Вернуться назад Распечатать

Страви з морської капусти

Страви з морської капусти
Листя ламінарії, а саме так величають «морську капусту» ботаніки, віддають перевагу далеко не багато. Виною загальної нелюбові до цього корисного продукту, ймовірно, є специфічний йодистий присмак, який доповнює слизова консистенція. Тим не менш, у нас є кілька приголомшливих рецептів страв з морської капусти, скуштувавши які, ви станете головним прихильником цієї бурої водорості.

Салат з морської капусти по-корейськи


Інгредієнти:

  • морська капуста - 500 г;

  • соєвий соус - 30 мл;

  • часник - 4 зубки;

  • рисовий оцет - 30 мл;

  • кунжутна олія - 30 мл;

  • гострий перець чилі - за смаком.


  • Приготування
    Позбавтеся від надлишків рідини в салаті попередньо віджавши капусту. В ступі розітріть в пасту часникові зубчики з гострим перцем чилі, з останнього необхідно попередньо видалити насіння. Отриману гостру суміш залийте олією, соєвим соусом і оцтом. Полийте соусом капусту і прикрасьте залишками перцю і насінням кунжуту перед подачею.

    Салат з морської капусти та крабових паличок з кальмарами


    Інгредієнти:

  • крабові палички - 120 г;

  • огірок (великий) - 1 шт.;

  • консервований кальмар - 120 г;

  • морська капуста - 120 г;

  • ікра тобіко - 65 г;

  • майонез - 40 г;

  • філе копченого вугра - 1 шт.;

  • кунжутне насіння.


  • Приготування
    Розгорніть крабові палички в єдину стрічку і розділіть цю стрічку на смужки. Огірок наріжте тонкою соломкою попередньо видаливши насіння. Змішайте краба з огірком, капустою і кальмаром, а потім заправте сумішшю страву ікри і майонезу. За бажанням, готову страву з морської капусти можна доповнити шматочками вугра і насінням кунжуту.

    Салат далекосхідний з морської капусти


    Інгредієнти:

  • оцет - 45 мл;

  • лист лавра;

  • запашний перець - 4-5 горошин;

  • морська капуста - 500 г;

  • ріпчаста цибуля - 1/2 шт.


  • Приготування
    Розбавляємо оцет літром води, ставимо маринад на вогонь і кип'ятимо з додаванням лавра і перцю. Теплим розчином заливаємо капусту і залишаємо її в прохолоді на ніч. Сутра надлишки рідини зливаємо і додаємо до капусти тонкі півкільця цибулі.

    Суп з морської капусти з яйцем


    Інгредієнти:

  • сушена морська капуста - 1 брикет;

  • яйця - 2 шт.;

  • курячий бульйон - 750 мл;
  • Страви з морської капусти

  • корінь імбиру - 2 скибочки;

  • крохмаль - 2 ст. ложки;

  • пучок зеленого цибулі.


  • Приготування
    У курячий бульйон кладемо пару тонких скибочок імбиру і доводимо рідину до кипіння. Тим часом розвести крохмаль у невеликій порції холодної води і вливаємо його в супову основу. Слідом за крохмальним розчином відправляємо брикет капусти і зменшуємо жар. Вливаємо в суп збиті яйця і знімаємо посуд з вогню. Подаємо, посипавши нарізаними пір'ям лука.