Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Страви з кролика для дітей

Страви з кролика для дітей

17-03-2015, 09:05
24 933
Страви з кролика для дітей
М'ясо кролика належить до дієтичних продуктів. У ньому міститься багато білка і мінімум холестерину і жирів. Кроляче м'ясо саме багате за мінеральним і вітамінним складів, у порівнянні з іншими видами м'яса. Завдяки цьому, воно є поширеним продуктом в раціоні у здорових дітей і у тих, хто змушений дотримуватися дієтичного режиму харчування.

Як приготувати кролика для дитини?


Основою всіх рецептів з кролика для дітей є м'ясо, а тому важливо правильно обробити його перед приготуванням.
Оскільки кролик не готується цілком, його тушку слід почистити і добре промити. Іноді кроляче м'ясо може мати специфічний запах. Для того щоб його прибрати і зробити м'ясо ще м'якше, його слід замаринувати або вимочити у воді протягом 1 - 3-х годин.
М'ясо можна тушкувати, смажити, запікати в духовці або на відкритому вогні. Середній час приготування кролячого м'яса становить близько 30 - 35 хвилин. Більше цього часу м'ясо тримати не потрібно, так як воно стає жорстким.
Суп з кролика
Інгредієнти:

  • м'ясо кролика - задня частина тушки;

  • картопля - 8 шт.;

  • рис - 50 г;

  • морква - 1 шт.;

  • цибуля - 1 шт.;

  • сіль, вершкове масло і зелень.


  • Приготування
    Для приготування супу з кролика для дитини необхідно промити задню частину тушки кролика і поставити її в каструлі з водою на вогонь. М'ясо варимо близько 40 хвилин. Після цього його потрібно дістати і порізати на дрібні шматочки. М'ясо без кісток знову повертаємо в каструлю, слідом відправляємо, нарізаний соломкою, картоплю.
    Коли вода знову закипить, кладемо в каструлю промитий рис. За 10 хвилин до кінця варіння додаємо в суп пасеровані на маслі моркву з цибулею і солимо за смаком.
    Суп подаємо до столу зі сметаною і зеленню.
    Суп-пюре з кролика

  • кроляче м'ясо - 200 г;

  • вода - 600 мл;

  • сіль.


  • Приготування
    Суп-пюре з кролика для маленьких дітей готується просто. Очищену від плівки м'ясо кролика відправляємо в каструлю з водою і варимо до готовності м'яса. Після того, як м'ясо зварилося, його та отриманий бульйон відправляємо в блендер. За бажанням, через п'ять хвилин після приготування в одержаний м'ясний суп-пюре можна додати трохи картопляного пюре. Солити суп-пюре краще перед подачею на стіл.
    Котлети з кролика
    Інгредієнти:

  • кроляче м'ясо - 1 кг;

  • молоко - 50 мл;

  • шпик - 100 г;

  • яйце - 1 шт.;

  • рослинне або вершкове масло - 1 ст. ложка;

  • хліб - 1 шматочок;

  • панірувальні сухарі, сіль, перець.


  • Приготування
    Для приготування котлет з кролика для дітей відокремлюємо м'ясо від кісток і пропускаємо його через м'ясорубку. Слідом за м'ясом пропускаємо через м'ясорубку шпик і хліб, змочений до цього в молоці.
    В отриманий фарш додаємо яйце і додаємо сіль і перець за смаком. З готового фаршу формуємо котлети і потім обвалюємо їх у панірувальних сухарях.
    Сформовані котлети викладаємо на гарячу сковороду з олією. Обсмажувати їх потрібно з двох сторін до повної готовності. Подавати такі котлети можна з пюре або кашею.
    Кролик тушкований в сметані
    Інгредієнти:

  • м'ясо кролика - половина тушки;

  • цибуля - 1 шт.;

  • морква - 1 шт.;

  • сметана - 500г;

  • часник - 1 зубчик;

  • рослинна олія, сіль, оцет.


  • Приготування
    Для приготування тушкованого кролика в сметані для дитини необхідно вимочити кролика протягом 3-х годин в холодній воді, розлученою з оцтом. Після цього м'ясо обмазуємо сіллю і видавленим часником. Залишаємо ще на 1 годину.
    На гарячій сковороді і великому вогні м'ясо кролика обсмажуємо з двох сторін, так щоб схопилася скоринка. Після відправляємо м'ясо в каструлю. На сковороді, де смажилася кролик, пасеруємо цибулю і моркву. Їх відправляємо в каструлю поверх м'яса і зверху поливаємо сметаною. Накриваємо каструлю кришкою і ставимо на плиту. Після того, як вміст каструлі закипить, робимо слабкий вогонь і тушкуємо кролика протягом 35 хвилин.
    Печінкові котлети з кролика
    Інгредієнти:

  • печінка кролика - 300г;

  • яйце - 2 шт.;

  • цибуля - 2 шт.;

  • борошно - 1 ст. ложка;

  • панірувальні сухарі;
  • Страви з кролика для дітей

  • рослинна олія;

  • сіль, перець, зелень.


  • Приготування
    Для приготування котлет з печінки кролика для дитини саму печінку необхідно замочити в молоці, попередньо очистивши від плівки.
    Підготовлену печінку і очищену цибулю пропускаємо через м'ясорубку. В отриману суміш додаємо рубану зелень, яйця, сіль і перець, а потім перемішуємо. Якщо фарш вийшов рідким, додаємо трохи борошна.
    Ложкою викладаємо котлети на гарячу сковороду з розігрітим на ній маслом. Котлети обсмажують з двох сторін по дві хвилини. Подавати їх слід з гарніром.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Кролик з грибами
    Кролик з грибами
    М'ясо кролика дуже корисно. В кролятині мало холестерину, але зате вона багата мінералами і вітамінами. Давайте розглянемо з вами цікаві та
    Кролик в пиві
    Кролик в пиві
    Любите готувати м'ясо кролика? Шукайте спосіб зробити смачне і низькокалорійне блюдо? Вважайте ви на правильному шляху. Кролик в пиві - і смачно, і
    Кролик, тушкований у вершках
    Кролик, тушкований у вершках
    Кролик - це дієтичний і делікатесний продукт. Якщо вам набридли традиційні страви з м'яса, тоді пропонуємо вам приготувати кролика, тушкованого в
    Рецепти з кролика
    Рецепти з кролика
    Страви з кролика хороші тим, що виходять цілком дієтичними практично в будь-якому поєднанні продуктів. Котлети з кролятини можна давати навіть
    Кролик в аерогрилі
    Кролик в аерогрилі
    М'ясо кролика дуже корисно людям всіх віків. З цієї причини готують його досить часто. Урізноманітнити звичні страви хочеться завжди, тому ми
    Страви з кролика в мультиварці
    Страви з кролика в мультиварці
    Страви з кролика по праву вважаються дієтичними, а тому їсти їх можна всім членам сім'ї - навіть самим маленьким. З цієї причини ми вирішили