Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як приготувати цукровий сироп?

Як приготувати цукровий сироп?

27-12-2015, 20:14
5 959
Як приготувати цукровий сироп?
Цукровий сироп є простий і разом з тим унікальною субстанцією, без якої не обходиться приготування і оформлення багатьох десертів, а також коктейлів і домашніх заготовок, таких як компот або варення . Потрібна консистенція цукрового сиропу для тієї чи іншої мети досягається за рахунок дотримання певних рецептурою пропорцій цукру і води, а також часу його приготування.
Нижче ми розглянемо різні варіанти приготування цукрового сиропу і розкриємо секрети для отримання вдалого результату.

Як зробити цукровий сироп для просочення бісквіта в домашніх умовах - рецепт


Інгредієнти:

  • цукровий пісок – 150 г;

  • вода очищена – 140 мл;

  • коньяк, ром або лікер – 20-40 мл


  • Приготування
    Для приготування для просочення бісквіта, змішуємо очищену воду з цукровим піском і прогріваємо суміш до повного розчинення цукрових кристалів, при необхідності знімаючи піну, але не кип'ятимо. Даємо готового сиропу охолонути до температури приблизно тридцять сім-сорок градусів, а тільки тоді додаємо коньяк, ром або лікер і перемішуємо. Якщо влити спиртне в гарячий сироп, то воно втратить свої ароматичні властивості, заради яких ми і додаємо його у просочення.
    Просочувати краще холодні коржі повністю остившім сиропом, щоб уникнути надмірного їх розмокання.

    Приготування цукрового сиропу для булочок


    Інгредієнти:

  • цукровий пісок – 120 г;

  • чай чорний – 1 ч. ложка;

  • очищена вода – 120 мл


  • Приготування
    Булочки краще змастити цукровим сиропом, приготовленим на основі чайної заварки. Для цього чайну ложку чаю заливаємо крутим окропом і даємо настоятися протягом п'яти хвилин. Потім заварку проціджуємо, додаємо цукровий пісок, прогріваємо до повного розчинення солодких кристалів і даємо трохи охолонути. Промазуємо таким сиропом вже готові булочки або солодкі пиріжки і залишаємо в духовці ще на пару хвилин.
    Щоб приготувати солодку помадку для булочок необхідно взяти цукрового піску в півтора рази більше ніж води, уварити сироп, помішуючи, до отримання такої консистенції, щоб можна було з краплі сиропу, опущеною в холодну воду, скачати м'який клейкий кульку. Коли потрібна густота сиропу досягнута, додамо в нього лимонний сік з розрахунку десять крапель на сто п'ятдесят мілілітрів рідини, яка була взята спочатку для приготування помадки.

    Як приготувати цукровий сироп для варення?


    Інгредієнти:

  • цукровий пісок;

  • вода очищена.


  • Приготування
    Консистенція цукрового сиропу для варення залежить від того, ягоди або фрукти з якою кислотністю ви використовуєте, і може варіюватися від трьохсот до п'ятисот грамів цукру на один літр очищеної води.
    Час варіння визначається в залежності від отримання бажаної проби сиропу на густоту. Якщо при стисканні і разжимании пальцями постигла краплі сиропу він утворює тонку, швидко рвуться нитку, то такий сироп використовують
    Як приготувати цукровий сироп?
    для приготування варення з щільних і твердих плодів, а також для заливки компотів з м'яких ягід. При утворенні при разжимании пальців тонкої, але більш міцної нитки отримуємо сироп для фруктів і ягід середньої щільності. Якщо ж при пробі пальці виходить роз'єднати з працею і при цьому сироп утворює товсту нитку, то його можна використовувати для приготування варення з м'яких і ніжних ягід. Це самий простий наочний спосіб визначення густоти сиропу. Але набагато спрощує задачу наявність спеціального цукрового термометра, який з точністю визначає щільність цукру в сиропі в даний момент і дає можливість отримати більш точний результат за бажаної густини та часу варіння сиропу для варення.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Журавлина в цукровій пудрі
    Журавлина в цукровій пудрі
    Оригінально порадувати сім'ю чудовим і дуже незвичайним ласощами можна, використовуючи запропоновані далі докладні рецепти, в яких описується процес
    Цукровий сироп
    Цукровий сироп
    Деколи при створенні кулінарного шедевра цукровий сироп може грати вирішальну роль. І, звичайно, його простіше купити в маркеті, хоча і зробити
    Варення з абрикосів з кісточками - «Королівський» рецепт
    Варення з абрикосів з кісточками - «Королівський» рецепт
    До яких тільки хитрощів не вдаються вмілі господині, для приготування кулінарних шедеврів. Однак, часто за цими творіннями варто зовсім простий
    Як зварити сироп?
    Як зварити сироп?
    Здавалося б, що може бути легше, ніж зварити цукровий сироп? Але коли доходить до справи, виявляється, що все не так просто! Є певні правила
    Варення з чорниці
    Варення з чорниці
    На сьогоднішній день нечасто можна зустріти любителів збирати в лісі ягоди, а потім варити з них варення. Тим не менш, це не належить до
    Сироп для просочення бісквіта
    Сироп для просочення бісквіта
    Бісквіти - це, безперечно, чудова основа для тортів. Але найчастіше вони виходять сухуватими. І щоб зробити їх більш ніжними та смачними, нам