Лінива ачма

Лінива грузинська ачма з лаваша з кефіром - рецепт в духовці
В оригіналі грузинська ачма готується з сулугуні або в поєднанні його з імеретинськими сирами. Але ми зробимо невеликий відступ і візьмемо для начинки суміш сулугуні та російського сиру.
Інгредієнти:
Приготування
Першим ділом для приготування ачмы трохи збиваємо яйця, змішуємо їх з кефіром, додаємо мелений перець і при необхідності (якщо сир солоний) сіль. Два види сиру перетираємо через тертку, змішуємо в мисці і додаємо за смаком та бажанням свіжу дрібненько нарізану свіжу зелень.
На дно промасленим форми для запікання вистилаємо один лаваш, щоб краї звисали з боків і щедро змащуємо дно сумішшю яєць і кефіру. Далі розподіляємо шар начинки, другий лаваш розрізаємо на аркуші відповідного розміру і викладаємо по черзі їх у форму, промазуючи знову кефіром і яйцями і притрушуючи сирною начинкою.
Тепер підверніть краю лаваша, як би вкриваючи вміст форми, заливаємо залишками соусу і розкладаємо шматочки вершкового масла. Готується ачма протягом тридцяти п'яти хвилин при температурі 180 градусів.
Лінива ачма з лаваша в мультиварці
Інгредієнти:
Приготування
Готується ачма в мультиварці по тому ж принципу що і в духовці, тільки в якості форми використовується мультикастрюля. Промасливаем її добряче

Рекомендуємо добрі рецепти

Грузинська ачма – рецепт
Урізноманітнити домашній обід пропонуємо смачним грузинським пирогом. Далі докладно і досить зрозуміло розповімо, як приготувати справжню ачму.

Хачапурі з лаваша
Як і будь-який класичний рецепт, всіма улюблені хачапурі мають свій лінивий варіант. В даному випадку - спосіб їх найпростішого приготування з

Пиріг з лаваша
Лаваш часто використовують у приготуванні різної випічки та закусок. І сьогодні ми розповімо, як зробити дивовижний пиріг з лаваша з сиром, фаршем,

Ачма в мультиварці
Щоб швидко приготувати грузинське національне блюдо ачма, вам знадобиться лаваш, сир, вершкове масло і трохи додаткових знань, про яких якраз і

Ачма з лаваша
Не знаєте що приготувати? Може ачму з лаваша? Це смачний пиріг, який подарувала нам грузинська кухня. Дана стаття розповідає про те, як приготувати

Баніца з лаваша
Болгарська баніца - це листковий пиріг з різноманітними начинками. Готувати страву за автентичним рецептом не завжди виходить, тому ми пропонуємо