Вернуться назад Распечатать

Як приготувати цукровий сироп?

Як приготувати цукровий сироп?
Цукровий сироп є простий і разом з тим унікальною субстанцією, без якої не обходиться приготування і оформлення багатьох десертів, а також коктейлів і домашніх заготовок, таких як компот або варення . Потрібна консистенція цукрового сиропу для тієї чи іншої мети досягається за рахунок дотримання певних рецептурою пропорцій цукру і води, а також часу його приготування.
Нижче ми розглянемо різні варіанти приготування цукрового сиропу і розкриємо секрети для отримання вдалого результату.

Як зробити цукровий сироп для просочення бісквіта в домашніх умовах - рецепт


Інгредієнти:

  • цукровий пісок – 150 г;

  • вода очищена – 140 мл;

  • коньяк, ром або лікер – 20-40 мл


  • Приготування
    Для приготування для просочення бісквіта, змішуємо очищену воду з цукровим піском і прогріваємо суміш до повного розчинення цукрових кристалів, при необхідності знімаючи піну, але не кип'ятимо. Даємо готового сиропу охолонути до температури приблизно тридцять сім-сорок градусів, а тільки тоді додаємо коньяк, ром або лікер і перемішуємо. Якщо влити спиртне в гарячий сироп, то воно втратить свої ароматичні властивості, заради яких ми і додаємо його у просочення.
    Просочувати краще холодні коржі повністю остившім сиропом, щоб уникнути надмірного їх розмокання.

    Приготування цукрового сиропу для булочок


    Інгредієнти:

  • цукровий пісок – 120 г;

  • чай чорний – 1 ч. ложка;

  • очищена вода – 120 мл


  • Приготування
    Булочки краще змастити цукровим сиропом, приготовленим на основі чайної заварки. Для цього чайну ложку чаю заливаємо крутим окропом і даємо настоятися протягом п'яти хвилин. Потім заварку проціджуємо, додаємо цукровий пісок, прогріваємо до повного розчинення солодких кристалів і даємо трохи охолонути. Промазуємо таким сиропом вже готові булочки або солодкі пиріжки і залишаємо в духовці ще на пару хвилин.
    Щоб приготувати солодку помадку для булочок необхідно взяти цукрового піску в півтора рази більше ніж води, уварити сироп, помішуючи, до отримання такої консистенції, щоб можна було з краплі сиропу, опущеною в холодну воду, скачати м'який клейкий кульку. Коли потрібна густота сиропу досягнута, додамо в нього лимонний сік з розрахунку десять крапель на сто п'ятдесят мілілітрів рідини, яка була взята спочатку для приготування помадки.

    Як приготувати цукровий сироп для варення?


    Інгредієнти:

  • цукровий пісок;

  • вода очищена.


  • Приготування
    Консистенція цукрового сиропу для варення залежить від того, ягоди або фрукти з якою кислотністю ви використовуєте, і може варіюватися від трьохсот до п'ятисот грамів цукру на один літр очищеної води.
    Час варіння визначається в залежності від отримання бажаної проби сиропу на густоту. Якщо при стисканні і разжимании пальцями постигла краплі сиропу він утворює тонку, швидко рвуться нитку, то такий сироп використовують
    Як приготувати цукровий сироп?
    для приготування варення з щільних і твердих плодів, а також для заливки компотів з м'яких ягід. При утворенні при разжимании пальців тонкої, але більш міцної нитки отримуємо сироп для фруктів і ягід середньої щільності. Якщо ж при пробі пальці виходить роз'єднати з працею і при цьому сироп утворює товсту нитку, то його можна використовувати для приготування варення з м'яких і ніжних ягід. Це самий простий наочний спосіб визначення густоти сиропу. Але набагато спрощує задачу наявність спеціального цукрового термометра, який з точністю визначає щільність цукру в сиропі в даний момент і дає можливість отримати більш точний результат за бажаної густини та часу варіння сиропу для варення.