Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Скільки варити яловичину?

Скільки варити яловичину?

1-03-2016, 20:01
2 319
Скільки варити яловичину?
Яловичина містить масу вітамінів, корисних елементів і володіє прекрасними смаковими якостями. Її використовують для приготування перших і других страв, як наслідок, піддаючи кожен раз тепловій обробці.
Ми сьогодні розглянемо, як зварити цей вид м'яса і зберегти по максимуму всі його властивості, а також отримати чудову м'яку структуру яловичих волокон і визначимося з часом варіння для кожного конкретного випадку використання даного м'ясного продукту.

Скільки варити яловичину для супу?


Якщо ви використовуєте яловичину для приготування супу, борщу, розсольнику або будь-якого іншого першого страви, то перш ніж визначити необхідний час варіння звертаємо увагу на якість м'яса. Молода яловича м'якоть буде готова приблизно через годину, а м'ясо на кості вариться довше філейної частини і його слід витримати при помірному кипінні протягом двох з половиною годин. У будь-якому випадку і незалежно від того, якого м'яса ви віддали перевагу, за кілька хвилин до початку кипіння і протягом ще п'яти хвилин обов'язково видаляємо з бульйону піну, яка утворилася. Ця процедура дозволить отримати максимально прозорий бульйон без домішки пластівців.

Скільки часу варити яловичину до готовності для салату?


На відміну від порційній варіння м'яса на суп, для салату, як правило, ми беремо цілий шматок, який в залежності від необхідної порції може бути досить великим. Тому тут необхідно дотримуватися деяких простих правил, і тоді результат буде завжди відмінною.
Отже, приступаючи до відварювання м'яса для салату, вибираємо каструлю за розміром тільки трохи більше яловичого шматка. Адже чим менше води використовується для варіння м'яса, тим смачніше і насиченішим буде його смак. При цьому рідина повинна покривати продукт в каструлі як мінімум на один сантиметр.
Заливаємо м'ясо в каструлі не холодною водою, а крутим окропом, і тільки тоді відправляємо на вогонь варитися. Час варіння яловичого шматки вагою приблизно один кілограм складає в середньому півтори години. Але завжди слід перевіряти готовність за допомогою гострого ножа, проткнувши їм кусень і перевіривши на м'якість. Він має легко входити і також без труднощів «виходити» з м'яса. При необхідності процес продовжуємо до отримання бажаного м'якого результату.
При варінні м'яса на салат через тридцять хвилин від початку процесу, додаємо у воду сіль, горошини чорного і духмяного перцю, лаврові листочки, ріпчасті цибулини, а також при бажанні коріння моркви, петрушки і селери.

Скільки варити мова яловичини?


Щоб відварити для салату або інших цікавих страв яловичий язик, заливаємо його водою і після закипання варимо на вогні самої слабкої інтенсивності протягом трьох з половиною годин. При вазі продукту понад півтора кілограм, продовжуємо час варіння на півгодини. Так само як і у випадку з м'ясом для салату, додати при варінні мови сіль, спеції, цибулю і коріння.
По завершенні процесу варіння мову необхідно відразу занурити в крижану воду і відразу ж очистити від шкіри, підчепивши її біля основи ножем.
Скільки варити яловичину?

Скільки варити яловичину або телятину, щоб вона стала м'якою?


Час варіння яловичини залежить від зрілості тварини, що став джерелом продукту і від розміру м'ясного скибки. Для варіння молодої яловичини, так званої телятини, буде потрібно набагато менше часу, адже її структура м'ясних волокон набагато ніжніше і м'якше. Так, наприклад, якщо для відварювання шматка яловичини необхідно витратити приблизно півтори години, то для телятини буде досить і одного.
У підсумку зазначимо, що час варіння у кожному окремому випадку необхідно визначати дослідним шляхом методом проби на м'якість.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як варити бульйон з яловичини?
Як варити бульйон з яловичини?
Напевно багато хто знає, як правильно зварити звичайний бульйон. Хоча деякі початківці хазяєчки стикаються з певними труднощами в процесі
Бульйон з яловичини
Бульйон з яловичини
Хто з нас не чув про дивовижні властивості курячого бульйону, який буквально «піднімає на ноги» хворих людей?! А чи знаєте ви, що не менш цілющими
Скільки варити яловичий язик?
Скільки варити яловичий язик?
Яловичий язик - дуже корисний продукт, який має широке застосування в кулінарії. Скільки варити яловичий язик? Це часто задається питання при покупці
Скільки варити свинину?
Скільки варити свинину?
М'ясо - важливе джерело білка для нашого організму. Залежно від виду м'яса відрізняється і час його приготування. Наприклад, куряче готується швидше,
Як правильно варити квасолю?
Як правильно варити квасолю?
Квасоля - це рослинний аналог м'яса. У ній міститься багато рослинного білка, заліза, кальцію, магнію. І сьогодні ми поговоримо про те, як правильно
Як варити м'ясо?
Як варити м'ясо?
Зварити м'ясо - досить легко, головне дотримуватися прості нюанси. Тут все залежить від вибору м'яса: яловичина, свинина, баранина, курятина. Давайте