Морквяне пюре є незамінним джерелом каротину для організму і особливо корисно для маленьких дітей. Приготувати його в домашніх умовах надзвичайно просто, і ви зможете переконатися в цьому, ознайомившись з наведеними нижче матеріалом.
Як приготувати морквяне пюре - рецепт?
Інгредієнти: морква; вода фільтрована; молоко; масло вершкове або рослинне (по можливості); сіль (за можливості). Приготування Для приготування морквяного пюре ретельно вимиваємо морквяні плоди від забруднень, очищаємо від шкірки, розрізаємо на невеликі шматочки, покласти в емальовану ємність, заливаємо фільтрованої водою і ставимо на вогонь. Варимо овоч на помірному вогні протягом тридцяти хвилин після закипання, а потім пюрируем морквяну м'якоть за допомогою блендера, змішуємо з молоком, додавши його приблизно по 50 мл на одну середню моркву, і знову пробиває трохи.
Якщо ви готуєте морквяне пюре для маленької дитини, то цим слід обмежитися. Якщо дитина постарше або ж пюре призначений для широкої аудиторії, то додамо в нього за смаком вершкове або рослинне масло і сіль.
За тим же принципом готується картопляно-морквяне пюре. Для кращого смаку на одну частину моркви краще взяти дві частини картоплі і 100 г овочевої суміші додати 35 мл молока. Таке пюре прекрасно підійде як для дитячого харчування, так і для дієтичного гарнір до м'ясних страв.
Морквяно-гарбузове пюре
Інгредієнти: морква – 250 г; гарбуз – 420 г; вода фільтрована; масло вершкове – 30 г; молоко – 120 мл; насіння гарбузове і листочки петрушки для подачі – за смаком; кмин (за бажанням) – за смаком; сіль – за смаком. Приготування Добре вимиту й очищену моркву шаткуємо невеликими кубиками, викладаємо в емальований ємність, заливаємо фільтрованою водою, щоб вона ледь покрила овоч, доводимо до кипіння, зменшуємо інтенсивність вогню до мінімального і варимо під кришкою. Через п'ятнадцять хвилин додаємо дрібно нарізану м'якоть гарбуза, кмин і сіль і варимо ще
приблизно двадцять хвилин. Після цього зливаємо воду, а овочеву масу пюрируем за допомогою блендера, додаємо масло, молоко і ще трохи пробиваємо.
Подаємо пюре з листочками петрушки і гарбузовим насінням.
Якщо таке морквяно-гарбузове пюре готувати для маленької дитини, то слід виключити з рецепту кмин, а норму вершкового масла і солі звести до мінімуму або також не використовувати в залежності від віку малюка.
Морквяне пюре, як у чистому вигляді, так і в поєднанні з іншими овочами, можна приготувати шляхом попереднього приготування овочів на пару і подальшим їх пюрированием.