Листя ламінарії, а саме так величають «морську капусту» ботаніки, віддають перевагу далеко не багато. Виною загальної нелюбові до цього корисного продукту, ймовірно, є специфічний йодистий присмак, який доповнює слизова консистенція. Тим не менш, у нас є кілька приголомшливих рецептів страв з морської капусти, скуштувавши які, ви станете головним прихильником цієї бурої водорості.
Салат з морської капусти по-корейськи
Інгредієнти: морська капуста - 500 г; соєвий соус - 30 мл; часник - 4 зубки; рисовий оцет - 30 мл; кунжутна олія - 30 мл; гострий перець чилі - за смаком. Приготування Позбавтеся від надлишків рідини в салаті попередньо віджавши капусту. В ступі розітріть в пасту часникові зубчики з гострим перцем чилі, з останнього необхідно попередньо видалити насіння. Отриману гостру суміш залийте олією, соєвим соусом і оцтом. Полийте соусом капусту і прикрасьте залишками перцю і насінням кунжуту перед подачею.
Салат з морської капусти та крабових паличок з кальмарами
Інгредієнти: крабові палички - 120 г; огірок (великий) - 1 шт.; консервований кальмар - 120 г; морська капуста - 120 г; ікра тобіко - 65 г; майонез - 40 г; філе копченого вугра - 1 шт.; кунжутне насіння. Приготування Розгорніть крабові палички в єдину стрічку і розділіть цю стрічку на смужки. Огірок наріжте тонкою соломкою попередньо видаливши насіння. Змішайте краба з огірком, капустою і кальмаром, а потім заправте сумішшю страву ікри і майонезу. За бажанням, готову страву з морської капусти можна доповнити шматочками вугра і насінням кунжуту.
Салат далекосхідний з морської капусти
Інгредієнти: оцет - 45 мл; лист лавра; запашний перець - 4-5 горошин; морська капуста - 500 г; ріпчаста цибуля - 1/2 шт. Приготування Розбавляємо оцет літром води, ставимо маринад на вогонь і кип'ятимо з додаванням лавра і перцю. Теплим розчином заливаємо капусту і залишаємо її в прохолоді на ніч. Сутра надлишки рідини зливаємо і додаємо до капусти тонкі півкільця цибулі.
Суп з морської капусти з яйцем
Інгредієнти: сушена морська капуста - 1 брикет; яйця - 2 шт.; курячий бульйон - 750 мл; корінь імбиру - 2 скибочки; крохмаль - 2 ст. ложки; пучок зеленого цибулі. Приготування У курячий бульйон кладемо пару тонких скибочок імбиру і доводимо рідину до кипіння. Тим часом розвести крохмаль у невеликій порції холодної води і вливаємо його в супову основу. Слідом за крохмальним розчином відправляємо брикет капусти і зменшуємо жар. Вливаємо в суп збиті яйця і знімаємо посуд з вогню. Подаємо, посипавши нарізаними пір'ям лука.