Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Сало в шоколаді

15-02-2016, 15:48
1 002
Сало в шоколаді
Екстравагантне ласощі вже давно став героєм анекдотів, але втілити рецепт в життя господині вирішувались досить довго і причини того можна легко зрозуміти. Незважаючи на те, що більшості таке поєднання може здатися дивним, насправді очевидно, що сало, має нейтральний смак, може гармоніювати з безліччю інгредієнтів, які з першого погляду здаються несумісними. Шоколад – один з них.

Сало в шоколаді – рецепт


Почнемо з самого простого і очевидного рецепта, для якого свіже сало нарізають максимально тонко і занурюють у розтоплений шоколад . Після застигання шоколадного шару можна приступати до дегустації.
Список інгредієнтів обмежується лише двома позиціями: салом і шоколадом, при цьому сам шоколад повинен бути чорним, з вмістом какао не менше 70%. Доповнити шоколад можна дрібкою солі, меленим перцем, кардамоном і іншими спеціями.
Шоколадну плитку розламайте і розтопіть на водяній бані або у МІКРОХВИЛЬОВІЙ. Свіже сало наріжте максимально тонкими скибочками. Насаджуючи на вилку по одному шматочку, занурюйте сало в розтоплений шоколад і викладайте на решітку. Надішліть «цукерки» в морозильну камеру, чекаючи повного застигання шоколаду.

Копчене сало в шоколаді


Для рецепту можна брати ароматне копчене сало , особливо грудинку, яку потім обсмажують до хрускоту і покривають шоколадом. Виходить солодка закуска зовні і солона, хрустка всередині.
Інгредієнти:

  • копчена свиняча грудинка - 130 г;

  • шоколад - 180 р.


  • Приготування
    Грудинку наріжте тонкими пластинами і обсмажте на сухій і добре розігрітій сковороді до зарум'янювання. Готовий рум'яний і хрусткий бекон викладіть на паперові серветки і залиште надлишки жиру вбратися. Занурте смужки хрусткого бекону в розтоплений шоколад і викладіть на пергамент. Готове ласощі охолодіть і подавайте після застигання шоколаду.

    Цукерки з салом


    Якщо ви захочете остаточно ввести в оману оточуючих, то надайте цукеркам з сала форму звичних шоколадних цукерок. Для цього шматочок свіжого або солоного сала збийте блендером в пасті і розділіть на порції. Порції готової пасти можна скачати в кульки, а можна викласти у фігурні форми. Після, сало поміщається в морозилку до повного застигання. Сформованна паста викладається на решітку і поливається розтопленим шоколадом. Як тільки шоколад схопиться – цукерки готові.

    Цукерки «Сало в шоколаді»


    Щоб урізноманітнити рецепт цього оригінального ласощі, ви можете міняти не тільки використовуваний сорт шоколаду, але й саме сало свіже, з м'ясним прошарком, солоне або копчене – вийде однаково смачно. Крім того, для текстурного різноманітності, ми вирішили додати до сала подрібнені горіхи, але цей крок необов'язковий.
    Інгредієнти:

  • чорний шоколад - 145 г;
  • Сало в шоколаді

  • солоне сало - 45 г;

  • вершкове масло - 35 г;

  • мелений кардамон, імбир, перець - по щіпці;

  • волоські горіхи - 15 р.


  • Приготування
    Порубаєте солоне сало разом з горіхами, скачайте масу в джгут і покладіть в морозильну камеру. Після повного охолодження сала, розмістіть ємність з маслом і чорним шоколадом над водяною банею і дочекайтеся його розтоплення. Частина розтопленого шоколаду вилийте у форму, а зверху викладіть заморожене сало. Розподіліть залишився шоколад зверху і залиште ласощі в морозильній камері. Коли шоколад охолоне, наріжте батончик на порції і знімайте пробу.




    Рекомендуємо добрі рецепти
    Сало в цибулинні в домашніх умовах
    Сало в цибулинні в домашніх умовах
    Більшість любителів сала, спробувавши безліч способів його приготування або засолювання стверджують, що найсмачнішим є саме копчене. Однак не завжди
    Цукерки «Трюфель» – рецепт
    Цукерки «Трюфель» – рецепт
    Створення домашніх солодощів багатьом приносить неймовірне задоволення. Адже приготовані самостійно десерти набагато смачніше магазинних аналогів.
    Сало в маринаді - дуже смачний рецепт
    Сало в маринаді - дуже смачний рецепт
    З безлічі способів засолювання сала, необхідно виділити метод маринування. Таким чином продукт виходить повністю просоленным і неймовірно смачним,
    Торт «Три шоколади»
    Торт «Три шоколади»
    Торт «Три шоколади» - справжнє задоволення для любителів солодкого. Ніжна кремова текстура, три шоколадних смаку і чудовий аромат не залишать
    Як правильно солити сало?
    Як правильно солити сало?
    Якщо відкинути стереотипи і взяти до уваги, що солоне сало, можна знайти не тільки на столах українських жителів, багатьом може стати цікаво, як саме
    Вишня в шоколаді
    Вишня в шоколаді
    Вишня в шоколаді - це дивовижно смачні шоколадні цукерки, які хочеться їсти знову і знову. Любите це ласощі? Тоді вам точно сподобається наша стаття.