Вернуться назад Распечатать

Яблучне пюре для дітей на зиму

Яблучне пюре для дітей на зиму
Дитяче яблучне пюре краще і корисніше, поза всяких сумнівів, у свіжому вигляді. Але якщо врахувати, що до весни справжні домашні, не оброблені яблука навряд чи збережуться, то доцільно заготовляти пюре з свіжих плодів на зиму про запас. Крім того, зручно мати заповітні баночки, як кажуть, на всяк випадок, коли немає часу або можливості зробити свіжий яблучний прикорм .

Як робити дитяче яблучне пюре на зиму без цукру для грудничка?


Інгредієнти:

  • яблука солодкі зелених сортів – 2 кг;

  • очищена вода – 80 мл


  • Приготування
    Для приготування дитячого пюре краще брати свіжі солодкі яблучка зелених і жовтих сортів зі свого саду чи придбані на ринку у перевіреного продавця. Від магазинних плодів невідомого походження в даному випадку рекомендуємо відмовитися, так як в них можуть бути присутні нітрати або інші шкідливі елементи, а також такі яблука можуть бути оброблені хімічними сумішами для тривалого збереження.
    Безпосередньо перед приготуванням пюре яблучка споліскують проточною водою, після чого розрізаємо навпіл і отримуємо серцевинки з насінням. Розрізаємо на половинки часточки або довільні шматочки, укладають в емальовану каструльку, доливаємо воду і розташовуємо на плиті на помірному вогні. Шкурки при цьому можна не очищати. Прогріваємо яблучну масу до кипіння і при періодичному помішуванні проварюємо хвилин п'ятнадцять. Після цього трохи охолоджуємо вміст каструлі, перетираємо через ситечко, відокремлюючи шкірки і перетворюючи скибочки розварених яблучок в пюре.
    Повертаємо пюре в каструлю, даємо йому закипіти, і проварюємо при безперервному помішуванні хвилини три. Тут же розкладаємо пюре з і сухим стерильним скляним баночках, укупориваем герметично провареними протягом п'яти хвилин кришками і даємо повільно охолонути під теплим пледом або ковдрою. Після охолодження необхідно перемістити баночки з пюре на полицю холодильника.
    Так як пюре в даному випадку ми готували для немовляти, то цукровий пісок не додавали. Для діток постарше заготівлю після перетирання яблучної маси через сито можна підсолодити по смаку цукром.

    Рецепт яблучно-гарбузового пюре на зиму для дітей


    Інгредієнти:

  • яблука солодкі зелених сортів – 1 кг;

  • гарбуз цукрова – 1 кг.


  • Приготування
    Як відомо, гарбуз не менш корисна, ніж яблука, а в деякій мірі навіть цікавіша. Педіатри рекомендують вводити прикорм з яблук вже після гарбуза, так як остання легше засвоюється дитячим організмом і менш агресивна для його шлунку.
    Рекомендуємо заготовити для свого малюка пюре з яблук і гарбуза в рівних пропорціях. Для немовлят краще обійтися без цукру та інших добавок, а в іншому випадку, можна додати за смаком цукор і навіть корицю або інші прянощі на вибір і смак.
    Готуємо м'якоть гарбуза і яблук, очистивши плоди від шкірки і, видаливши насіння. На цей раз скористаємося для розм'якшення компонентів пароваркою. Маємо скибочки на решітці і готуємо на пару до м'якості. Далі пропускаємо їх через ситечко або пробиваємо блендером, викладаємо пюре в сотейник і доводимо до кипіння. На даному етапі можна по можливості ввести цукор і пряні добавки. Проваривши пюре пару хвилин, розкладаємо його за підготовленим заздалегідь сухим і стерильним баночках , укупориваем герметично і після охолодження зберігаємо в холодильнику.

    Яблучно-бананове пюре для дітей на зиму


    Інгредієнти:

  • яблука солодкі зелених сортів – 1 кг;

  • стиглі банани середнього розміру – 4 шт.


  • Приготування
    Яблучка спочатку споліскують під прохолодною проточною водою, розрізаємо навпіл, вирізаємо насіннєві коробочки і обертаємо заготовки фольгою. Маємо половинки у фользі на деко і відправляємо для запікання в прогріту до 190 градусів духовку на двадцять хвилин. Після цього даємо яблучкам охолонути, відокремлюємо м'якоть від шкірки, змішуємо її з очищеними і розім'ятим бананами, пробиваємо блендером і ставимо в каструльці на плиті. Після закипання проварюємо пюре пару хвилин, а потім розкладаємо по простерилизованным баночках , укупориваем стерильними кришечками і після охолодження маємо для зберігання на полиці холодильника.