Сковорода-гриль - рецепти приготування
Рецепти приготування на сковороді-гриль доступні навіть початківцям. Коли є така помічниця, можна швидко спорудити і основну страву, і приголомшливий десерт з фруктів.
Інгредієнти:
свинина (відбивна) – 500 г;
соєвий соус – 40 г;
лимон – 1/2 ;
олія рафінована – 40 г;
сіль;
перець мелений.
Приготування
Свинину вимиваємо, ріжемо стейками по 25 см, обсушуємо паперовими рушниками. Змішуємо сік лимона з соєвим соусом і змащуємо м'ясо цим розчином. Після години солимо, перчимо і змащуємо її маслом. На дуже гарячу сковороду викладаємо стейки і смажимо по 3-4 хвилини з кожного боку. Вимикаємо, накриваємо кришкою і чекаємо ще хвилини три. Після смаження перекладаємо в теплу тарілку, чим-небудь накриваємо і даємо відпочити 5-10 хвилин.
По цьому ж рецепту на сковороді-гриль можна готувати будь-яке м'ясо, а також курку.
Інгредієнти:
стейк лосося – 2 шт.;
олія оливкова – 35 г;
білий перець;
сіль;
спеції для риби ;
лимон – 1/2 .
Приготування
Змішуємо масло, білий перець, сіль, спеції і намазуємо попередньо обсушені стейки. Очікуємо 20-30 хвилин - за цей час лосось промаринується. Змащуємо олією з допомогою кухонного пензлика сковороду і попередньо розігрівши її викладаємо рибу. Готуємо по 4 хвилини з кожного боку і кладемо на тарілки, тепер можна збризнути лимоном.
В принципі, рецептів риби на сковороді-гриль безліч, головне взяти не суху рибу, як тріска або хек.
Інгредієнти:
перець солодкий;
томати;
баклажан;
гриби;
оливкова олія;
сіль.
Приготування
Ріжемо баклажани товстими кружальцями і присаливаем за 15 хвилин до приготування. Очищаємо від насіння перець, ріжемо на 4 частини, помідори ріжемо навпіл. Якщо гриби великі, то теж ріжемо навпіл, якщо невеликі – готуємо цілими. Всі зрізи на овочах перед приготуванням змащуємо маслом, обсмажуємо по 3-5 хвилин, овочі повинні бути м'якими. Вони повинні вийти смажені, а не тушковані. Солимо після приготування.
Інгредієнти:
банан – 4 шт.;
персики – 4 шт.;
масло вершкове – 200 г;
вершки в аерозольній упаковці;
цукор – 6 ст. ложок;
кориця – щіпка;
лимонний сік – 20 г;
темний ром – 60 р.
Приготування
Розтоплюємо вершкове масло, змішуємо з чотирма ложками цукру, корицею і ромом (30 г). У бананів відрізаємо кінчики і робимо поздовжні надрізи шкірки (в тому місці де надрізали змащуємо підготовленою сумішшю). Кожен банан загортаємо у фольгу, викладаємо на сковороду-гриль на 6-8 хвилин. Після приготування розкриваємо шкірку і додаємо вершки. Персики ріжемо на дольки і видаляємо кісточки. Обсмажуємо на сковороді, попередньо змащену маслом. Змішуємо лимонний сік, цукор і ром (30 г) і поливаємо персики перед подачею.
Рецепт свинини на сковороді-гриль
Інгредієнти:
Приготування
Свинину вимиваємо, ріжемо стейками по 25 см, обсушуємо паперовими рушниками. Змішуємо сік лимона з соєвим соусом і змащуємо м'ясо цим розчином. Після години солимо, перчимо і змащуємо її маслом. На дуже гарячу сковороду викладаємо стейки і смажимо по 3-4 хвилини з кожного боку. Вимикаємо, накриваємо кришкою і чекаємо ще хвилини три. Після смаження перекладаємо в теплу тарілку, чим-небудь накриваємо і даємо відпочити 5-10 хвилин.
По цьому ж рецепту на сковороді-гриль можна готувати будь-яке м'ясо, а також курку.
Рецепт лосося на сковороді-гриль
Інгредієнти:
Приготування
Змішуємо масло, білий перець, сіль, спеції і намазуємо попередньо обсушені стейки. Очікуємо 20-30 хвилин - за цей час лосось промаринується. Змащуємо олією з допомогою кухонного пензлика сковороду і попередньо розігрівши її викладаємо рибу. Готуємо по 4 хвилини з кожного боку і кладемо на тарілки, тепер можна збризнути лимоном.
В принципі, рецептів риби на сковороді-гриль безліч, головне взяти не суху рибу, як тріска або хек.
Рецепт овочів на сковороді-гриль
Інгредієнти:
Приготування
Ріжемо баклажани товстими кружальцями і присаливаем за 15 хвилин до приготування. Очищаємо від насіння перець, ріжемо на 4 частини, помідори ріжемо навпіл. Якщо гриби великі, то теж ріжемо навпіл, якщо невеликі – готуємо цілими. Всі зрізи на овочах перед приготуванням змащуємо маслом, обсмажуємо по 3-5 хвилин, овочі повинні бути м'якими. Вони повинні вийти смажені, а не тушковані. Солимо після приготування.
Рецепт фруктів на сковороді-гриль
Інгредієнти:
Приготування
Розтоплюємо вершкове масло, змішуємо з чотирма ложками цукру, корицею і ромом (30 г). У бананів відрізаємо кінчики і робимо поздовжні надрізи шкірки (в тому місці де надрізали змащуємо підготовленою сумішшю). Кожен банан загортаємо у фольгу, викладаємо на сковороду-гриль на 6-8 хвилин. Після приготування розкриваємо шкірку і додаємо вершки. Персики ріжемо на дольки і видаляємо кісточки. Обсмажуємо на сковороді, попередньо змащену маслом. Змішуємо лимонний сік, цукор і ром (30 г) і поливаємо персики перед подачею.
Рекомендуємо добрі рецепти
Свинина на сковороді гриль
Приготування м'яса з використанням сковороди-гриль здатне прикрасити будь-яку страву. М'ясо, пожаренное за допомогою цієї диво-посуду виходить
М'ясо на сковороді-гриль
Пожаренное м'ясо з використанням сковороди-гриль виходить просто неймовірним. Цей нехитрий кухонний прилад здатний перетворити простий шматок м'яса в
Овочі на сковороді-гриль
Запросто урізноманітнити повсякденне зимове меню можна, використовуючи рецепти представлені далі. Розповімо, як приготувати оригінальне і
Стейк з тунця
Ви справжній щасливчик, якщо встигли насолодитися ніжним смаком тунця. А якщо вам вдалося знайти свіжу рибу в наших краях, то поспішіть випробувати
Як приготувати стейк з сьомги?
Стейк з сьомги - це дуже смачна традиційна їжа і приготувати її досить просто. Давайте розглянемо декілька цікавих рецептів смаження цієї
Курка гриль в мультиварці
Готувати знамениту курку гриль можна не тільки з допомогою мікрохвильовки, або аэрогриля. З цим завданням легко впорається ще одна кухонні помічниця