Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Яблучне пюре для дітей на зиму

Яблучне пюре для дітей на зиму

23-09-2016, 10:30
1 379
Яблучне пюре для дітей на зиму
Дитяче яблучне пюре краще і корисніше, поза всяких сумнівів, у свіжому вигляді. Але якщо врахувати, що до весни справжні домашні, не оброблені яблука навряд чи збережуться, то доцільно заготовляти пюре з свіжих плодів на зиму про запас. Крім того, зручно мати заповітні баночки, як кажуть, на всяк випадок, коли немає часу або можливості зробити свіжий яблучний прикорм .

Як робити дитяче яблучне пюре на зиму без цукру для грудничка?


Інгредієнти:

  • яблука солодкі зелених сортів – 2 кг;

  • очищена вода – 80 мл


  • Приготування
    Для приготування дитячого пюре краще брати свіжі солодкі яблучка зелених і жовтих сортів зі свого саду чи придбані на ринку у перевіреного продавця. Від магазинних плодів невідомого походження в даному випадку рекомендуємо відмовитися, так як в них можуть бути присутні нітрати або інші шкідливі елементи, а також такі яблука можуть бути оброблені хімічними сумішами для тривалого збереження.
    Безпосередньо перед приготуванням пюре яблучка споліскують проточною водою, після чого розрізаємо навпіл і отримуємо серцевинки з насінням. Розрізаємо на половинки часточки або довільні шматочки, укладають в емальовану каструльку, доливаємо воду і розташовуємо на плиті на помірному вогні. Шкурки при цьому можна не очищати. Прогріваємо яблучну масу до кипіння і при періодичному помішуванні проварюємо хвилин п'ятнадцять. Після цього трохи охолоджуємо вміст каструлі, перетираємо через ситечко, відокремлюючи шкірки і перетворюючи скибочки розварених яблучок в пюре.
    Повертаємо пюре в каструлю, даємо йому закипіти, і проварюємо при безперервному помішуванні хвилини три. Тут же розкладаємо пюре з і сухим стерильним скляним баночках, укупориваем герметично провареними протягом п'яти хвилин кришками і даємо повільно охолонути під теплим пледом або ковдрою. Після охолодження необхідно перемістити баночки з пюре на полицю холодильника.
    Так як пюре в даному випадку ми готували для немовляти, то цукровий пісок не додавали. Для діток постарше заготівлю після перетирання яблучної маси через сито можна підсолодити по смаку цукром.

    Рецепт яблучно-гарбузового пюре на зиму для дітей


    Інгредієнти:

  • яблука солодкі зелених сортів – 1 кг;

  • гарбуз цукрова – 1 кг.


  • Приготування
    Як відомо, гарбуз не менш корисна, ніж яблука, а в деякій мірі навіть цікавіша. Педіатри рекомендують вводити прикорм з яблук вже після гарбуза, так як остання легше засвоюється дитячим організмом і менш агресивна для його шлунку.
    Рекомендуємо заготовити для свого малюка пюре з яблук і гарбуза в рівних пропорціях. Для немовлят краще обійтися без цукру та інших добавок, а в іншому випадку, можна додати за смаком цукор і навіть корицю або інші прянощі на вибір і смак.
    Готуємо м'якоть гарбуза і яблук, очистивши плоди від шкірки і, видаливши насіння. На цей раз скористаємося для розм'якшення компонентів пароваркою. Маємо скибочки на решітці і готуємо на пару до м'якості. Далі пропускаємо їх через ситечко або пробиваємо блендером, викладаємо пюре в сотейник і доводимо до кипіння. На даному етапі можна по можливості ввести цукор і пряні добавки. Проваривши пюре пару хвилин, розкладаємо його за підготовленим заздалегідь сухим і стерильним баночках , укупориваем герметично і після охолодження зберігаємо в холодильнику.

    Яблучно-бананове пюре для дітей на зиму


    Інгредієнти:

  • яблука солодкі зелених сортів – 1 кг;

  • стиглі банани середнього розміру – 4 шт.


  • Приготування
    Яблучка спочатку споліскують під прохолодною проточною водою, розрізаємо навпіл, вирізаємо насіннєві коробочки і обертаємо заготовки фольгою. Маємо половинки у фользі на деко і відправляємо для запікання в прогріту до 190 градусів духовку на двадцять хвилин. Після цього даємо яблучкам охолонути, відокремлюємо м'якоть від шкірки, змішуємо її з очищеними і розім'ятим бананами, пробиваємо блендером і ставимо в каструльці на плиті. Після закипання проварюємо пюре пару хвилин, а потім розкладаємо по простерилизованным баночках , укупориваем стерильними кришечками і після охолодження маємо для зберігання на полиці холодильника.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Дитяче яблучне пюре на зиму
    Дитяче яблучне пюре на зиму
    Таку незрівнянну консервацію неодмінно оцінять усі маленькі прівереди. Яблучне пюре за нашими рецептами виходить напрочуд ніжним, солодким і
    Грушеве пюре для дітей на зиму
    Грушеве пюре для дітей на зиму
    Не забудьте заготовити дивовижне ласощі для маленьких капризуль. Це грушеве пюре неодмінно їм сподобається своїм ніжним смаком і приємною солодкістю.
    Яблучне повидло - простий рецепт
    Яблучне повидло - простий рецепт
    Ідеальний фрукт для варіння повидла - яблука. Для приготування саме такого ласощі вам не будуть потрібні різні загусники, так як в яблуках міститься
    Гарбузове пюре на зиму - рецепт
    Гарбузове пюре на зиму - рецепт
    Багато малюки люблять різні солодкі муси або пюре. Приготувати в період масового дозрівання фруктів і овочів тощо вітамінне ласощі не проблематично,
    Пюре з гарбуза для грудничка
    Пюре з гарбуза для грудничка
    Пюре - це ідеальний варіант для прикорму малюка, коли організм дитини ще нездатний сприймати важку їжу. Давайте з вами розберемося, як правильно
    Яблучне пюре для немовлят
    Яблучне пюре для немовлят
    Яблуко - один з перших фруктів, з яким знайомлять малюка. Знайомство починається в 2 місяці з яблучного соку. А вже в 4-5 місяців маляті можна