Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Риба на пару в мультиварці

Риба на пару в мультиварці

9-12-2016, 10:26
1 411
Риба на пару в мультиварці
Риба, приготована у власному соку з мінімальним додаванням жирів (або їх відсутністю), виходить дивно ніжною, а в компанії правильно підібраних спецій ще і дуже смачною. У рецептах далі ми навчимося декільком способам приготування риби на пару в мультиварці.

Філе риби на пару в мультиварці – рецепт


Будь-яке досить щільне філе білої риби добре поєднується з традиційним азіатським тріо з соєвого соусу, гострого перцю, скибочок імбиру. Якщо ви хочете отримати максимально смачне і оригінальне блюдо, то рекомендуємо звернути увагу на цей рецепт.
Інгредієнти:

  • філе білої риби – 3 шматка;

  • шматочок імбиру – 2 см;

  • соєвий соус – 55 мл;

  • щіпка коричневого цукру;

  • пластівці чилі – за смаком.


  • Приготування

  • Перед тим, як приготувати рибу на пару в мультиварці, переконайтеся в тому, що в філе не залишилося кісточок.

  • Шматочки рибного філе залийте сумішшю соєвого соусу, гострого перцю, щіпки цукру (можна замінити медом) і скибочок імбиру.

  • Залиште рибу маринуватися на 15 хвилин. За цей час в чашу мультиварки як раз можна встигнути закип'ятити воду.

  • Обсушіть рибу від надлишків маринаду і помістіть в кошику для варіння на пару. Зверху викладіть скибочки імбиру з маринаду.

  • Залиште страву доходити до готовності в режимі «Мультиповар» або «Варка на пару» (в залежності від моделі пристрою), приблизно на півгодини.


  • Риба на пару з овочами в мультиварці


    Приготування на пару, не тільки корисна, але і зручна технологія, що дозволяє одночасно доводити до готовності як саму рибу, так і легкий овочевий гарнір до неї.
    Інгредієнти:

  • філе білої риби – 2 шт.;

  • оливкова олія – 15 мл;

  • томати черрі – 140 г;

  • жменю маслин;

  • солодкий перець – 1 шт.;

  • сік одного лимона;

  • каперси – 2 ст. ложки;

  • сушений часник, чебрець – 1 ч. ложка;

  • по дрібці сушеного шавлії мускатного горіха.


  • Приготування

  • Змішайте сушені трави, мускат і часник з хорошою пучкою солі і натріть рибне філе отриманою сумішшю.

  • Покладіть рибу на складений удвічі аркуш фольги, поруч викладіть томати, скибочки перцю, оливки і каперси. Збризніть все олією і полийте соком лимона. Посипте овочі сіллю.

  • Запечатайте краї фольги так, щоб залишити отвір для виходу пари зверху – на зразок човника.

  • Покладіть конверт в кошик для варіння на пару, виберіть відповідний режим.

  • Риба на пару в мультиварці у фользі буде готова через півгодини.


  • Рис з рибою в мультиварці на пару


    Крім овочевого доповнення одночасно з рибою можна приготувати і гарніри з круп, наприклад, рису, добре підходить до рибі приготовленої на японський манер.
    Інгредієнти:

  • тушка обпатраною тріски – 1 шт.;

  • зелена цибуля – 3 пера;

  • корінь імбиру – 3 см;

  • мірін – 45 мл;

  • соєвий соус – 30 мл;

  • рис – 1 ст.


  • Приготування

  • Замаринуйте потрошеную рибу в суміші міріна, соєвого соусу і імбиру на півгодини. Оберніть тушку фольгою, формуючи човник.

  • На дно мультиварочной чаші висипте рис, залийте півлітром води і додайте кошик з рибою поверх.

  • Готуйте в режимі «Плов» до сигналу.


  • Червона риба на пару в мультиварці


    Інгредієнти:

  • філе сьомги – 4 шт.;

  • оливкова олія – 45 мл;

  • шалот – 2 шт.;

  • часник – 3 зубки;

  • щіпка сушеного чебрецю;

  • винний оцет – 15 мл


  • Приготування

  • Максимально подрібніть шалот і часник. Натріть філе ароматною сумішшю і приправте сушеним чебрецем, полийте маслом і оцтом.

  • Якщо є час – залиште філе промаринуватися на півгодини, в іншому випадку можна відразу ж переходити до приготування.

  • Покладіть рибу поверх застеленому пергаментом кошика для варіння на пару.

  • Виберіть однойменний режим і готуйте рибу приблизно півгодини.
  • Рекомендуємо добрі рецепти
    Риба у фользі в мультиварці
    Риба у фользі в мультиварці
    Будь-яка риба, запечена у фользі, виходить набагато корисніше свого смаженого аналога. Тому пропонуємо рецепти, які вразять вас своєю простотою, адже
    Який гарнір підходить до риби?
    Який гарнір підходить до риби?
    Приготувавши на обід рибу, виникає цілком закономірне питання про доречному гарнірі для неї. Пропонуємо розібратися з цим завданням, запропонувавши
    Риба у фользі в духовці
    Риба у фользі в духовці
    Оригінально приготувати смачну рибу можна, не докладаючи зусиль і без особливих знань. Далі розповімо, як запекти декількома доступними способами
    Як приготувати скумбрію в мультиварці?
    Як приготувати скумбрію в мультиварці?
    Завдяки своєму досить м'якому і щільному м'яса, скумбрію можна вважати універсальною рибою. З неї готують безліч страв. Її смажать, запікають, варять
    Тріску на пару
    Тріску на пару
    Риба, приготовлена на пару, виходить соковитою і дивовижно ніжною. Її можна подавати як самостійне блюдо або в складі дієтичних рибних страв. Давайте
    Риба на пару з овочами
    Риба на пару з овочами
    Прихильники правильного харчування знають, що найбільш корисні страви готуються на пару. Але такі страви не тільки корисні, але ще й дуже смачні і