» » Курка в пакеті в мікрохвильовці

Курка в пакеті в мікрохвильовці

Курка в пакеті в мікрохвильовці
Сучасна техніка, призначена для кухні, допомагає багатьом господиням значно економити час, але при цьому готувати не менш оригінальні і неймовірно ароматні страви. Ми розповімо вам сьогодні, як запекти курку в мікрохвильовці в пакет, а ви переконаєтеся, наскільки це поживно і смачно.

Курка в пакет для запікання в мікрохвильовці


Інгредієнти:

  • тушка курки – 15 кг

  • часник – 4 зубчики;

  • спеції .


  • Приготування
    Курку добре промиваємо під проточною водою, очищаємо від зайвої шкірки. Потім тушку промаківающімі паперовим рушником або даємо їй висохнути природним шляхом. Після цього натираємо м'ясо сіллю і різними спеціями, не тільки зовні, але і всередині. Перекладаємо курку в каструлю, закриваємо кришкою і залишаємо маринуватися приблизно на півгодини. З часникових зубчиків знімаємо піну, злегка придавлюємо зубчики широкою стороною леза ножа і засовуємо всередину птиці. Кладемо курку спинкою вгору в пакет для запікання, піднімаємо акуратно вільний край і зав'язуємо його вузликом. Протикаємо згорток кілька разів зубочисткою і перекладаємо заготовку на жаростійке блюдо. Ставимо в МІКРОХВИЛЬОВУ піч, вибираємо потужність 800 Вт, і запікаємо птицю рівно 25 хвилин. Після цього, розрізаємо пакет і залишаємо ще на 5 хвилин до появи рум'яної скоринки.

    Курка з картоплею в пакеті в мікрохвильовці


    Інгредієнти:

  • картопля – 5 шт.;

  • курка – 1 шт.;

  • сметана – 150 мл;

  • вода фільтрована – 50 мл;

  • цибулина – 1 шт.;

  • маслини -10 шт;

  • спеції.


  • Приготування
    Курку обробити, промиваємо й розрізаємо на невеликі шматочки. Перекладаємо м'ясо в глибоку ємність. В чисту миску наливаємо фільтровану воду, додаємо сметану і насипаємо спеції за смаком. Картоплю чистимо, нарізаємо шматочками і додаємо до курки.
    Курка в пакеті в мікрохвильовці
    Маслини шаткуємо кружечками, а цибулю обробляємо, рубаємо ножем і розминаємо блендером до однорідної кашки. Додаємо всі овочі в маринад, виливаємо його в каструлю з м'ясом і ретельно перемішуємо руками. Залишаємо курку з картоплею маринуватися близько години, поставивши в холодильник. Потім викладаємо все в пакет для запікання, ретельно утрамбовується і заливаємо сметанним соусом. Відправляємо заготовку в мікрохвильовку, поклавши в спеціальну термостійку посуд з плоским дном. Готуємо страву 20 хвилин при потужності 800 Вт. Після цього розрізаємо пакет, перекладаємо картоплю з куркою на блюдо і посипаємо свіжою зеленню.
    Додав: admin | 7-07-2015, 19:22
    Переглядів: 308