Страви з морської капусти
Листя ламінарії, а саме так величають «морську капусту» ботаніки, віддають перевагу далеко не багато. Виною загальної нелюбові до цього корисного продукту, ймовірно, є специфічний йодистий присмак, який доповнює слизова консистенція. Тим не менш, у нас є кілька приголомшливих рецептів страв з морської капусти, скуштувавши які, ви станете головним прихильником цієї бурої водорості.
Інгредієнти:
морська капуста - 500 г;
соєвий соус - 30 мл;
часник - 4 зубки;
рисовий оцет - 30 мл;
кунжутна олія - 30 мл;
гострий перець чилі - за смаком.
Приготування
Позбавтеся від надлишків рідини в салаті попередньо віджавши капусту. В ступі розітріть в пасту часникові зубчики з гострим перцем чилі, з останнього необхідно попередньо видалити насіння. Отриману гостру суміш залийте олією, соєвим соусом і оцтом. Полийте соусом капусту і прикрасьте залишками перцю і насінням кунжуту перед подачею.
Інгредієнти:
крабові палички - 120 г;
огірок (великий) - 1 шт.;
консервований кальмар - 120 г;
морська капуста - 120 г;
ікра тобіко - 65 г;
майонез - 40 г;
філе копченого вугра - 1 шт.;
кунжутне насіння.
Приготування
Розгорніть крабові палички в єдину стрічку і розділіть цю стрічку на смужки. Огірок наріжте тонкою соломкою попередньо видаливши насіння. Змішайте краба з огірком, капустою і кальмаром, а потім заправте сумішшю страву ікри і майонезу. За бажанням, готову страву з морської капусти можна доповнити шматочками вугра і насінням кунжуту.
Інгредієнти:
оцет - 45 мл;
лист лавра;
запашний перець - 4-5 горошин;
морська капуста - 500 г;
ріпчаста цибуля - 1/2 шт.
Приготування
Розбавляємо оцет літром води, ставимо маринад на вогонь і кип'ятимо з додаванням лавра і перцю. Теплим розчином заливаємо капусту і залишаємо її в прохолоді на ніч. Сутра надлишки рідини зливаємо і додаємо до капусти тонкі півкільця цибулі.
Інгредієнти:
сушена морська капуста - 1 брикет;
яйця - 2 шт.;
курячий бульйон - 750 мл;
корінь імбиру - 2 скибочки;
крохмаль - 2 ст. ложки;
пучок зеленого цибулі.
Приготування
У курячий бульйон кладемо пару тонких скибочок імбиру і доводимо рідину до кипіння. Тим часом розвести крохмаль у невеликій порції холодної води і вливаємо його в супову основу. Слідом за крохмальним розчином відправляємо брикет капусти і зменшуємо жар. Вливаємо в суп збиті яйця і знімаємо посуд з вогню. Подаємо, посипавши нарізаними пір'ям лука.
Салат з морської капусти по-корейськи
Інгредієнти:
Приготування
Позбавтеся від надлишків рідини в салаті попередньо віджавши капусту. В ступі розітріть в пасту часникові зубчики з гострим перцем чилі, з останнього необхідно попередньо видалити насіння. Отриману гостру суміш залийте олією, соєвим соусом і оцтом. Полийте соусом капусту і прикрасьте залишками перцю і насінням кунжуту перед подачею.
Салат з морської капусти та крабових паличок з кальмарами
Інгредієнти:
Приготування
Розгорніть крабові палички в єдину стрічку і розділіть цю стрічку на смужки. Огірок наріжте тонкою соломкою попередньо видаливши насіння. Змішайте краба з огірком, капустою і кальмаром, а потім заправте сумішшю страву ікри і майонезу. За бажанням, готову страву з морської капусти можна доповнити шматочками вугра і насінням кунжуту.
Салат далекосхідний з морської капусти
Інгредієнти:
Приготування
Розбавляємо оцет літром води, ставимо маринад на вогонь і кип'ятимо з додаванням лавра і перцю. Теплим розчином заливаємо капусту і залишаємо її в прохолоді на ніч. Сутра надлишки рідини зливаємо і додаємо до капусти тонкі півкільця цибулі.
Суп з морської капусти з яйцем
Інгредієнти:
Приготування
У курячий бульйон кладемо пару тонких скибочок імбиру і доводимо рідину до кипіння. Тим часом розвести крохмаль у невеликій порції холодної води і вливаємо його в супову основу. Слідом за крохмальним розчином відправляємо брикет капусти і зменшуємо жар. Вливаємо в суп збиті яйця і знімаємо посуд з вогню. Подаємо, посипавши нарізаними пір'ям лука.
Рекомендуємо добрі рецепти
Суп з морської капусти
Любите морську капусту? Тоді страви з неї напевно припадуть вам до душі. У даній статті ми розповімо, як зробити суп з настільки корисного і смачного
Солянка з морської капусти
Солянка з морської капусти - незвичайне і поживне блюдо, яке можна подати до обіду або вечері. Пропонуємо вашій увазі кілька цікавих рецептів цього
Салат з морської капусти
Морська капуста - популярний і корисний морепродукт, який широко використовується в кулінарії. У ній містяться сполуки йоду, заліза, магнію і калію.
Сушена морська капуста
У морській капусті міститься багато речовин, таких як фосфор і йод, тому вживати в їжу її дуже корисно. Сьогодні ми розповімо вам, що можна
Корейський салат з капусти
Любите азіатські страви? Тоді пропонуємо вам зробити корейський салат з капусти - вийде дуже смачно, ситно, і головне низькокалорійні. Читайте наші