Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Яблучне пюре для немовляти на зиму

Яблучне пюре для немовляти на зиму

23-09-2016, 10:29
918
Яблучне пюре для немовляти на зиму
Фрукти – важливий компонент меню малюків першого року життя. Однак взимку у свіжому вигляді їх дістати дуже складно, так і вітамінна цінність знаходиться під питанням. Банкове ж харчування досить дороге і не завжди якісне. Тому мами, які дбають про здоров'я свого малюка, воліють готувати яблучне пюре для немовляти на зиму самостійно. При цьому яблуко відмінно поєднується з іншими фруктами.

Яблучно-морквяне пюре для немовляти на зиму


Важливо, що до складу даного рецепту яблучного пюре для немовляти на зиму не входить цукор.
Інгредієнти:

  • морква – 5 шт.;

  • яблука – 5 шт.


  • Приготування
    Вимийте і ретельно очистіть яблука і моркву. Після цього їх необхідно подрібнити будь-яким зручним способом: натерши з допомогою дуже дрібної терки, пропустивши через м'ясорубку або подрібнивши в блендері. Щоб пюре було більш однорідним і ніжним, його краще отримати, використовуючи кухонний комбайн. Стерилізуйте Банки в киплячій воді не менше п'яти хвилин. Потім добре перемішайте яблука і моркву (якщо ви подрібнювали їх окремо) і розкладіть їх у підготовлені скляні ємності. Бажано ще раз помістити їх на кілька хвилин у киплячу воду, нещільно прикривши кришкою, загорнути пюре ще гарячим і перенести в прохолодне місце, дочекавшись охолодження банок.

    Яблучно-грушеве пюре для немовляти на зиму


    Це найдоступніший варіант прикорму для дитини в дитячому віці. Такі фрукти обійдуться вам недорого, а приготування яблучного пюре для немовляти на зиму у даному разі не затягнеться надовго.
    Інгредієнти:

  • груші середнього розміру – 2 шт.;

  • яблука – 2 шт.


  • Приготування
    Вимийте яблука і груші. Кожен фрукт загорніть в харчову фольгу і покладіть в скляну жаростійкий посуд, а потім помістіть в духовку. Запікати яблука і груші повинні близько 40 хвилин при приблизній температурі духовки 180 градусів. Потім зніміть з фруктів фольгу і залиште їх остигати. Акуратно зніміть шкірку з яблук і груш і наріжте м'якоть невеликими шматками, які слід перенести в чашу блендера і подрібнити до пюреобразного стану. Після цього прокип'ятіть дитяче пюре на невеликому вогні, а скляні банки для нього одночасно залийте окропом на пару хвилин. Потім розкладіть фруктову масу по ємностей і закатайте.

    Яблучно-бананове пюре для немовляти на зиму


    Така солодка заготівля чудово підійде і як самостійний десерт, і як добавка до каші чи сиру , що значно спростить процедуру годування навіть самого примхливого малюка.
    Інгредієнти:

  • яблуко – 2 шт. (бажано щільні і кисло-солодкі);

  • банан – 1 шт.


  • Приготування
    Запікаємо яблука в духовці або мультиварці приблизно 10-15 хвилин. Щоб сік при термічній обробці не сильно бризкав в сторони, їх рекомендують обернути фольгою. Перед приміщенням в духовку можна також вирізати з фруктів серединку: тоді в цій ямці буде накопичуватися сік. Запечені яблука охолоджуємо і або ложкою вибираємо м'якуш, або знімаємо шкірку і подрібнюємо їх у пюре в блендері. Яблучну масу змішуємо з бананом, який попередньо розчавлюють виделкою. Банки для пюре попередньо стерилізують приблизно чверть години в киплячій воді. Фруктову масу слід прокип'ятити хвилин 5 на невеликому вогні і тільки потім розкладати гарячою банки, які відразу ж закатують і прибирають після охолодження у прохолодне місце.

    Сливово-яблучне пюре для немовлят на зиму


    Якщо вас цікавить, як зробити корисне і оригінальне яблучне пюре немовля на зиму, спробуйте додати до нього сливу. Пам'ятайте, що цей фрукт трохи кислуватий, тому додавати цукор можна, але в крайньому випадку, якщо дитина відмовляється від десерту.
    Інгредієнти:

  • сливи – 4 шт.;

  • яблуко – 1 шт.


  • Приготування
    Візьміть досить стиглі сливи і яблука, вимийте їх і вийміть кісточки з слив. З яблук вирізати насіння і зніміть шкірку, після чого помістіть фрукти разом в каструлю, залийте невеликою об'ємом води і протушкувати на слабкому вогні близько 5 хвилин. Потім очистити сливи від шкірки, помістіть їх разом з яблуками в блендер і приготуйте пюре. Прокип'ятіть його приблизно 2-3 хвилини, розкладіть фруктову масу в простерилізовані в окропі протягом 5 хвилин банки і закрийте ще теплим. Після охолодження пюре слід зберігати в холодильнику.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Дитяче яблучне пюре на зиму
    Дитяче яблучне пюре на зиму
    Таку незрівнянну консервацію неодмінно оцінять усі маленькі прівереди. Яблучне пюре за нашими рецептами виходить напрочуд ніжним, солодким і
    Грушеве пюре для дітей на зиму
    Грушеве пюре для дітей на зиму
    Не забудьте заготовити дивовижне ласощі для маленьких капризуль. Це грушеве пюре неодмінно їм сподобається своїм ніжним смаком і приємною солодкістю.
    Яблучне пюре «Неженка» на зиму – рецепт
    Яблучне пюре «Неженка» на зиму – рецепт
    У яблучний сезон господині люблять закривати яблучне пюре не тільки для малюків. Цю чудову заготівлю успішно використовують в якості начинки для
    Абрикосове пюре на зиму
    Абрикосове пюре на зиму
    Якщо у вас великий врожай абрикосів та вже все варення і компоти закриті, саме час заготовити пюре на зиму. Розповімо, як зробити таке ласощі
    Пюре з чорносливу для грудничка
    Пюре з чорносливу для грудничка
    Перший прикорм для немовляти дуже важливий. І до вибору продуктів для такого раціону мамам потрібно підходити відповідально. Сьогодні ми хочемо
    Яблучне пюре зі згущеним молоком
    Яблучне пюре зі згущеним молоком
    Яблучне пюре зі згущеним молоком - це дивовижне ласощі, яке можна приготувати досить просто без особливих зусиль. Ми розповімо вам 2 рецепта, як його