Дитяче пюре

Дитяче пюре
Для тих, хто віддає перевагу пригощати свого малюка тільки домашніми, власноруч приготованими прикормами, ми розповімо, як зробити в домашніх умовах дитяче пюре.

Дитяче фруктове пюре


Найчастіше для приготування дитячого пюре використовують яблука і груші з причини їх низькоалергенних властивостей. Такий фруктовий прикорм можна давати дітям, починаючи з 4-6 місяців. Але не варто забувати, що як і будь-який інший продукт, нові фрукти слід вводити в раціон дитини поступово, невеликими порціями, починаючи з половинки чайної ложки.
Щоб приготувати пюре з яблук або груш дуже ретельно промиваємо фрукти, позбавляє від шкірки, плодоніжки і насіннєвий коробки, нарізаємо невеликими скибочками і викладаємо в емальований посуд. Наливаємо трохи очищеної води і протушиваем фрукти на вогні слабкої інтенсивності протягом п'ятнадцяти хвилин. Після цього пробиваємо масу блендером до отримання пюре або ретельно розминаємо виделкою або товкачиком.
Як варіант можна приготувати фрукти на пару, а потім подрібнити їх до стану пюре, так вийде ще корисніше.

Дитяче овочеве пюре


Овочеве пюре хоча і поступається фруктового смаку, зате набагато легше засвоюється дитячим організмом і рідше викликає небажані для нього наслідки. Саме тому починати прикорм варто саме з нього. Ідеальними овочами для цієї мети є кабачок і цвітна капуста або брокколі. Пізніше можна пробувати вводити гарбуз, картоплю і зелений горошок.
Готується овочеве пюре тим же способом, що і фруктове. Можна протушити при необхідності очищені і подрібнені овочі в малій кількості води або ж приготувати їх на пару, а потім пробити блендером або перетерти через сито для отримання пюре. Якщо ви використовуєте в якості сировини для пюре покупні овочі, то їх необхідно вимочити в холодній воді кілька годин. Для картоплі потрібно дванадцять годин, а іншим овочам достатньо двох годин.
В овочеве пюре можна додати трохи вершкового масла, але тільки в тому випадку, якщо це дозволяє вік дитини та ви впевнені в тому, що ваш малюк добре переносить цей продукт.
Дитяче м'ясне пюре в домашніх умовах - рецепт
Інгредієнти:

  • індичка (філе) – 100 г;

  • моркву невеликого розміру – 1 шт.;
  • Дитяче пюре

  • молоко – 75 мл;

  • масло вершкове (по можливості) – 5 г;

  • сіль (за можливості).


  • Приготування
    М'ясо індички і моркву відварюємо в різних емальованих ємностях до готовності і м'якості. Для індички знадобиться приблизно від сорока хвилин до однієї години, а моркви буде достатньо тридцяти хвилин. Після цього подрібнюємо продукти блендером, додавши кип'ячене молоко . Якщо дитина постарше, можна додати трохи солі і вершкового масла.
    Додав: admin | 23-09-2016, 11:02
    Переглядів: 115