Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Хліб з цільнозерновий борошна в хлібопічці

Хліб з цільнозерновий борошна в хлібопічці

18-11-2016, 18:27
476
Хліб з цільнозерновий борошна в хлібопічці
Регулярне вживання хліба з цільнозерновий борошна покращує загальний стан організму, сприяє очищенню його від шлаків , наповнює клітини необхідними вітамінами та елементами, яких не знайти в хлібобулочних виробах, виготовлених з борошна вищого сорту.
Далі ми розповімо, як спекти такий корисний хлібець в домашніх умовах за допомогою хлібопічки і запропонуємо кілька варіацій рецептів.

Рецепт хліба з цільнозерновий борошна для хлібопічки


Інгредієнти:

  • цільнозернові пшеничне борошно – 565 р;

  • дріжджі сухі швидкодіючі – 15 ч. ложки;

  • фільтрована вода – 365 мл;

  • олія без запаху соняшникова або оливкова – 35 мл;

  • цукровий пісок – 25 г;

  • кам'яна сіль – 20 р.


  • Приготування
    Підготувавши всі необхідні компоненти для приготування хліба за даним рецептом, можемо приступати до закладення їх у відерце пристрою. Тут потрібно орієнтуватися на рекомендації виробника, адже часто вони можуть значною мірою відрізнятися в залежності від моделі і марки приладу.
    Як правило, різниця полягає в першочерговості закладки сухих або рідких продуктів і відповідно їх другорядність. Після того як продукти опиняться в хлібопічці, налаштовуємо її на режим «Цільнозерновий» з середньою скоринкою і залишаємо до завершення обраної програми. Після сигналу витягаємо рум'яний апетитний хлібець на рушник, прикриваємо виріб другим його краєм і даємо охолонути.

    Хліб цільнозерновий пшеничного і житнього борошна – рецепт без дріжджів в хлібопічці


    Інгредієнти:

  • цільнозернові пшеничне борошно – 235 г;

  • житнє борошно – 100 г;

  • закваска бездрожжевая для хліба – 220 г;

  • фільтрована вода – 160 мл;

  • олія без запаху соняшникова або оливкова – 35 мл;

  • цукровий пісок – 20 г;

  • кам'яна сіль – 10 р.


  • Приготування
    Процес приготування бездріжджового цільнозернового хліба дещо відрізняється від класичного дріжджового. Замість дріжджів нам знадобиться спеціальна жива підійшла закваска для хліба. Її закладаємо в ємність хлібопічки разом з рідкими компонентами. Цільнозернове борошно пшеничне в даному випадку ми доповнимо житній. Даний факт зіграє тільки на користь смаку і цінних властивостей готового хліба, але ускладнить подальший процес приготування. Якщо ваша хлібопічка дозволяє програмувати її на індивідуальний режим – скористаємося цією можливістю або встановлюємо кожен етап приготування хліба вручну. Налаштовуємо «Заміс» на півгодини, після чого встановлюємо час відстрочки випікання на чотири години. Це необхідно для того, щоб сформувався бездріжджовий цільнозерновий ком тесту расстоялся і підійшов. Тільки після цього можна приступати до випікання хліба, вибравши відповідний режим на панелі пристрою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Французький хліб в хлібопічці
    Французький хліб в хлібопічці
    Французький хліб – приголомшлива хрустка скоринка, повітряний і ніжний м'якуш, і все це при використанні мінімуму дріжджів. А головне, що такого
    Житньо-пшеничний хліб
    Житньо-пшеничний хліб
    Тим, хто часто працює з тестом відомо, що з чистої житньої муки багато виробів не приготуєш, а от якщо її поєднати з пшеничного - може вийти цілком
    Як спекти хліб в хлібопічці?
    Як спекти хліб в хлібопічці?
    Маючи в розпорядженні хлібопічку, можна створювати чудові частування хоч кожен день. Далі опишемо кілька чудових варіантів різного хліба,
    Бездріжджовий хліб в хлібопічці - простий рецепт
    Бездріжджовий хліб в хлібопічці - простий рецепт
    Якщо з будь-якої причини ви не переносите дріжджі, то неодмінно спробуйте представлений далі рецепт. Розповімо, як в домашній хлібопічці спекти
    Житній хліб на заквасці в хлібопічці
    Житній хліб на заквасці в хлібопічці
    Дивно смачний хліб у вас вийде, якщо скористаєтеся детальними рекомендаціями з статті. Далі підкажемо, як спекти в домашній хлібопічці по-справжньому
    Житній хліб в хлібопічці
    Житній хліб в хлібопічці
    Житній хліб - один з небагатьох корисних представників хлібобулочних виробів, який має щільний і дуже ароматний м'якуш, зажаристую скоринку і злегка