Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Грецький суп «Авголемоно»

Грецький суп «Авголемоно»

8-07-2015, 22:00
1 167
Грецький суп «Авголемоно»
«Авголемоно» - кремовий лимонно-яєчний суп, який, найчастіше, вариться на основі курячого бульйону і в компанії курячого м'яса і подається, але не заборонені варіанти з бараниною і рибою. Не без допомоги додавання рису або пасти до складу супу «Авголемоно» загущується в процесі варіння, перетворюючись на справжній крем-суп без додавання вершків, борошна або крохмалю.

Курячий грецький суп «Авголемоно»


Інгредієнти:

  • оливкова олія - 35 мл;

  • білий цибулю - 140 г;

  • курячий бульйон - 12 л;

  • паста орзо або рис - 1/2 ст.;

  • куряче філе - 480 м;

  • лимонний сік - 30 мл;

  • яйця курячі - 3 шт.;

  • свіжа петрушка.


  • Приготування
    У жаровні або товстостінній каструлі пасеруємо нарізаний білий цибулю протягом 4 хвилин. Поки цибуля пассеруется, в окремій ємності відварюємо рис або пасту. Паста повинна вийти готової на десь 2/3 перед додаванням в бульйон. Не забуваємо і про курячу грудку, адже курятину також варто довести до готовності в підсоленій воді, а потім розібрати на волокна після охолодження.
    Цибуля заливаємо бульйоном, додаємо практично доведену до готовності пасту або рис. Окремо збиваємо яйця і, не припиняючи збивання, вливаємо до них лимонний сік. Також постійно збиваючи яйця, починаємо підливати до них по половинку гарячого бульйону, ні в якому разі не допускаючи того, щоб яєчний білок згорнувся. Отриману суміш слід додати в суп і розлити його по тарілках. Окремо до лимонному супу «Авголемоно» подається розібрана на волокна курятина. Не забудьте і про зелень.

    Грецький рисовий суп «Авголемоно» з лимоном


    Інгредієнти: <белый лук - 80 г;

  • морква - 80 г;

  • селера - 80 г;

  • вода - 2 л;

  • тушка курки - 16 кг;

  • рис з довгими зернами - 1 ст.;

  • яйця курячі - 4 шт.;

  • лимонний сік - 60 мл


  • Приготування
    Курячу тушку заливаємо водою разом з овочами. Розміщуємо каструльку над середнім вогнем і доводимо рідину до кипіння, але не кип'ятимо.
    Грецький суп «Авголемоно»
    Зменшуємо вогонь до мінімуму і варимо бульйон протягом півтора годин, періодично знімаючи пінку. Готовий бульйон пропускаємо через марлевий фільтр і відміряємо 3 л. В бульйон засипаємо рис і варимо його при постійному помішуванні 20 хвилин.
    Яйця збиваємо з лимонним соком, поступово додаючи бульйон, 500 мл буде достатньо. Далі переливаємо лимонно-яєчну суміш у каструлю з супом, старанно перемішуючи його, і розливаємо авголемоно по тарілках. Курятину, розібрану на волокна, слід подавати окремо, а сам суп можна просипати шніт-цибулею.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Харчо по-грузинськи
    Харчо по-грузинськи
    Наваристий Суп харчо і пряний, як всі грузинські страви. Для приготування цього харчо вам потрібно запастися спеціями і травами. І не забудьте про
    Суп з яйцем - рецепт
    Суп з яйцем - рецепт
    Є багато різних рецептів супів з додаванням яєць. Але найчастіше ми обмежуємося курячим бульйоном з додаванням вареного яйця. А даремно! Адже можна
    Рисовий суп з яйцем - рецепт
    Рисовий суп з яйцем - рецепт
    Напевно кожен з вас має у своїй скарбничці рецепт рисового супу. Ми пропонуємо вам спробувати новий варіант такого супу - з вареним яйцем. При чому
    Паста з печерицями
    Паста з печерицями
    Печериці - смачні і доступні гриби, які використовують у приготуванні багатьох страв. І зараз ми вам підкажемо, як оригінально і цікаво зробити