Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Салат з топінамбура

Салат з топінамбура

7-07-2015, 09:13
607
Салат з топінамбура
Описати смак топінамбура непросто: «земляна груша» віддає картоплею, грибами і часником, а тому якщо ви є шанувальником подібної смакової палітри, то неодмінно оціните плід по достоїнству, як і наші рецепти салатів з ним.
Хочете приготувати що-то по-справжньому незвичайне? Тоді беріться за пошуки топінамбура і вперед, до салатів!

Салат з топінамбура – рецепт


Інгредієнти:

  • топінамбур - 2 жмені;

  • цикорій - 1 головка;

  • латук - 3 великих листа;

  • бекон або панчетта - 8 скибочок;

  • фіолетовий цибуля - 60 г;

  • зелень петрушки;

  • бальзамічний оцет - 45 мл


  • Приготування
    Старанно промитий топінамбур відварюємо до м'якості, охолодити, розрізаємо навпіл. На суху сковороду кладемо скибочки бекону і чекаємо моменту, коли весь жир з нього витопиться. Як тільки на сковороді виявиться велика кількість розігрітого жиру, кладемо в нього цибулю і варений топінамбур. Готувати базу для теплого салату слід до тих пір, поки цибуля не стане м'яким і липким, топінамбур не підрум'яниться, а бекон не перетвориться в рум'яні хрусткі шматочки.
    Викладаємо обсмажені інгредієнти поверх подушки з цикорію і латуку, поливаємо блюдо оцтом і олією, а перед подачею посипаємо зеленню петрушки.

    Салат з топінамбура з морквою і яблуком «Вітамінна бомба»


    Інгредієнти:

  • топінамбур - 450 г;

  • солодкий цибуля - 40 г;

  • морква - 230 г;

  • кисле яблуко - 50 г;

  • сік лимона - 40 мл;

  • оливкова олія - 40 мл


  • Приготування
    Приготуйте просту салатну заправку, змішавши лимонний сік з маслом. Натріть моркву, топінамбур і яблуко на крупній тертці, слідом покладіть тонкі півкільця цибулі і перемішайте інгредієнти з заправкою.

    Смачний салат з топінамбура


    Інгредієнти:

  • топінамбур - 900 г;

  • солодкий перець (великий) - 2 шт.;

  • мікс салату - 3 жмені;

  • зелень петрушки;

  • гарбузовий насіння (смажені) - 30 г;

  • грецький йогурт - 60 мл;

  • головка часнику;

  • оливкова олія - 120 мл;

  • лаймовий сік - 15 мл


  • Приготування
    Запікаємо политі маслом шматочки топінамбура 40 хвилин при 200 градусах. По сусідству запікаємо часникову головку, попередньо обернувши її фольгою. Над палаючою конфоркою обпалюємо перці начорно і зчищаємо обвуглену шкірку, а разом з нею витягаємо і насінну коробку. Шматочки перців змішуємо з топінамбуром, зеленню і салатним міксом.
    Видавлюємо вміст запечених часникових зубчиків і пюрируем його з маслом, йогуртом і соком. Поливаємо салат з топінамбура отриманої заправкою, посипаємо гарбузовим насінням.

    Як приготувати салат з топінамбура з буряком?


    Інгредієнти:

  • буряк - 480 м;

  • топінамбур - 8 шт.;

  • рукола або мікс салату - 8 ст.;

  • солодкий цибуля - 40 г;

  • апельсин - 1 шт.;

  • козячий сир - 50 г;

  • винний оцет - 40 мл;

  • оливкова олія - 80 мл;

  • мед - 15 мл


  • Приготування
    В розігрітій до 200 градусів духовці запікаємо обгорнуту фольгою буряк близько години, а за 20 хвилин до готовності додаємо до неї кружальця топінамбура. Запечені овочі остуджуємо і змішуємо з салатним міксом, тонкими півкільцями цибулі і м'якоттю апельсина (без перетинок). Збиваємо масло з медом і оцтом, і виливаємо отриману заправку поверх салату. Перед подаванням страву посипаємо крихтою козячого сиру.

    Салат з топінамбура з капустою і рисом


    Інгредієнти:
    Салат з топінамбура


  • топінамбур - 10 шт.;

  • свіжий чебрець - 2 гілочки;

  • червонокачанна капуста - 1/4 ст.;

  • відварений дикий рис - 1 ст.;

  • рукола - 2 жмені;

  • родзинки - 2 ст. ложки;

  • оливкова олія - 45 мл;

  • сік і цедра 1 апельсина.


  • Приготування
    Чвертю від загального обсягу олії поливаємо нарізаний кружечками топінамбур і запікаємо при 200 градусах 20 хвилин. Шаткуємо капусту і змішуємо її з руколою і охолодженим відварним рисом. Зверху укладаємо теплі скибочки топінамбура, посипаємо блюдо родзинками і заправляємо сумішшю залишився олії з лимонним соком і цедрою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Як готувати топінамбур?
    Як готувати топінамбур?
    Топінамбур можна смажити, тушкувати, запікати, сушити і їсти в свіжому вигляді. З-за великої кількості вітамінів, мікроелементів і інших корисних для
    Топінамбур - рецепти
    Топінамбур - рецепти
    Топінамбур багато хто ще сприймають як садова рослина або навіть бур'ян, однак його бульби володіють великою користю і поживною цінністю. Пропонуємо
    Салати з кедровими горіхами - рецепти
    Салати з кедровими горіхами - рецепти
    Кедрові горіхи чудово вписуються практично в будь-які страви, хоча не є самим доступним продуктом. Але якщо вам вдалося їх купити, тоді пропонуємо
    Салат з капусти з яблуками
    Салат з капусти з яблуками
    У літній період, коли багато свіжих овочів і фруктів, звичайно ж, хочеться чогось легкого і вітамінного. І тому ми рекомендуємо вам приготувати
    Салат з моркви і яблук
    Салат з моркви і яблук
    Салат з моркви і яблук - це легка закуска, яку зробити досить просто. Така страва неодмінно оцінять ті, хто дотримуються дієти і стежать за своєю