Риба, приготована у власному соку з мінімальним додаванням жирів (або їх відсутністю), виходить дивно ніжною, а в компанії правильно підібраних спецій ще і дуже смачною. У рецептах далі ми навчимося декільком способам приготування риби на пару в мультиварці.
Філе риби на пару в мультиварці – рецепт
Будь-яке досить щільне філе білої риби добре поєднується з традиційним азіатським тріо з соєвого соусу, гострого перцю, скибочок імбиру. Якщо ви хочете отримати максимально смачне і оригінальне блюдо, то рекомендуємо звернути увагу на цей рецепт.
Інгредієнти: філе білої риби – 3 шматка; шматочок імбиру – 2 см; соєвий соус – 55 мл; щіпка коричневого цукру; пластівці чилі – за смаком. Приготування Перед тим, як приготувати рибу на пару в мультиварці, переконайтеся в тому, що в філе не залишилося кісточок. Шматочки рибного філе залийте сумішшю соєвого соусу, гострого перцю, щіпки цукру (можна замінити медом) і скибочок імбиру. Залиште рибу маринуватися на 15 хвилин. За цей час в чашу мультиварки як раз можна встигнути закип'ятити воду. Обсушіть рибу від надлишків маринаду і помістіть в кошику для варіння на пару. Зверху викладіть скибочки імбиру з маринаду. Залиште страву доходити до готовності в режимі «Мультиповар» або «Варка на пару» (в залежності від моделі пристрою), приблизно на півгодини. Риба на пару з овочами в мультиварці
Приготування на пару, не тільки корисна, але і зручна технологія, що дозволяє одночасно доводити до готовності як саму рибу, так і легкий овочевий гарнір до неї.
Інгредієнти: філе білої риби – 2 шт.; оливкова олія – 15 мл; томати черрі – 140 г; жменю маслин; солодкий перець – 1 шт.; сік одного лимона; каперси – 2 ст. ложки; сушений часник, чебрець – 1 ч. ложка; по дрібці сушеного шавлії мускатного горіха. Приготування Змішайте сушені трави, мускат і часник з хорошою пучкою солі і натріть рибне філе отриманою сумішшю. Покладіть рибу на складений удвічі аркуш фольги, поруч викладіть томати, скибочки перцю, оливки і каперси. Збризніть все олією і полийте соком лимона. Посипте овочі сіллю. Запечатайте краї фольги так, щоб залишити отвір для виходу пари зверху – на зразок човника. Покладіть конверт в кошик для варіння на пару, виберіть відповідний режим. Риба на пару в мультиварці у фользі буде готова через півгодини. Рис з рибою в мультиварці на пару
Крім овочевого доповнення одночасно з рибою можна приготувати і гарніри з круп, наприклад, рису, добре підходить до рибі приготовленої на японський манер.
Інгредієнти: тушка обпатраною тріски – 1 шт.; зелена цибуля – 3 пера; корінь імбиру – 3 см; мірін – 45 мл; соєвий соус – 30 мл; рис – 1 ст. Приготування Замаринуйте потрошеную рибу в суміші міріна, соєвого соусу і імбиру на півгодини. Оберніть тушку фольгою, формуючи човник. На дно мультиварочной чаші висипте рис, залийте півлітром води і додайте кошик з рибою поверх. Готуйте в режимі «Плов» до сигналу. Червона риба на пару в мультиварці
Інгредієнти: філе сьомги – 4 шт.; оливкова олія – 45 мл; шалот – 2 шт.; часник – 3 зубки; щіпка сушеного чебрецю; винний оцет – 15 мл Приготування Максимально подрібніть шалот і часник. Натріть філе ароматною сумішшю і приправте сушеним чебрецем, полийте маслом і оцтом. Якщо є час – залиште філе промаринуватися на півгодини, в іншому випадку можна відразу ж переходити до приготування. Покладіть рибу поверх застеленому пергаментом кошика для варіння на пару. Виберіть однойменний режим і готуйте рибу приблизно півгодини.