженні хлібопічку, можна створювати чудові частування хоч кожен день. Далі опишемо кілька чудових варіантів різного хліба,
Бездріжджовий хліб в хлібопічці - простий рецепт
Якщо з будь-якої причини ви не переносите дріжджі, то неодмінно спробуйте представлений далі рецепт. Розповімо, як в домашній хлібопічці спекти
Житній хліб на заквасці в хлібопічці
Дивно смачний хліб у вас вийде, якщо скористаєтеся детальними рекомендаціями з статті. Далі підкажемо, як спекти в домашній хлібопічці по-справжньому
Хліб без дріжджів в хлібопічці
Любителів бездріжджового хліба дуже багато, а тому сьогодні ми вирішили розповісти про рецепти його приготування, причому не про простих, а для вашої