» » Скільки варити яловичину?

Скільки варити яловичину?

Скільки варити яловичину?
Яловичина містить масу вітамінів, корисних елементів і володіє прекрасними смаковими якостями. Її використовують для приготування перших і других страв, як наслідок, піддаючи кожен раз тепловій обробці.
Ми сьогодні розглянемо, як зварити цей вид м'яса і зберегти по максимуму всі його властивості, а також отримати чудову м'яку структуру яловичих волокон і визначимося з часом варіння для кожного конкретного випадку використання даного м'ясного продукту.

Скільки варити яловичину для супу?


Якщо ви використовуєте яловичину для приготування супу, борщу, розсольнику або будь-якого іншого першого страви, то перш ніж визначити необхідний час варіння звертаємо увагу на якість м'яса. Молода яловича м'якоть буде готова приблизно через годину, а м'ясо на кості вариться довше філейної частини і його слід витримати при помірному кипінні протягом двох з половиною годин. У будь-якому випадку і незалежно від того, якого м'яса ви віддали перевагу, за кілька хвилин до початку кипіння і протягом ще п'яти хвилин обов'язково видаляємо з бульйону піну, яка утворилася. Ця процедура дозволить отримати максимально прозорий бульйон без домішки пластівців.

Скільки часу варити яловичину до готовності для салату?


На відміну від порційній варіння м'яса на суп, для салату, як правило, ми беремо цілий шматок, який в залежності від необхідної порції може бути досить великим. Тому тут необхідно дотримуватися деяких простих правил, і тоді результат буде завжди відмінною.
Отже, приступаючи до відварювання м'яса для салату, вибираємо каструлю за розміром тільки трохи більше яловичого шматка. Адже чим менше води використовується для варіння м'яса, тим смачніше і насиченішим буде його смак. При цьому рідина повинна покривати продукт в каструлі як мінімум на один сантиметр.
Заливаємо м'ясо в каструлі не холодною водою, а крутим окропом, і тільки тоді відправляємо на вогонь варитися. Час варіння яловичого шматки вагою приблизно один кілограм складає в середньому півтори години. Але завжди слід перевіряти готовність за допомогою гострого ножа, проткнувши їм кусень і перевіривши на м'якість. Він має легко входити і також без труднощів «виходити» з м'яса. При необхідності процес продовжуємо до отримання бажаного м'якого результату.
При варінні м'яса на салат через тридцять хвилин від початку процесу, додаємо у воду сіль, горошини чорного і духмяного перцю, лаврові листочки, ріпчасті цибулини, а також при бажанні коріння моркви, петрушки і селери.

Скільки варити мова яловичини?


Щоб відварити для салату або інших цікавих страв яловичий язик, заливаємо його водою і після закипання варимо на вогні самої слабкої інтенсивності протягом трьох з половиною годин. При вазі продукту понад півтора кілограм, продовжуємо час варіння на півгодини. Так само як і у випадку з м'ясом для салату, додати при варінні мови сіль, спеції, цибулю і коріння.
По завершенні процесу варіння мову необхідно відразу занурити в крижану воду і відразу ж очистити від шкіри, підчепивши її біля основи ножем.
Скільки варити яловичину?

Скільки варити яловичину або телятину, щоб вона стала м'якою?


Час варіння яловичини залежить від зрілості тварини, що став джерелом продукту і від розміру м'ясного скибки. Для варіння молодої яловичини, так званої телятини, буде потрібно набагато менше часу, адже її структура м'ясних волокон набагато ніжніше і м'якше. Так, наприклад, якщо для відварювання шматка яловичини необхідно витратити приблизно півтори години, то для телятини буде досить і одного.
У підсумку зазначимо, що час варіння у кожному окремому випадку необхідно визначати дослідним шляхом методом проби на м'якість.
Додав: admin | 1-03-2016, 20:01
Переглядів: 1338