Кейк-попси
Кейк-попси вже давно здобули світову популярність. Не дивно, адже це подоба льодяника з бісквіту просто не могло не підкорити їдців своїм смаком, делікатною текстурою і чіпляти зовнішнім виглядом. Різноманітності в рецептах тістечок кейк-попс не менше, ніж різноманітності в рецептах тих же тортів і кексів, але найсмачніші ми вирішили зібрати в цьому матеріалі.
Як ми вже встигли відзначити, що в основі класичних кейк-попсов лежить бісквіт або кекс, який спершу кришать, а потім з'єднують з будь-яким сполучною інгредієнтом: кремом, крем-сиром або ганашем. Як тільки маса буде тримати форму, її скачують в кульки, насаджують на палички і охолоджують перед декором. Детальніше про кожного з кроків приготування в наступному рецепті.
Інгредієнти:
Для бісквіта:
яєчні білки - 5 шт;
молоко - 235 мл;
борошно - 355 г;
цукор - 265 г;
розпушувач - 1 1/2 ст. ложки;
вершкове масло - 212 р.
Для крему:
вершкове масло - 225 г;
яєчні білки - 3 шт.;
цукор - 75 г;
ванільний екстракт - 1 ч. ложка.
Для декору:
білий шоколад;
цукрова присипка.
Приготування
Перед тим, як зробити кейк-попси, необхідно спекти бісквіт. Для нього збийте яєчні білки з чвертю склянки молока до легкості. Сухі інгредієнти з'єднайте окремо. Додайте до сухої суміші час, що залишився молоко і шматочки м'якого масла, не зупиняючи при цьому помішування. Коли тісто збереться разом, в два заходи доповніть його сумішшю зі збитих з молоком білків і обережно перемішайте. Розподіліть тісто в промасленому деко і випікайте півгодини при 180. Охолоджений бісквіт розкришіть.
Для крему перетворіть яєчні білки зі столовою ложкою цукру в меренгу. Залишився цукор розтопити в карамель з парою їдальні ложок води. Додайте карамель в меренгу, не припиняючи збивання. Останнім у крем відправляється масло і невелика кількість ванільного екстракту.
Готовий крем змішайте з бісквітною крихтою і скачайте в кульки. Кожен кульку охолодіть не менше 4 годин.
Розтопіть шоколад, занурте в нього кінчик палички для льодяника і запровадити кулька з бісквіту зверху. Дайте знову застигнути, а потім покрийте залишками розтопленого шоколаду зовні і посипте цукровою обвалуванням для декору.
Кейк-попси, зроблені своїми руками, майже готові, залишається лише дати шоколаду остаточно застигнути на поверхні.
Найбільш шоколадними можна вважати кейк попси з потрійним шоколадом: шоколадний бісквіт, ганаш і глазур зовні – ласощі для цього ласуни.
Ми будемо використовувати готовий бісквіт, а ви можете вибрати рецепт будь-якого шоколадного коржа на свій смак.
Інгредієнти:
шоколадний бісквіт - 11 кг;
шоколад - 210 г (+ для декору);
вершки - 105 мл
Приготування
Приготуйте шоколадний ганаш, раскрошив плитку шоколаду і залив її гарячими вершками. Коли ганаш буде готовий, його слід змішати з бісквітною крихтою до формування однорідної суміші. Далі цю суміш ділять на порції, скачують в кульки і залишають у холодильнику на 2-3 години. Кожен з кульок потім насаджують на покрите шоколадом кінчик палички для льодяника і декорують.
Інгредієнти:
шоколадне печиво («сендвіч») - 18 шт;
крем-сир - 115 г;
шоколад - 115 г;
цукрова присипка.
Приготування
З допомогою блендера перетворити печиво в крихту і повторно збийте її з додаванням крем-сиру. З отриманої маси сформуйте кульки, покладіть їх в морозильну камеру на півгодини, а потім надіньте на палички для морозива. Кожен з кейк попсов опустіть в шоколад і посипте цукровою присипкою для декору.
Як прикрасити кейк-попси визначає лише ваша фантазія. Найпростіший спосіб - просто занурити готовий кейк-попс в шоколад і дати надлишків стекти. А якщо час дозволяє і є бажання вразити гостей, спробуйте більш складні і оригінальні способи декору.
Як приготувати кейк-попси в домашніх умовах?
Як ми вже встигли відзначити, що в основі класичних кейк-попсов лежить бісквіт або кекс, який спершу кришать, а потім з'єднують з будь-яким сполучною інгредієнтом: кремом, крем-сиром або ганашем. Як тільки маса буде тримати форму, її скачують в кульки, насаджують на палички і охолоджують перед декором. Детальніше про кожного з кроків приготування в наступному рецепті.
Інгредієнти:
Для бісквіта:
Для крему:
Для декору:
Приготування
Перед тим, як зробити кейк-попси, необхідно спекти бісквіт. Для нього збийте яєчні білки з чвертю склянки молока до легкості. Сухі інгредієнти з'єднайте окремо. Додайте до сухої суміші час, що залишився молоко і шматочки м'якого масла, не зупиняючи при цьому помішування. Коли тісто збереться разом, в два заходи доповніть його сумішшю зі збитих з молоком білків і обережно перемішайте. Розподіліть тісто в промасленому деко і випікайте півгодини при 180. Охолоджений бісквіт розкришіть.
Для крему перетворіть яєчні білки зі столовою ложкою цукру в меренгу. Залишився цукор розтопити в карамель з парою їдальні ложок води. Додайте карамель в меренгу, не припиняючи збивання. Останнім у крем відправляється масло і невелика кількість ванільного екстракту.
Готовий крем змішайте з бісквітною крихтою і скачайте в кульки. Кожен кульку охолодіть не менше 4 годин.
Розтопіть шоколад, занурте в нього кінчик палички для льодяника і запровадити кулька з бісквіту зверху. Дайте знову застигнути, а потім покрийте залишками розтопленого шоколаду зовні і посипте цукровою обвалуванням для декору.
Кейк-попси, зроблені своїми руками, майже готові, залишається лише дати шоколаду остаточно застигнути на поверхні.
Шоколадні кейк-попси
Найбільш шоколадними можна вважати кейк попси з потрійним шоколадом: шоколадний бісквіт, ганаш і глазур зовні – ласощі для цього ласуни.
Ми будемо використовувати готовий бісквіт, а ви можете вибрати рецепт будь-якого шоколадного коржа на свій смак.
Інгредієнти:
Приготування
Приготуйте шоколадний ганаш, раскрошив плитку шоколаду і залив її гарячими вершками. Коли ганаш буде готовий, його слід змішати з бісквітною крихтою до формування однорідної суміші. Далі цю суміш ділять на порції, скачують в кульки і залишають у холодильнику на 2-3 години. Кожен з кульок потім насаджують на покрите шоколадом кінчик палички для льодяника і декорують.
Кейк попси з печива
Інгредієнти:
Приготування
З допомогою блендера перетворити печиво в крихту і повторно збийте її з додаванням крем-сиру. З отриманої маси сформуйте кульки, покладіть їх в морозильну камеру на півгодини, а потім надіньте на палички для морозива. Кожен з кейк попсов опустіть в шоколад і посипте цукровою присипкою для декору.
Як прикрасити кейк-попси визначає лише ваша фантазія. Найпростіший спосіб - просто занурити готовий кейк-попс в шоколад і дати надлишків стекти. А якщо час дозволяє і є бажання вразити гостей, спробуйте більш складні і оригінальні способи декору.
Рекомендуємо добрі рецепти
Фігурки з мастики своїми руками
Особливою популярністю володіють десерти, прикрашені мастикою, яку зовсім не складно зробити самому, так і оформити домашній торт цим матеріалом теж
Шоколадні мафіни - класичний рецепт
Приготування мафінів - це неймовірно просте заняття. Таке ласощі неодмінно усі ласуни оцінять, особливо якщо випічку зробити шоколадної! Далі опишемо
Торт «Три шоколади»
Торт «Три шоколади» - справжнє задоволення для любителів солодкого. Ніжна кремова текстура, три шоколадних смаку і чудовий аромат не залишать
Полуниця в шоколаді
Полуниця в шоколаді - це класика, перевірена часом, і не втратила свою актуальність і донині. Здавалося б, що може бути простіше, ніж приготувати
Шоколадний ганаш - рецепт
Шоколадний ганаш - це не екзотична страва, як може видатися з назви, а всього лише шоколадний крем. Ганаш найчастіше використовують в приготуванні