» » Запіканка на кефірі

Запіканка на кефірі

Запіканка на кефірі
Якщо ви бажаєте зробити запіканку більш жирної і ніжною, то додайте в неї кефір. На основі цього кисломолочного продукту можна приготувати величезну кількість варіацій запіканок, однак ми зупинимося на двох основних: манної і сирною.

Запіканка з манки і кефіру


Інгредієнти:

  • кефір - 1 склянка;

  • манка - 1 ст.;

  • вершкове масло - 50 г;

  • яйця - 2 шт.;

  • цукор - 100 г;

  • борошно - 2 ст. ложки.

  • сода - 1/3 ч. ложки.


  • Приготування
    Манку заливаємо теплою водою і залишаємо набухати на 1 годину. Яйця збиваємо з цукром, додаємо масло і набряклу манну крупу. В останню чергу в суміш відправляються кефір, за ним соди (гасити не потрібно), і борошно. Все ще раз ретельно перемішуємо і виливаємо у вогнетривку форму, змащену маслом.
    Манна запіканка на кефірі випікається 30 хвилин при 180 градусах. Подавати таку страву можна самостійно, або прикрасивши сиропом, медом або варенням.

    Запіканка з кефіру та сиру


    Традиційна сирна запіканка стане удвічі смачніше і ситніше, якщо в неї додати трохи кефіру. Швидке і смачне блюдо - ідеальний варіант до сніданку.
    Інгредієнти:

  • сир - 500 г;

  • яйця - 3 шт.;

  • цукор - 1 ст.;

  • кефір - 2 ст.;

  • борошно - 1 ст.;

  • ванільна есенція - за смаком;

  • сода - 1 ч. ложка (без гірки).


  • Приготування

    Яйця збиваємо з цукром дочиста, додаємо пару крапель ванільної есенції та перетертий через сито сир.
    Запіканка на кефірі
    Заливаємо кефір і починаємо підсипати в тісто борошно, безперервно все перемішуючи. Останньою в тісто відправляється сода, гасити її не потрібно, так як тісто і так достатньо кисле за рахунок додавання кефіру. Тепер масу для запіканки можна виливати у вогнетривку форму, попередньо змащену маслом, і відправляти в духовку. Сирна запіканка на кефірі буде готуватися 40-45 хвилин при 180 градусах.
    Якщо ви хочете приготувати запіканку на кефірі в мультиварці, то залийте тісто в змащену масло чашу пристрою, виставите режим «Випічка» і готуйте десерт 45 хвилин.
    Додав: admin | 18-01-2015, 22:06
    Переглядів: 6212