Що приготувати з кефіру?
З кефіру можна приготувати безліч всяких смаколиків, але випічка на його основі просто чудова, багато кажуть, що вона дуже близька до бісквіту . Пироги і запіканки на кефірі печуть навіть підлітки, так як у багатьох рецептах потрібно просто змішати інгредієнти і запекти.
Манник
Зазвичай, перше, що хочуть приготувати хазяєчки з кислого кефіру швидко - це звичайно випічку до чаю. Дійсно при приготуванні лепешняку можна використовувати скислий або прострочений кефір, але не зеленого кольору, запах і колір повинні бути нормальними.
Інгредієнти:
кефір – 250 г;
манка – 200 г;
цукор – 230 г;
борошно 160 г;
яйця – 2 шт.;
сода – 1/2 ч. ложки.
Приготування
Заздалегідь просіяне манку з'єднайте з кефіром і ретельно вимісіть, потім додайте яйця і повторіть ретельний процес перемішування. Після чого необхідно залишити цю суміш на 40 хвилин, манка повинна увібрати вологу з кефіру і набрякнути. Після цього додаємо туди, соду і так само заздалегідь просіяне борошно, вимішуємо. Тепер на змащене деко, посипаний манною крупою, викладіть тісто і відправте в духовку на 40 хвилин при 180 градусах.
Кекс з родзинками
Інгредієнти:
кефір – 250 г;
родзинки – 200 г;
масло вершкове – 70 г;
борошно – 300 г;
яйця – 3 шт.;
цукор – 75 г;
сода – 1/3 ч. ложки;
кориця – 1/3 ч. ложки;
імбир мелений – 1 /3 ч. ложки;
цукрова пудра – 50 г;
сік апельсиновий – 40 р.
Приготування
Ізюм добре промийте і замочіть у воді. У збиті яйця додати натерте масло і влийте кефір і добре вимішайте. Змішайте борошно з содою, цукром, прянощами, родзинками і додайте до кефіру з яйцями, знову ж таки добре все вымешав, якщо тісто рідке потроху додавайте борошно. Форма для випічки кексів (з діркою) на таку кількість інгредієнтів має бути 22 см в діаметрі або біля того. Її необхідно змастити, присипати борошном і вилити туди тісто. Готується кекс буде 35 хвилин при 180 градусах, ставити кекс, звичайно ж потрібно у вже розігріту піч. А за цей час потрібно зробити апельсинову глазур, просто змішавши цукрову пудру з лимонним соком. Цукрову пудру легко робити за допомогою кавомолки, лише перемолу цукровий пісок. Після вилучення з печі, кексу необхідно дати трохи охолонути, потім викладіть його з форми і ще теплий полийте глазур'ю або скористайтеся кулінарної пензликом.
Сирна запіканка
Тепер розповімо, що можна приготувати з кефіру та сиру в мультиварці.
Інгредієнти:
кефір – 250 г;
сир – 05 кг;
яйця – 4 шт.;
вода – 100 г;
манка – 100 г;
розпушувач – 1 ч. ложка;
крохмаль – 20 г;
сіль – 1/4 ч. ложки;
ванільний цукор – 1 ч. ложка;
родзинки – 50 г;
цукор – 220 г;
лимонний сік – 20 г;
вишня – 03 кг;
вершкове масло – 60 г;
кориця – 1/2 ч. ложки.
Приготування
Яйця збийте до хорошої пінки, далі всипте 150 грам цукру, робіть це поступово. Потім додайте сир, ваніль, сіль, кефір, манку, розпушувач і перемішайте. Тепер висипайте заздалегідь замочений ізюм і ще раз вимісіть. Змастіть чашу мультиварки і, переклавши в неї тісто, поставте в режим «Випічка» на 40 хвилин. Після цього займіться солодкою підливою до запіканці. Якщо вишня у вас заморожена, негайно розморозити її можна в ситі на паровій бані, але все таки краще, щоб вона розморозилася поступово, в холодильнику або просто на кухні. Попередньо діставши кісточки, перекладіть вишню залізне сито і злегка відіжміть сік, намагаючись не пошкодити ягоди, протирати вишню не потрібно. У сік додати 50 грам води, 70 г цукрового піску, сік лимона і корицю, після чого поставте на плиту. У 50 грамах води розчиніть крохмаль і після закипання соку влийте його, при цьому не перестаючи помішувати вінчиком. Довівши до легкої густоти приберіть з печі, покладіть вершкове масло і вишню, а після перемішайте. Запіканку після відключення мультиварки не діставайте ще 20 хвилин, потім дістаньте, переверніть догори ногами», порційно поріжте і полийте вишневим соусом.
Манник
Зазвичай, перше, що хочуть приготувати хазяєчки з кислого кефіру швидко - це звичайно випічку до чаю. Дійсно при приготуванні лепешняку можна використовувати скислий або прострочений кефір, але не зеленого кольору, запах і колір повинні бути нормальними.
Інгредієнти:
Приготування
Заздалегідь просіяне манку з'єднайте з кефіром і ретельно вимісіть, потім додайте яйця і повторіть ретельний процес перемішування. Після чого необхідно залишити цю суміш на 40 хвилин, манка повинна увібрати вологу з кефіру і набрякнути. Після цього додаємо туди, соду і так само заздалегідь просіяне борошно, вимішуємо. Тепер на змащене деко, посипаний манною крупою, викладіть тісто і відправте в духовку на 40 хвилин при 180 градусах.
Кекс з родзинками
Інгредієнти:
Приготування
Ізюм добре промийте і замочіть у воді. У збиті яйця додати натерте масло і влийте кефір і добре вимішайте. Змішайте борошно з содою, цукром, прянощами, родзинками і додайте до кефіру з яйцями, знову ж таки добре все вымешав, якщо тісто рідке потроху додавайте борошно. Форма для випічки кексів (з діркою) на таку кількість інгредієнтів має бути 22 см в діаметрі або біля того. Її необхідно змастити, присипати борошном і вилити туди тісто. Готується кекс буде 35 хвилин при 180 градусах, ставити кекс, звичайно ж потрібно у вже розігріту піч. А за цей час потрібно зробити апельсинову глазур, просто змішавши цукрову пудру з лимонним соком. Цукрову пудру легко робити за допомогою кавомолки, лише перемолу цукровий пісок. Після вилучення з печі, кексу необхідно дати трохи охолонути, потім викладіть його з форми і ще теплий полийте глазур'ю або скористайтеся кулінарної пензликом.
Сирна запіканка
Тепер розповімо, що можна приготувати з кефіру та сиру в мультиварці.
Інгредієнти:
Приготування
Яйця збийте до хорошої пінки, далі всипте 150 грам цукру, робіть це поступово. Потім додайте сир, ваніль, сіль, кефір, манку, розпушувач і перемішайте. Тепер висипайте заздалегідь замочений ізюм і ще раз вимісіть. Змастіть чашу мультиварки і, переклавши в неї тісто, поставте в режим «Випічка» на 40 хвилин. Після цього займіться солодкою підливою до запіканці. Якщо вишня у вас заморожена, негайно розморозити її можна в ситі на паровій бані, але все таки краще, щоб вона розморозилася поступово, в холодильнику або просто на кухні. Попередньо діставши кісточки, перекладіть вишню залізне сито і злегка відіжміть сік, намагаючись не пошкодити ягоди, протирати вишню не потрібно. У сік додати 50 грам води, 70 г цукрового піску, сік лимона і корицю, після чого поставте на плиту. У 50 грамах води розчиніть крохмаль і після закипання соку влийте його, при цьому не перестаючи помішувати вінчиком. Довівши до легкої густоти приберіть з печі, покладіть вершкове масло і вишню, а після перемішайте. Запіканку після відключення мультиварки не діставайте ще 20 хвилин, потім дістаньте, переверніть догори ногами», порційно поріжте і полийте вишневим соусом.
Рекомендуємо добрі рецепти
Товсті млинці на кефірі
Побалуйте домашніх новим ласощами - смачними, товстими млинцями на кисломолочної основі. Такий сніданок неодмінно оцінять і малюки, і дорослі. Далі
Манник на кефірі в мультиварці
Ідеальний спосіб порадувати рідних домашньою випічкою - це спекти смачний, пишний з неймовірно ніжною консистенцією манник. Але щоб не возитися з
Як приготувати кекс?
Напевно у більшості початківців кулінарів першим досвідом домашньої випічки стає саме кекс. У цій статті максимально детально описані неймовірні
Запіканка на кефірі
Запіканка - улюблене блюдо з дитинства. Традиційні її варіанти: манна та сиркова. Ось їх ми і будемо готувати, тільки на кефірі. В даному випадку
Пиріг з варенням на кефірі
Пиріг з варенням - це зазвичай десерт на швидку руку з того, що залишилося в холодильнику. Бісквіт на основі кефіру і начинка з домашнього варення,
Манник з родзинками
Манник - простий і смачний пиріг на основі манної крупи. І його можна випікати з додаванням різних інгредієнтів. І зараз ми розповімо, як його