» » Сухарики в мікрохвильовці - рецепти грінки з часником, до пива, для супу або салату

Сухарики в мікрохвильовці - рецепти грінки з часником, до пива, для супу або салату

Сухарики в мікрохвильовці - рецепти грінки з часником, до пива, для супу або салату
Сухарики в мікрохвильовці домашнього приготування можна використовувати для перекусу або як закуску до пива. Крім того, вони відмінно підходять для додавання в супи, бульйони або салати. Сухарики, зроблені всього за кілька хвилин, виходять не тільки смачними, а й корисними, які не містять шкідливих добавок, які є в готових магазинних продуктах.

Як зробити сухарики в мікрохвильовці?


Грінки в мікрохвильовці готувати ще простіше, ніж звичним чином в духовці. Головне достоїнство такого способу приготування полягає в значній економії часу. Рекомендації, наведені нижче, допоможуть зробити ласощі швидко і без клопоту.

  • Для сухариків хліб потрібно нарізати шматочками однакового розміру, щоб вони втрачали вологу рівномірно.

  • При готуванні в мікрохвильовці сухарики починають втрачати вологу зсередини, тому там вони будуть темніші, а зовні – світліше. Це треба враховувати, визначаючи ступінь готовності.

  • Сухарики в мікрохвильовці потрібно готувати в кілька прийомів, періодично дістаючи їх і розмішуючи.


  • Сухарики з білого хліба в мікрохвильовій печі

    Сухарики в мікрохвильовці - рецепти грінки з часником, до пива, для супу або салату

    Сухарики з батона в мікрохвильовій печі можна готувати по-різному: батон можна різати кубиками або смужками, від розміру шматочків буде залежати час приготування. За бажанням хліб можна ще злегка збризкати рослинним маслом без запаху, смак готового продукту від цього стане краще.
    Інгредієнти:

  • білий батон – 300 г;

  • сіль, спеції – за смаком.


  • Приготування

  • Хліб нарізають невеликими кубиками, посипають сіллю, спеціями і розмішують.

  • Відправляють скибочки в мікрохвильову піч і при максимальній потужності підсушують по 1 хвилині з кожної сторони.


  • Сухарики із чорного хліба в мікрохвильовій печі


    Сухарики в мікрохвильовці - рецепти грінки з часником, до пива, для супу або салату

    Сухарики в мікрохвильовці в домашніх умовах можна готувати з різних видів хліба. Якщо продукт планують вживати як закуску, то краще за інших підійде житній хліб. Для поліпшення смакових якостей готового продукту, хлібні шматочки можна підсолити, а можна ще і притрусити спеціями на свій смак.
    Інгредієнти:

  • житній хліб – 500 г;

  • сіль – 30 г;

  • олія оливкова – 1 ст. ложка.


  • Приготування

  • Хліб нарізують довгастими смужками, підсолюють і обережно розмішують.

  • В іншу миску наливають масло, викладають сухарики і добре вимішують.

  • Поміщають майбутні сухарики в НВЧ і при максимальному нагріві підсушують до рум'яності, періодично їх помішуючи.


  • Сухарики в мікрохвильовці з часником

    Сухарики в мікрохвильовці - рецепти грінки з часником, до пива, для супу або салату

    Грінки з часником в мікрохвильовці виходять неймовірно смачними і дуже ароматними. Часник можна використовувати і свіжий і сухий. У першому випадку його пропускають через прес, додають у хліб і ретельно вимішують, а в другому – сухим продуктом просто посипають підготовлені компоненти.
    Інгредієнти:

  • хліб або батон – 200 г;

  • олія соняшникова без запаху – 20 мл;

  • сіль;

  • часник – 4-5 зубчиків.


  • Приготування

  • Хліб нарізають кубиками бажаного розміру.

  • Додають масло і добре розмішують.

  • Посипають сіллю хліб і додають пропущений через прес часник.

  • Ретельно все це розмішують.

  • Розкладають підготовлені компоненти на плоске блюдо і при максимальній потужності сухарики в мікрохвильовці готують 5 хвилин, пару раз помішуючи.


  • Сухарики житні в мікрохвильовці

    Сухарики в мікрохвильовці - рецепти грінки з часником, до пива, для супу або салату

    Сухарі з хліба в мікрохвильовій печі зробити дуже легко. Можна просто нарізати його шматочками і підсушити, а ще можна зробити з нього дуже смачну і пікантну закуску. Для цього потрібно лише додати копчене сало і довести продукт до повної готовності. Це займе трохи більше часу, але результат, який вийде, того коштує.


    Інгредієнти:

  • житній хліб – 4 скибочки;

  • часник – 2 зубчики;

  • сало копчене – 50 р.


  • Приготування

  • Житній хліб нарізують соломкою або кубиками.

  • Додають подрібнений часник, добре розмішують і поміщають на плоску тарілку 1 шаром.

  • Зверху розкладають сало, порізане тонкою соломкою.

  • При максимальній потужності сухарики готують 10 хвилин.


  • Грінки в мікрохвильовці для супу

    Сухарики в мікрохвильовці - рецепти грінки з часником, до пива, для супу або салату

    Сухарики для супу в мікрохвильовці можна приготувати за лічені хвилини. Для цього можна використовувати будь-хліб, але частіше різноманітні супи та бульйони подають з грінками з білого хліба або батона. Краще, щоб хліб був не надто свіжим, а трохи підсохлим, тоді він менше буде кришитися, і нарізати його буде простіше.
    Інгредієнти:

  • білий батон – 100 р.


  • Приготування

  • Батон нарізати кубиками невеликого розміру.

  • За бажанням їх можна злегка підсолити або присмачити спеціями. Але краще цього не робити, щоб не зіпсувати смак основної страви.

  • Поміщають підготовлені компоненти в посуд для СВЧ і при максимальній потужності готують 3 хвилини.


  • Сухарики до пива в мікрохвильовці

    Сухарики в мікрохвильовці - рецепти грінки з часником, до пива, для супу або салату

    Грінки до пива в мікрохвильовці, приготовлені в домашніх умовах – відмінна альтернатива різними купівельними закусок. Зробити їх можна по-різному: з додаванням улюблених приправ і спецій, зелені. Особливий смак продукт придбає, якщо використовувати соняшникову, а оливкову олію.
    Інгредієнти:

  • хліб – 500 г;

  • масло рослинне – 3 ст. ложки;

  • сіль – 1 ч. ложка;

  • спеції – за смаком.


  • Приготування

  • Злегка підсохлий хліб нарізують кубиками або смужками.

  • У масло додають сіль, спеції і розмішують.

  • Отриману суміш виливають у пакет, туди ж відправляють підготовлений хліб.

  • Пакет наполовину надувають, верхню частину закручують і ретельно струшують, щоб шматочки рівномірно вкрилися сумішшю.

  • Поміщають хліб на блюдо і при максимальній потужності готують сухарики до пива в мікрохвильовій печі 3 хвилини.


  • Сухарики для «Цезаря» в мікрохвильовці

    Сухарики в мікрохвильовці - рецепти грінки з часником, до пива, для супу або салату

    Сухарики для салату в мікрохвильовці за лічені хвилини зможе приготувати кожен. В даному випадку в якості вихідного продукту можна використати звичайний білий хліб, але якщо є батон або тостовий хліб, то буде ще краще і смачніше. Сухарики виходять дуже ніжними з легким часниковим ароматом.
    Інгредієнти:

  • білий хліб – 200 г;

  • олія оливкова – 3 ст. ложки;

  • часник – 1 зубчик;

  • сіль.


  • Приготування

  • Батон нарізати кубиками зі стороною приблизно 8 мм.

  • Притрушують їх сіллю і розмішують.

  • В масло видавлюють часник, дають постояти 1 годину, потім часник витягують, а отриманим маслом змащують хлібні шматочки.

  • Поміщають продукт на блюдо і готують хлібні сухарики в мікрохвильовці до легкої рум'яності.


  • Грінки з сиром у мікрохвильовці

    Сухарики в мікрохвильовці - рецепти грінки з часником, до пива, для супу або салату

    Сухарики своїми руками в мікрохвильовці під силу приготувати кожному, а якщо їх зробити з сиром, то вийде ще смачніше. Для даних цілей підходить абсолютно будь сир твердих сортів. Так за кілька хвилин можна приготувати апетитну закуску, яка припаде до смаку і дорослим, і дітям.
    Інгредієнти:

  • хліб для тостів – 6 скибочок;

  • сіль;

  • масло – 4 ст. ложки;

  • сир – 100 р.


  • Приготування

  • У масло додають сіль, викладають нарізаний шматочками хліб і розмішують.

  • Сир натирають на тертці, посипають ним хліб і добре перемішують.

  • Поміщають заготовку на тарілку і готують сухарі з сиром у мікрохвильовці до рум'яності.
    Додав: admin | 16-04-2018, 18:16
    Переглядів: 3