Вернуться назад Распечатать

Риба на пару в мультиварці

Риба на пару в мультиварці
Риба, приготована у власному соку з мінімальним додаванням жирів (або їх відсутністю), виходить дивно ніжною, а в компанії правильно підібраних спецій ще і дуже смачною. У рецептах далі ми навчимося декільком способам приготування риби на пару в мультиварці.

Філе риби на пару в мультиварці – рецепт


Будь-яке досить щільне філе білої риби добре поєднується з традиційним азіатським тріо з соєвого соусу, гострого перцю, скибочок імбиру. Якщо ви хочете отримати максимально смачне і оригінальне блюдо, то рекомендуємо звернути увагу на цей рецепт.
Інгредієнти:

  • філе білої риби – 3 шматка;

  • шматочок імбиру – 2 см;

  • соєвий соус – 55 мл;

  • щіпка коричневого цукру;

  • пластівці чилі – за смаком.


  • Приготування

  • Перед тим, як приготувати рибу на пару в мультиварці, переконайтеся в тому, що в філе не залишилося кісточок.

  • Шматочки рибного філе залийте сумішшю соєвого соусу, гострого перцю, щіпки цукру (можна замінити медом) і скибочок імбиру.

  • Залиште рибу маринуватися на 15 хвилин. За цей час в чашу мультиварки як раз можна встигнути закип'ятити воду.

  • Обсушіть рибу від надлишків маринаду і помістіть в кошику для варіння на пару. Зверху викладіть скибочки імбиру з маринаду.

  • Залиште страву доходити до готовності в режимі «Мультиповар» або «Варка на пару» (в залежності від моделі пристрою), приблизно на півгодини.


  • Риба на пару з овочами в мультиварці


    Приготування на пару, не тільки корисна, але і зручна технологія, що дозволяє одночасно доводити до готовності як саму рибу, так і легкий овочевий гарнір до неї.
    Інгредієнти:

  • філе білої риби – 2 шт.;

  • оливкова олія – 15 мл;

  • томати черрі – 140 г;

  • жменю маслин;

  • солодкий перець – 1 шт.;

  • сік одного лимона;

  • каперси – 2 ст. ложки;

  • сушений часник, чебрець – 1 ч. ложка;

  • по дрібці сушеного шавлії мускатного горіха.


  • Приготування

  • Змішайте сушені трави, мускат і часник з хорошою пучкою солі і натріть рибне філе отриманою сумішшю.

  • Покладіть рибу на складений удвічі аркуш фольги, поруч викладіть томати, скибочки перцю, оливки і каперси. Збризніть все олією і полийте соком лимона. Посипте овочі сіллю.

  • Запечатайте краї фольги так, щоб залишити отвір для виходу пари зверху – на зразок човника.

  • Покладіть конверт в кошик для варіння на пару, виберіть відповідний режим.

  • Риба на пару в мультиварці у фользі буде готова через півгодини.


  • Рис з рибою в мультиварці на пару


    Крім овочевого доповнення одночасно з рибою можна приготувати і гарніри з круп, наприклад, рису, добре підходить до рибі приготовленої на японський манер.
    Інгредієнти:

  • тушка обпатраною тріски – 1 шт.;

  • зелена цибуля – 3 пера;

  • корінь імбиру – 3 см;

  • мірін – 45 мл;

  • соєвий соус – 30 мл;

  • рис – 1 ст.


  • Приготування

  • Замаринуйте потрошеную рибу в суміші міріна, соєвого соусу і імбиру на півгодини. Оберніть тушку фольгою, формуючи човник.

  • На дно мультиварочной чаші висипте рис, залийте півлітром води і додайте кошик з рибою поверх.

  • Готуйте в режимі «Плов» до сигналу.


  • Червона риба на пару в мультиварці


    Інгредієнти:

  • філе сьомги – 4 шт.;

  • оливкова олія – 45 мл;

  • шалот – 2 шт.;

  • часник – 3 зубки;

  • щіпка сушеного чебрецю;

  • винний оцет – 15 мл


  • Приготування

  • Максимально подрібніть шалот і часник. Натріть філе ароматною сумішшю і приправте сушеним чебрецем, полийте маслом і оцтом.

  • Якщо є час – залиште філе промаринуватися на півгодини, в іншому випадку можна відразу ж переходити до приготування.

  • Покладіть рибу поверх застеленому пергаментом кошика для варіння на пару.

  • Виберіть однойменний режим і готуйте рибу приблизно півгодини.