Вернуться назад Распечатать

Хліб на заквасці в хлібопічці

Хліб на заквасці в хлібопічці
Якщо ви віддали перевагу способу приготування хліба без участі дріжджів, то альтернативними можуть бути два варіанти: використання соди для підйому тесту, або заміна закваскою дріжджів. Перший спосіб хоч і зручний, але обмежує вас в асортименті випічки, яку можна приготувати, а другий можна сміливо назвати повноцінною альтернативою дріжджів, що забезпечує практично невідмітний результат.
Хліб на заквасці в хлібопічці випікається практично без втручання ззовні: закладаєте інгредієнти, включаєте необхідний режим і чекаєте звукового сигналу.

Бездріжджовий хліб на заквасці в хлібопічці - рецепти


Якщо у вашому розпорядженні є програмована хлібопічка, то у вас є можливість випікати хліб у відповідності з індивідуальними настройками - це ідеальний варіант для випадку з хлібом на заквасці.
Інгредієнти:

  • бездрожжевая закваска - 45 г;

  • вода - 290 мл;

  • цукор - 5 г;

  • пучку солі;

  • дріжджі - 110 г;

  • борошно - 390 г;

  • рослинне масло - 35 мл


  • Приготування

  • Для того щоб добре опрацювати клейковину тіста, і тим самим забезпечити буханці пишність, його необхідно буде вимішувати двічі з перервою на расстойку між кожним з вымешиваний.

  • Спочатку в чаші пристрою змішують першу пару інгредієнти зі списку, до них додають масло.

  • Окремо змішайте висівки разом з сіллю і цукром, всипте борошно і додайте отриману суміш до рідин в чаші.

  • Тепер до персональних налаштувань: перше вимішування повинно займати 15 хвилин, за ним слід годинний підйом, далі - другий заміс, на цей раз п'ятихвилинний, і чотиригодинний підйом.

  • Після тривалої расстойки буханці слід випікатися протягом півтора годин.


  • Як спекти житній хліб на заквасці в хлібопічці?



    Випічка житнього хліба на заквасці - особливо непростий процес. Так як житнє борошно, не дуже багата клейковиною, вона неохоче піднімається навіть у присутності дріжджів, а що вже говорити про їх відсутність. Порятунком стане додавання в тісто борошна пшеничного, а разом з нею і чітке дотримання правильних пропорцій інгредієнтів.


    Інгредієнти:

  • закваска пшеничне - 55 мл;

  • вода - 235 мл;

  • пшеничне борошно - 235 г;

  • житнє борошно - 115 г;

  • сіль, сухі трави за смаком.


  • Приготування

  • Першою в чаші слід розвести закваску. Одразу ж до неї можна додати сіль і сушені трави, а слідом суміш з просіяного пшеничного борошна і борошна житнього.

  • Коли всі складові опиняться в чаші, увімкніть опцію замісу і залиште тісто готується в автоматичному режимі. По завершенні режиму перевірте, щоб тісто зібралося в колобок, при необхідності подоткните краю.

  • Залиште на двогодинну расстойку в теплі, прямо в кошику хлібопічки, а потім виберіть режим випічки і готуйте близько 60 хвилин.

  • По завершенні режиму залиште хліб ще на годину, а потім виймайте назовні.


  • Рецепт хліба на хмельовий заквасці в хлібопічці


    Інгредієнти:

  • борошно - 375 г;

  • закваска хмельова - 3 ст. ложки;

  • цукор - 10 г;

  • рослинне масло - 55 мл;

  • вода - 85 мл


  • Приготування

  • Теплу воду змішайте з хмелевою закваскою і цукром. Додайте рослинне масло. Останньою всипте борошно.

  • Для вимішування тіста виберіть опцію «Піца».

  • По завершенні процесу залиште для вистоювання тісто, а після збільшення обімніть. Повторюємо процедуру ще раз, потім включаємо режим «Випічка» на 1 годину.

  • Білий хліб на заквасці в хлібопічці залишаємо дійти прямо в хлібопічці, поки не стане теплим, а потім виймаємо, даємо повністю охолонути і знімаємо пробу.