» » Курка в мікрохвильовці - рецепти грудки, ніжок, стегенець і цілої курки-гриль

Курка в мікрохвильовці - рецепти грудки, ніжок, стегенець і цілої курки-гриль

Курка в мікрохвильовці - рецепти грудки, ніжок, стегенець і цілої курки-гриль
Курка в мікрохвильовці - страву на всі випадки життя. Таким його роблять швидкість і технічні особливості СВЧ, допомагає приготувати смачне і ароматне м'ясо всього за 30 хвилин. Можна запікати тушку цілої або частинами, з соусами, приправами, спеціями і овочами, використовуючи різні кулінарні прийоми, про тонкощі які розказано нижче.

Як приготувати курку в мікрохвильовці?


Курка в СВЧ - просте блюдо, яке швидко подається до столу. Для приготування тушку натирають спеціями, поміщають у спеціальну посуд, накривають кришкою і печуть на максимальній потужності 30 хвилин. Для отримання скоринки, за 10 хвилин до закінчення, кришку прибирають і запікають птицю відкритою. Готовий виріб накривають фольгою і настоюють кілька хвилин.

  • Приготування курки в мікрохвильовці вимагає дотримання чітких інструкцій. Так, поміщати в СВЧ слід тільки повністю розморожену і зважену тушку: це допоможе правильно розрахувати час готування.

  • Курка вагою до 15 кг готується швидше, тому для додання хрусткої скоринки, її рясно змащують спеціями. Підійдуть і будь-які соуси: соєвий соус, майонез, гірчиця, сметана або просте вершкове масло.

  • Страви з курки в мікрохвильовці різноманітні. Готувати можна як цілу птицю, так і окремі частини: філе, гомілки, крильця або окосту. В будь-якому випадку, більш товсті шматки слід розміщувати ближче до краю страви для запікання або решітки для смаження.


  • Як приготувати курку-гриль в мікрохвильовці?

    Курка в мікрохвильовці - рецепти грудки, ніжок, стегенець і цілої курки-гриль

    Курка-гриль в мікрохвильовці - найпопулярніше блюдо. Соковите м'ясо всередині, рум'яна кірочка зовні і впевненість в якості вироби є основними причинами вибору такого виду приготування. У процесі готування тушку тримають 30 хвилин в маринаді, кладуть на решітку і готувати при потужності 800 Вт в режимі «Гриль» по 15 хвилин з кожної сторони.
    Інгредієнти:

  • тушка курки - 15 кг;

  • сік лимона - 60 мл;

  • зубок часнику - 3 шт.;

  • масло - 40 мл;

  • вода - 70 мл;

  • кефір - 40 мл;

  • сіль - 10 р.


  • Приготування

  • Змішайте масло, сік, кефір і часник.

  • Натріть сумішшю тушку курки і відставте на 30 хвилин.

  • Покладіть в мікрохвильовку на решітку, підставте ємність для збору жиру і встановіть режим «Гриль» на 15 хвилин при потужності 800 Вт.

  • Переверніть курку на інший бік і повторіть процес.

  • Курка-гриль в мікрохвильовці доходить до ідеального стану 2 хвилини в режимі «Мікрохвилі».


  • Курка в мікрохвильовці в пакеті


    Курка в мікрохвильовці - рецепти грудки, ніжок, стегенець і цілої курки-гриль

    Курка в мікрохвильовці в пакет для запікання - це не просто швидко і зручно, але ще й корисно. Пакет захищає м'ясо від пересихання, залишаючи його соковитим і ніжним протягом усього приготування, допомагає використовувати мінімум жиру, що переводить виріб до розряду дієтичних страв, і позбавляє від миття посуду, утримуючи весь вміст надійно під плівкою.
    Інгредієнти:

  • курка - 2 кг;

  • сіль - 10 г;

  • олія - 50 мл;

  • чебрець - 5 г;

  • білий мелений перець - 5 р;

  • зубок часнику - 4 шт.


  • Приготування

  • Натріть курку олією і приправами.

  • Всередину птиці укладіть часточки часнику.

  • Покладіть в пакет для запікання, зав'яжіть краю у вузол.

  • Згорток проколіть, покладіть на блюдо і готуйте при 800 Вт 25 хвилин.

  • Курка в мікрохвильовці набуває рум'яну скоринку, якщо за 5 хвилин до закінчення процесу розкрити пакет.


  • Куряча грудка в мікрохвильовці

    Курка в мікрохвильовці - рецепти грудки, ніжок, стегенець і цілої курки-гриль

    Куряче філе в мікрохвильовці - прекрасний спосіб отримання дієтичного страви за 10 хвилин. Філе не містить жиру і спочатку сухувато, тому головне завдання - збереження соковитості. Для цього багато господинь запікають продукт в рукаві, а при відсутності останнього, покривають грудку шаром сметани, яка чудово захищає від пересихання.
    Інгредієнти:

  • філе) - 350 г;

  • соєвий соус - 40 мл;

  • суміш перців - 5 м;

  • сметана - 20 г;

  • сушений часник - 5 р.


  • Приготування

  • Замаринуйте куряче філе в приправах і соєвому соусі на 15 хвилин.

  • Змастіть сметаною, накрийте кришкою і готуйте на потужності 1000 Вт 10 хвилин.


  • Курячі гомілки в мікрохвильовці

    Курка в мікрохвильовці - рецепти грудки, ніжок, стегенець і цілої курки-гриль

    Курячі ніжки в мікрохвильовці готуються швидше, ніж на сковороді: при цьому господині захищені від бризок жиру, що не рідкість вчасно смаження на плиті, а продукт виходить ароматним і соковитим. Ніжки відмінно поєднуються з будь-якими спеціями, зручні у поданні, не вимагають столових приладів і чудово замінять на робочому місці страви з фаст-фуду.
    Інгредієнти:

  • курячі ніжки - 2 шт.;

  • майонез - 30 г;

  • соус чилі - 5 мл;

  • сіль - пучку;

  • зубок часнику - 2 шт.


  • Приготування

  • Змішайте майонез з сіллю і соусом чилі і повапните ніжки.

  • Покладіть в ємність разом з часником і готуйте на максимальній потужності 12 хвилин.


  • Курячі крильця в мікрохвильовці

    Курка в мікрохвильовці - рецепти грудки, ніжок, стегенець і цілої курки-гриль

    Курячі крила в мікрохвильовці - одне з найпопулярніших страв. Крильця не багаті великою кількістю м'яса, тому й готують їх не з метою втамувати голод, а в ролі пікантною хрусткою закуски, текстуру якої простіше всього отримати в СВЧ. У процесі готування крила маринують, насухо витирають і готують на максимальній потужності 20 хвилин: по 10 хвилин з кожного боку.


    Інгредієнти:

  • курячі крила - 10 шт.;

  • соєвий соус - 120 мл;

  • херес - 100 мл;

  • мелений імбир - 20 р.


  • Приготування

  • Змішайте соєвий соус, херес і імбир.

  • Залийте крильця маринадом на 2 години.

  • Промокніть від маринаду і випікайте на потужності 800 Вт 20 хвилин.


  • Курячі стегна в мікрохвильовці - рецепт

    Курка в мікрохвильовці - рецепти грудки, ніжок, стегенець і цілої курки-гриль

    Курячі стегна в мікрохвильовці неможливо зіпсувати. Ця частина тушки в міру соковита, жирна, швидко вбирає спеції, що допомагає уникнути багатогодинного маринування. Стегна просто змащують соусом і готувати під кришкою на максимальній потужності 10 хвилин. Для рум'яності, решту 10 хвилин, томят без кришки в режимі «Готування курки».
    Інгредієнти:

  • курячі стегна - 5 шт.;

  • мед - 20 г;

  • масло - 40 мл;

  • каррі - пучку;

  • соєвий соус - 60 мл;

  • оцет - 1/2 ч. ложки.


  • Приготування

  • З'єднайте масло, мед, соус, оцет і каррі і змастіть м'ясо.

  • Готуйте під кришкою при максимальній потужності 10 хвилин.

  • Зніміть кришку і переведіть НВЧ в режим «Готування курки».

  • Курка в мікрохвильовці запікається в даному режимі ще 10 хвилин.


  • Курка з картоплею в мікрохвильовці

    Курка в мікрохвильовці - рецепти грудки, ніжок, стегенець і цілої курки-гриль

    Курка з картоплею в рукаві в мікрохвильовці - страва для тих, хто віддає перевагу швидкий, комплексний обід. Технічні особливості НВЧ допомагає впоратися з приготуванням за 25 хвилин, а рукав гарантує соковите м'ясо і ніжний картоплю, які нудяться без грама жиру у власному соку – ідеально для правильного харчування.
    Інгредієнти:

  • курка - 1/2 шт.;

  • картопля - 4 шт.;

  • сметана - 120 мл;

  • кетчуп - 40 г;

  • чорний мелений перець - 5 р.


  • Приготування

  • Курку наріжте на порції.

  • Змішайте сметану з кетчупом, приправте і повапните шматочки.

  • Маринуйте в холоді годину.

  • Картоплю очистіть, наріжте і покладіть в рукав разом з куркою.

  • Рукав зафіксуйте, проколіть, покладіть в ємність для випікання і готуйте на повній потужності 25 хвилин.


  • Курка з овочами в мікрохвильовці

    Курка в мікрохвильовці - рецепти грудки, ніжок, стегенець і цілої курки-гриль

    Якщо ви не знаєте, як запекти курку в мікрохвильовці, щоб отримати ідеальний дієтичний обід, то спробуйте рецепт в СВЧ. Дме білка і клітковини ідеальний для бажаючих схуднути, тому куряча грудка і свіжі овочі є оптимальним варіантом, щоб не набрати зайві кілограми і смачно поїсти, витративши на підготовку всього 30 хвилин.
    Інгредієнти:

  • філе - 400 г;

  • солодкий перець - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • червоний мелений перець - 5 р;

  • томати - 3 шт.;

  • йогурт - 250 мл


  • Приготування

  • Філе наріжте, приправте і покладіть у форму.

  • Додайте овочі, йогурт і готуйте під кришкою при потужності 600 Вт два підходи по 15 хвилин.


  • Курка з гречкою в мікрохвильовці

    Курка в мікрохвильовці - рецепти грудки, ніжок, стегенець і цілої курки-гриль

    Тушкована курка в мікрохвильовці - знахідка для людей, що віддають перевагу корисну їжу. Враховуючи можливості СВЧ чудово справлятися з комплексними стравами, можна додати до курки гречану крупу. Спільне ловлення в СВЧ виграшно для кожного компонента: каша виходить розсипчастою, а курка захищена від пригорання.
    Інгредієнти:

  • філе - 250 г;

  • морква - 1/2 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • томатна паста - 70 г;

  • вода - 250 мл;

  • гречка - 150 р.


  • Приготування

  • Філе і овочі наріжте, змішайте з пастою і водою.

  • Зверху покладіть гречку.

  • Курка тушкована в мікрохвильовці готується під кришкою 20 хвилин при потужності 800 Вт.


  • Шашлик з курки в мікрохвильовці

    Курка в мікрохвильовці - рецепти грудки, ніжок, стегенець і цілої курки-гриль

    Приготувати курку в мікрохвильовій печі можна різними способами. Так, любителі шашликів зможуть запросто зробити улюблене блюдо в СВЧ. Для цього потрібно мариноване м'ясо нанизати на шпажки і пекти їх протягом 30 хвилин при 600 Вт. Не менше часу знадобиться з функцією «Гриль», але в цьому випадку шашлик набуває рум'яну скоринку.
    Інгредієнти:

  • куряче філе - 550 г;

  • сік апельсина - 100 мл;

  • масло - 40 мл;

  • червоний мелений перець - 5 р.


  • Приготування

  • Куряче філе наріжте і перемішайте з соком, маслом, часником і перцем.

  • Відставте на 30 хвилин.

  • Нанизайте на шампури, покладіть їх на блюдо і готуйте, перевертаючи, при 600 Вт 30 хвилин.


  • Курячі нагетси в мікрохвильовці

    Курка в мікрохвильовці - рецепти грудки, ніжок, стегенець і цілої курки-гриль

    Курка в мікрохвильовці - рецепти, що допомагає просто і смачно урізноманітнити домашнє меню. Нагетси - одна з найпопулярніших закусок, яку багато господинь вважають за краще готувати вдома. Все тому, що хрусткі шматочки курки в паніровці , зроблені власноруч, не містять шкідливих добавок, а запікаються всього за 5 хвилин.
    Інгредієнти:

  • грудка - 350 г;

  • яєчний білок - 2 шт.;

  • сухарі - 70 г;

  • соєвий соус - 80 мл;

  • чорний мелений перець - 5 р.


  • Приготування

  • Грудинку наріжте шматочками і замаринуйте в соєвому соусі на 15 хвилин.

  • Приправте, умочіть у збиті білки, потім в сухарі, і викладіть на плоске блюдо.

  • Випікайте на максимальній потужності 5 хвилин.
    Додав: admin | 16-04-2018, 18:15
    Переглядів: 123