М'ясо кролика належить до дієтичних продуктів. У ньому міститься багато білка і мінімум холестерину і жирів. Кроляче м'ясо саме багате за мінеральним і вітамінним складів, у порівнянні з іншими видами м'яса. Завдяки цьому, воно є поширеним продуктом в раціоні у здорових дітей і у тих, хто змушений дотримуватися дієтичного режиму харчування.
Як приготувати кролика для дитини?
Основою всіх рецептів з кролика для дітей є м'ясо, а тому важливо правильно обробити його перед приготуванням.
Оскільки кролик не готується цілком, його тушку слід почистити і добре промити. Іноді кроляче м'ясо може мати специфічний запах. Для того щоб його прибрати і зробити м'ясо ще м'якше, його слід замаринувати або вимочити у воді протягом 1 - 3-х годин.
М'ясо можна тушкувати, смажити, запікати в духовці або на відкритому вогні. Середній час приготування кролячого м'яса становить близько 30 - 35 хвилин. Більше цього часу м'ясо тримати не потрібно, так як воно стає жорстким.
Суп з кролика Інгредієнти: м'ясо кролика - задня частина тушки; картопля - 8 шт.; рис - 50 г; морква - 1 шт.; цибуля - 1 шт.; сіль, вершкове масло і зелень. Приготування Для приготування супу з кролика для дитини необхідно промити задню частину тушки кролика і поставити її в каструлі з водою на вогонь. М'ясо варимо близько 40 хвилин. Після цього його потрібно дістати і порізати на дрібні шматочки. М'ясо без кісток знову повертаємо в каструлю, слідом відправляємо, нарізаний соломкою, картоплю.
Коли вода знову закипить, кладемо в каструлю промитий рис. За 10 хвилин до кінця варіння додаємо в суп пасеровані на маслі моркву з цибулею і солимо за смаком.
Суп подаємо до столу зі сметаною і зеленню.
Суп-пюре з кролика кроляче м'ясо - 200 г; вода - 600 мл; сіль. Приготування Суп-пюре з кролика для маленьких дітей готується просто. Очищену від плівки м'ясо кролика відправляємо в каструлю з водою і варимо до готовності м'яса. Після того, як м'ясо зварилося, його та отриманий бульйон відправляємо в блендер. За бажанням, через п'ять хвилин після приготування в одержаний м'ясний суп-пюре можна додати трохи картопляного пюре. Солити суп-пюре краще перед подачею на стіл.
Котлети з кролика Інгредієнти: кроляче м'ясо - 1 кг; молоко - 50 мл; шпик - 100 г; яйце - 1 шт.; рослинне або вершкове масло - 1 ст. ложка; хліб - 1 шматочок; панірувальні сухарі, сіль, перець. Приготування Для приготування котлет з кролика для дітей відокремлюємо м'ясо від кісток і пропускаємо його через м'ясорубку. Слідом за м'ясом пропускаємо через м'ясорубку шпик і хліб, змочений до цього в молоці.
В отриманий фарш додаємо яйце і додаємо сіль і перець за смаком. З готового фаршу формуємо котлети і потім обвалюємо їх у панірувальних сухарях.
Сформовані котлети викладаємо на гарячу сковороду з олією. Обсмажувати їх потрібно з двох сторін до повної готовності. Подавати такі котлети можна з пюре або кашею.
Кролик тушкований в сметані Інгредієнти: м'ясо кролика - половина тушки; цибуля - 1 шт.; морква - 1 шт.; сметана - 500г; часник - 1 зубчик; рослинна олія, сіль, оцет. Приготування Для приготування тушкованого кролика в сметані для дитини необхідно вимочити кролика протягом 3-х годин в холодній воді, розлученою з оцтом. Після цього м'ясо обмазуємо сіллю і видавленим часником. Залишаємо ще на 1 годину.
На гарячій сковороді і великому вогні м'ясо кролика обсмажуємо з двох сторін, так щоб схопилася скоринка. Після відправляємо м'ясо в каструлю. На сковороді, де смажилася кролик, пасеруємо цибулю і моркву. Їх відправляємо в каструлю поверх м'яса і зверху поливаємо сметаною. Накриваємо каструлю кришкою і ставимо на плиту. Після того, як вміст каструлі закипить, робимо слабкий вогонь і тушкуємо кролика протягом 35 хвилин.
Печінкові котлети з кролика Інгредієнти: печінка кролика - 300г; яйце - 2 шт.; цибуля - 2 шт.; борошно - 1 ст. ложка; панірувальні сухарі; рослинна олія; сіль, перець, зелень. Приготування Для приготування котлет з печінки кролика для дитини саму печінку необхідно замочити в молоці, попередньо очистивши від плівки.
Підготовлену печінку і очищену цибулю пропускаємо через м'ясорубку. В отриману суміш додаємо рубану зелень, яйця, сіль і перець, а потім перемішуємо. Якщо фарш вийшов рідким, додаємо трохи борошна.
Ложкою викладаємо котлети на гарячу сковороду з розігрітим на ній маслом. Котлети обсмажують з двох сторін по дві хвилини. Подавати їх слід з гарніром.