» » Картопляні чіпси в мікрохвильовці

Картопляні чіпси в мікрохвильовці

Картопляні чіпси в мікрохвильовці
Улюблені несолодкі ласощі для дорослих і дітей, виявляється, можна приготувати буквально за 20 хвилин. Домашні картопляні чіпси, приготовані в мікрохвильовій печі, не просто порадують вас, але і здивують своїми смаковими якостями.
Для смаження необхідна картопля з низьким або середнім вмістом крохмалю, він не повинен бути рихлим, її консистенція повинна бути твердою і щільною, інакше на фініші приготування ви можете зазнати фіаско. Картопля для смаження або приготування чіпсів повина бути сухою, без паростків і пошкоджень. І останній фактор при виборі – це розмір, не забувайте про те, що при приготуванні чіпсів картопля досить сильно зменшується в розмірі з-за втрати вологи.

Як зробити картопляні чіпси в мікрохвильовці в домашніх умовах - рецепт


Інгредієнти:

  • картопля – 3 бульби;

  • олія оливкова – 20 р;

  • часник – 1 зубок;

  • базилік (мелений);

  • перець червоний (мелений);

  • сіль.


  • Приготування
    Отже, очищену картоплю необхідно подрібнити максимально тонкими пластинками, ножем навряд чи вийде це зробити. Швидше необхідно вдатися до допомоги овочерізки або ж до кухонної техніки здатною впоратися з цим завданням. Пластинки картоплі залийте водою не менш ніж на 10 хвилин, така дія допоможе вивести з нього зайвий крохмаль. Видавіть часник і приєднайте до нього інші інгредієнти, а потім змішайте цю суміш з вже обсушенным картоплею. Залишилося тільки розкласти в один шар на пергамент майбутні чіпси і на максимальній потужності довести до готовності.

    Як приготувати картопляні чіпси без олії в мікрохвильовці?


    Такі чіпси виходять особливо хрусткими саме із-за відсутності олії. Однак це не вплине на смакові якості цього незрівнянного і всіма улюбленого снека.
    Інгредієнти:

  • картопля – 1 велика бульба;
  • Картопляні чіпси в мікрохвильовці

  • паприка – 1/4 ч. ложки;

  • перець чорний (мелений);

  • сіль.


  • Приготування
    Нашаткуйте тонкими пластинами картопляну бульбу і замочіть в холодній воді на 10 хвилин, після обсушки паперовим рушником пересипте сумішшю решту інгредієнтів і, виклавши на пергамент обов'язково в один шар доведіть до готовності на максимальній потужності мікрохвильовки.
    Додав: admin | 21-09-2016, 13:50
    Переглядів: 307