Улюблені несолодкі ласощі для дорослих і дітей, виявляється, можна приготувати буквально за 20 хвилин. Домашні картопляні чіпси, приготовані в мікрохвильовій печі, не просто порадують вас, але і здивують своїми смаковими якостями.
Для смаження необхідна картопля з низьким або середнім вмістом крохмалю, він не повинен бути рихлим, її консистенція повинна бути твердою і щільною, інакше на фініші приготування ви можете зазнати фіаско. Картопля для смаження або приготування чіпсів повина бути сухою, без паростків і пошкоджень. І останній фактор при виборі – це розмір, не забувайте про те, що при приготуванні чіпсів картопля досить сильно зменшується в розмірі з-за втрати вологи.
Як зробити картопляні чіпси в мікрохвильовці в домашніх умовах - рецепт
Інгредієнти: картопля – 3 бульби; олія оливкова – 20 р; часник – 1 зубок; базилік (мелений); перець червоний (мелений); сіль. Приготування Отже, очищену картоплю необхідно подрібнити максимально тонкими пластинками, ножем навряд чи вийде це зробити. Швидше необхідно вдатися до допомоги овочерізки або ж до кухонної техніки здатною впоратися з цим завданням. Пластинки картоплі залийте водою не менш ніж на 10 хвилин, така дія допоможе вивести з нього зайвий крохмаль. Видавіть часник і приєднайте до нього інші інгредієнти, а потім змішайте цю суміш з вже обсушенным картоплею. Залишилося тільки розкласти в один шар на пергамент майбутні чіпси і на максимальній потужності довести до готовності.
Як приготувати картопляні чіпси без олії в мікрохвильовці?
Такі чіпси виходять особливо хрусткими саме із-за відсутності олії. Однак це не вплине на смакові якості цього незрівнянного і всіма улюбленого снека.
Інгредієнти: картопля – 1 велика бульба; паприка – 1/4 ч. ложки; перець чорний (мелений); сіль. Приготування Нашаткуйте тонкими пластинами картопляну бульбу і замочіть в холодній воді на 10 хвилин, після обсушки паперовим рушником пересипте сумішшю решту інгредієнтів і, виклавши на пергамент обов'язково в один шар доведіть до готовності на максимальній потужності мікрохвильовки.