Рецепти приготування на сковороді-гриль доступні навіть початківцям. Коли є така помічниця, можна швидко спорудити і основну страву, і приголомшливий десерт з фруктів.
Рецепт свинини на сковороді-гриль
Інгредієнти: свинина (відбивна) – 500 г; соєвий соус – 40 г; лимон – 1/2 ; олія рафінована – 40 г; сіль; перець мелений. Приготування Свинину вимиваємо, ріжемо стейками по 25 см, обсушуємо паперовими рушниками. Змішуємо сік лимона з соєвим соусом і змащуємо м'ясо цим розчином. Після години солимо, перчимо і змащуємо її маслом. На дуже гарячу сковороду викладаємо стейки і смажимо по 3-4 хвилини з кожного боку. Вимикаємо, накриваємо кришкою і чекаємо ще хвилини три. Після смаження перекладаємо в теплу тарілку, чим-небудь накриваємо і даємо відпочити 5-10 хвилин.
По цьому ж рецепту на сковороді-гриль можна готувати будь-яке м'ясо, а також курку.
Рецепт лосося на сковороді-гриль
Інгредієнти: стейк лосося – 2 шт.; олія оливкова – 35 г; білий перець; сіль; спеції для риби ; лимон – 1/2 . Приготування Змішуємо масло, білий перець, сіль, спеції і намазуємо попередньо обсушені стейки. Очікуємо 20-30 хвилин - за цей час лосось промаринується. Змащуємо олією з допомогою кухонного пензлика сковороду і попередньо розігрівши її викладаємо рибу. Готуємо по 4 хвилини з кожного боку і кладемо на тарілки, тепер можна збризнути лимоном.
В принципі, рецептів риби на сковороді-гриль безліч, головне взяти не суху рибу, як тріска або хек.
Рецепт овочів на сковороді-гриль
Інгредієнти: перець солодкий; томати; баклажан; гриби; оливкова олія; сіль. Приготування Ріжемо баклажани товстими кружальцями і присаливаем за 15 хвилин до приготування. Очищаємо від насіння перець, ріжемо на 4 частини, помідори ріжемо навпіл. Якщо гриби великі, то теж ріжемо навпіл, якщо невеликі – готуємо цілими. Всі зрізи на овочах перед приготуванням змащуємо маслом, обсмажуємо по 3-5 хвилин, овочі повинні бути м'якими. Вони повинні вийти смажені, а не тушковані. Солимо після приготування.
Рецепт фруктів на сковороді-гриль
Інгредієнти: банан – 4 шт.; персики – 4 шт.; масло вершкове – 200 г; вершки в аерозольній упаковці; цукор – 6 ст. ложок; кориця – щіпка; лимонний сік – 20 г; темний ром – 60 р. Приготування Розтоплюємо вершкове масло, змішуємо з чотирма ложками цукру, корицею і ромом (30 г). У бананів відрізаємо кінчики і робимо поздовжні надрізи шкірки (в тому місці де надрізали змащуємо підготовленою сумішшю). Кожен банан загортаємо у фольгу, викладаємо на сковороду-гриль на 6-8 хвилин. Після приготування розкриваємо шкірку і додаємо вершки. Персики ріжемо на дольки і видаляємо кісточки. Обсмажуємо на сковороді, попередньо змащену маслом. Змішуємо лимонний сік, цукор і ром (30 г) і поливаємо персики перед подачею.