Морквяне пюре

Морквяне пюре
Морквяне пюре є незамінним джерелом каротину для організму і особливо корисно для маленьких дітей. Приготувати його в домашніх умовах надзвичайно просто, і ви зможете переконатися в цьому, ознайомившись з наведеними нижче матеріалом.

Як приготувати морквяне пюре - рецепт?


Інгредієнти:

  • морква;

  • вода фільтрована;

  • молоко;

  • масло вершкове або рослинне (по можливості);

  • сіль (за можливості).


  • Приготування
    Для приготування морквяного пюре ретельно вимиваємо морквяні плоди від забруднень, очищаємо від шкірки, розрізаємо на невеликі шматочки, покласти в емальовану ємність, заливаємо фільтрованої водою і ставимо на вогонь. Варимо овоч на помірному вогні протягом тридцяти хвилин після закипання, а потім пюрируем морквяну м'якоть за допомогою блендера, змішуємо з молоком, додавши його приблизно по 50 мл на одну середню моркву, і знову пробиває трохи.
    Якщо ви готуєте морквяне пюре для маленької дитини, то цим слід обмежитися. Якщо дитина постарше або ж пюре призначений для широкої аудиторії, то додамо в нього за смаком вершкове або рослинне масло і сіль.
    За тим же принципом готується картопляно-морквяне пюре. Для кращого смаку на одну частину моркви краще взяти дві частини картоплі і 100 г овочевої суміші додати 35 мл молока. Таке пюре прекрасно підійде як для дитячого харчування, так і для дієтичного гарнір до м'ясних страв.

    Морквяно-гарбузове пюре


    Інгредієнти:

  • морква – 250 г;

  • гарбуз – 420 г;

  • вода фільтрована;

  • масло вершкове – 30 г;

  • молоко – 120 мл;

  • насіння гарбузове і листочки петрушки для подачі – за смаком;

  • кмин (за бажанням) – за смаком;

  • сіль – за смаком.


  • Приготування
    Добре вимиту й очищену моркву шаткуємо невеликими кубиками, викладаємо в емальований ємність, заливаємо фільтрованою водою, щоб вона ледь покрила овоч, доводимо до кипіння, зменшуємо інтенсивність вогню до мінімального і варимо під кришкою. Через п'ятнадцять хвилин додаємо дрібно нарізану м'якоть гарбуза, кмин і сіль і варимо ще
    Морквяне пюре
    приблизно двадцять хвилин. Після цього зливаємо воду, а овочеву масу пюрируем за допомогою блендера, додаємо масло, молоко і ще трохи пробиваємо.
    Подаємо пюре з листочками петрушки і гарбузовим насінням.
    Якщо таке морквяно-гарбузове пюре готувати для маленької дитини, то слід виключити з рецепту кмин, а норму вершкового масла і солі звести до мінімуму або також не використовувати в залежності від віку малюка.
    Морквяне пюре, як у чистому вигляді, так і в поєднанні з іншими овочами, можна приготувати шляхом попереднього приготування овочів на пару і подальшим їх пюрированием.
    Додав: admin | 23-09-2016, 10:34
    Переглядів: 70