Курка в мікрохвильовці - страву на всі випадки життя. Таким його роблять швидкість і технічні особливості СВЧ, допомагає приготувати смачне і ароматне м'ясо всього за 30 хвилин. Можна запікати тушку цілої або частинами, з соусами, приправами, спеціями і овочами, використовуючи різні кулінарні прийоми, про тонкощі які розказано нижче.
Як приготувати курку в мікрохвильовці?
Курка в СВЧ - просте блюдо, яке швидко подається до столу. Для приготування тушку натирають спеціями, поміщають у спеціальну посуд, накривають кришкою і печуть на максимальній потужності 30 хвилин. Для отримання скоринки, за 10 хвилин до закінчення, кришку прибирають і запікають птицю відкритою. Готовий виріб накривають фольгою і настоюють кілька хвилин.
Приготування курки в мікрохвильовці вимагає дотримання чітких інструкцій. Так, поміщати в СВЧ слід тільки повністю розморожену і зважену тушку: це допоможе правильно розрахувати час готування. Курка вагою до 15 кг готується швидше, тому для додання хрусткої скоринки, її рясно змащують спеціями. Підійдуть і будь-які соуси: соєвий соус, майонез, гірчиця, сметана або просте вершкове масло. Страви з курки в мікрохвильовці різноманітні. Готувати можна як цілу птицю, так і окремі частини: філе, гомілки, крильця або окосту. В будь-якому випадку, більш товсті шматки слід розміщувати ближче до краю страви для запікання або решітки для смаження. Як приготувати курку-гриль в мікрохвильовці?
Курка-гриль в мікрохвильовці - найпопулярніше блюдо. Соковите м'ясо всередині, рум'яна кірочка зовні і впевненість в якості вироби є основними причинами вибору такого виду приготування. У процесі готування тушку тримають 30 хвилин в маринаді, кладуть на решітку і готувати при потужності 800 Вт в режимі «Гриль» по 15 хвилин з кожної сторони.
Інгредієнти: тушка курки - 15 кг; сік лимона - 60 мл; зубок часнику - 3 шт.; масло - 40 мл; вода - 70 мл; кефір - 40 мл; сіль - 10 р. Приготування Змішайте масло, сік, кефір і часник. Натріть сумішшю тушку курки і відставте на 30 хвилин. Покладіть в мікрохвильовку на решітку, підставте ємність для збору жиру і встановіть режим «Гриль» на 15 хвилин при потужності 800 Вт. Переверніть курку на інший бік і повторіть процес. Курка-гриль в мікрохвильовці доходить до ідеального стану 2 хвилини в режимі «Мікрохвилі». Курка в мікрохвильовці в пакеті
Курка в мікрохвильовці в пакет для запікання - це не просто швидко і зручно, але ще й корисно. Пакет захищає м'ясо від пересихання, залишаючи його соковитим і ніжним протягом усього приготування, допомагає використовувати мінімум жиру, що переводить виріб до розряду дієтичних страв, і позбавляє від миття посуду, утримуючи весь вміст надійно під плівкою.
Інгредієнти: курка - 2 кг; сіль - 10 г; олія - 50 мл; чебрець - 5 г; білий мелений перець - 5 р; зубок часнику - 4 шт. Приготування Натріть курку олією і приправами. Всередину птиці укладіть часточки часнику. Покладіть в пакет для запікання, зав'яжіть краю у вузол. Згорток проколіть, покладіть на блюдо і готуйте при 800 Вт 25 хвилин. Курка в мікрохвильовці набуває рум'яну скоринку, якщо за 5 хвилин до закінчення процесу розкрити пакет. Куряча грудка в мікрохвильовці
Куряче філе в мікрохвильовці - прекрасний спосіб отримання дієтичного страви за 10 хвилин. Філе не містить жиру і спочатку сухувато, тому головне завдання - збереження соковитості. Для цього багато господинь запікають продукт в рукаві, а при відсутності останнього, покривають грудку шаром сметани, яка чудово захищає від пересихання.
Інгредієнти: філе) - 350 г; соєвий соус - 40 мл; суміш перців - 5 м; сметана - 20 г; сушений часник - 5 р. Приготування Замаринуйте куряче філе в приправах і соєвому соусі на 15 хвилин. Змастіть сметаною, накрийте кришкою і готуйте на потужності 1000 Вт 10 хвилин. Курячі гомілки в мікрохвильовці
Курячі ніжки в мікрохвильовці готуються швидше, ніж на сковороді: при цьому господині захищені від бризок жиру, що не рідкість вчасно смаження на плиті, а продукт виходить ароматним і соковитим. Ніжки відмінно поєднуються з будь-якими спеціями, зручні у поданні, не вимагають столових приладів і чудово замінять на робочому місці страви з фаст-фуду.
Інгредієнти: курячі ніжки - 2 шт.; майонез - 30 г; соус чилі - 5 мл; сіль - пучку; зубок часнику - 2 шт. Приготування Змішайте майонез з сіллю і соусом чилі і повапните ніжки. Покладіть в ємність разом з часником і готуйте на максимальній потужності 12 хвилин. Курячі крильця в мікрохвильовці
Курячі крила в мікрохвильовці - одне з найпопулярніших страв. Крильця не багаті великою кількістю м'яса, тому й готують їх не з метою втамувати голод, а в ролі пікантною хрусткою закуски, текстуру якої простіше всього отримати в СВЧ. У процесі готування крила маринують, насухо витирають і готують на максимальній потужності 20 хвилин: по 10 хвилин з кожного боку.
Інгредієнти: курячі крила - 10 шт.; соєвий соус - 120 мл; херес - 100 мл; мелений імбир - 20 р. Приготування Змішайте соєвий соус, херес і імбир. Залийте крильця маринадом на 2 години. Промокніть від маринаду і випікайте на потужності 800 Вт 20 хвилин. Курячі стегна в мікрохвильовці - рецепт
Курячі стегна в мікрохвильовці неможливо зіпсувати. Ця частина тушки в міру соковита, жирна, швидко вбирає спеції, що допомагає уникнути багатогодинного маринування. Стегна просто змащують соусом і готувати під кришкою на максимальній потужності 10 хвилин. Для рум'яності, решту 10 хвилин, томят без кришки в режимі «Готування курки».
Інгредієнти: курячі стегна - 5 шт.; мед - 20 г; масло - 40 мл; каррі - пучку; соєвий соус - 60 мл; оцет - 1/2 ч. ложки. Приготування З'єднайте масло, мед, соус, оцет і каррі і змастіть м'ясо. Готуйте під кришкою при максимальній потужності 10 хвилин. Зніміть кришку і переведіть НВЧ в режим «Готування курки». Курка в мікрохвильовці запікається в даному режимі ще 10 хвилин. Курка з картоплею в мікрохвильовці
Курка з картоплею в рукаві в мікрохвильовці - страва для тих, хто віддає перевагу швидкий, комплексний обід. Технічні особливості НВЧ допомагає впоратися з приготуванням за 25 хвилин, а рукав гарантує соковите м'ясо і ніжний картоплю, які нудяться без грама жиру у власному соку – ідеально для правильного харчування.
Інгредієнти: курка - 1/2 шт.; картопля - 4 шт.; сметана - 120 мл; кетчуп - 40 г; чорний мелений перець - 5 р. Приготування Курку наріжте на порції. Змішайте сметану з кетчупом, приправте і повапните шматочки. Маринуйте в холоді годину. Картоплю очистіть, наріжте і покладіть в рукав разом з куркою. Рукав зафіксуйте, проколіть, покладіть в ємність для випікання і готуйте на повній потужності 25 хвилин. Курка з овочами в мікрохвильовці
Якщо ви не знаєте, як запекти курку в мікрохвильовці, щоб отримати ідеальний дієтичний обід, то спробуйте рецепт в СВЧ. Дме білка і клітковини ідеальний для бажаючих схуднути, тому куряча грудка і свіжі овочі є оптимальним варіантом, щоб не набрати зайві кілограми і смачно поїсти, витративши на підготовку всього 30 хвилин.
Інгредієнти: філе - 400 г; солодкий перець - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; червоний мелений перець - 5 р; томати - 3 шт.; йогурт - 250 мл Приготування Філе наріжте, приправте і покладіть у форму. Додайте овочі, йогурт і готуйте під кришкою при потужності 600 Вт два підходи по 15 хвилин. Курка з гречкою в мікрохвильовці
Тушкована курка в мікрохвильовці - знахідка для людей, що віддають перевагу корисну їжу. Враховуючи можливості СВЧ чудово справлятися з комплексними стравами, можна додати до курки гречану крупу. Спільне ловлення в СВЧ виграшно для кожного компонента: каша виходить розсипчастою, а курка захищена від пригорання.
Інгредієнти: філе - 250 г; морква - 1/2 шт.; цибуля - 1 шт.; томатна паста - 70 г; вода - 250 мл; гречка - 150 р. Приготування Філе і овочі наріжте, змішайте з пастою і водою. Зверху покладіть гречку. Курка тушкована в мікрохвильовці готується під кришкою 20 хвилин при потужності 800 Вт. Шашлик з курки в мікрохвильовці
Приготувати курку в мікрохвильовій печі можна різними способами. Так, любителі шашликів зможуть запросто зробити улюблене блюдо в СВЧ. Для цього потрібно мариноване м'ясо нанизати на шпажки і пекти їх протягом 30 хвилин при 600 Вт. Не менше часу знадобиться з функцією «Гриль», але в цьому випадку шашлик набуває рум'яну скоринку.
Інгредієнти: куряче філе - 550 г; сік апельсина - 100 мл; масло - 40 мл; червоний мелений перець - 5 р. Приготування Куряче філе наріжте і перемішайте з соком, маслом, часником і перцем. Відставте на 30 хвилин. Нанизайте на шампури, покладіть їх на блюдо і готуйте, перевертаючи, при 600 Вт 30 хвилин. Курячі нагетси в мікрохвильовці
Курка в мікрохвильовці - рецепти, що допомагає просто і смачно урізноманітнити домашнє меню. Нагетси - одна з найпопулярніших закусок, яку багато господинь вважають за краще готувати вдома. Все тому, що хрусткі шматочки курки в паніровці , зроблені власноруч, не містять шкідливих добавок, а запікаються всього за 5 хвилин.
Інгредієнти: грудка - 350 г; яєчний білок - 2 шт.; сухарі - 70 г; соєвий соус - 80 мл; чорний мелений перець - 5 р. Приготування Грудинку наріжте шматочками і замаринуйте в соєвому соусі на 15 хвилин. Приправте, умочіть у збиті білки, потім в сухарі, і викладіть на плоске блюдо. Випікайте на максимальній потужності 5 хвилин.