Салат з топінамбура
Описати смак топінамбура непросто: «земляна груша» віддає картоплею, грибами і часником, а тому якщо ви є шанувальником подібної смакової палітри, то неодмінно оціните плід по достоїнству, як і наші рецепти салатів з ним.
Хочете приготувати що-то по-справжньому незвичайне? Тоді беріться за пошуки топінамбура і вперед, до салатів!
Інгредієнти:
топінамбур - 2 жмені;
цикорій - 1 головка;
латук - 3 великих листа;
бекон або панчетта - 8 скибочок;
фіолетовий цибуля - 60 г;
зелень петрушки;
бальзамічний оцет - 45 мл
Приготування
Старанно промитий топінамбур відварюємо до м'якості, охолодити, розрізаємо навпіл. На суху сковороду кладемо скибочки бекону і чекаємо моменту, коли весь жир з нього витопиться. Як тільки на сковороді виявиться велика кількість розігрітого жиру, кладемо в нього цибулю і варений топінамбур. Готувати базу для теплого салату слід до тих пір, поки цибуля не стане м'яким і липким, топінамбур не підрум'яниться, а бекон не перетвориться в рум'яні хрусткі шматочки.
Викладаємо обсмажені інгредієнти поверх подушки з цикорію і латуку, поливаємо блюдо оцтом і олією, а перед подачею посипаємо зеленню петрушки.
Інгредієнти:
топінамбур - 450 г;
солодкий цибуля - 40 г;
морква - 230 г;
кисле яблуко - 50 г;
сік лимона - 40 мл;
оливкова олія - 40 мл
Приготування
Приготуйте просту салатну заправку, змішавши лимонний сік з маслом. Натріть моркву, топінамбур і яблуко на крупній тертці, слідом покладіть тонкі півкільця цибулі і перемішайте інгредієнти з заправкою.
Інгредієнти:
топінамбур - 900 г;
солодкий перець (великий) - 2 шт.;
мікс салату - 3 жмені;
зелень петрушки;
гарбузовий насіння (смажені) - 30 г;
грецький йогурт - 60 мл;
головка часнику;
оливкова олія - 120 мл;
лаймовий сік - 15 мл
Приготування
Запікаємо политі маслом шматочки топінамбура 40 хвилин при 200 градусах. По сусідству запікаємо часникову головку, попередньо обернувши її фольгою. Над палаючою конфоркою обпалюємо перці начорно і зчищаємо обвуглену шкірку, а разом з нею витягаємо і насінну коробку. Шматочки перців змішуємо з топінамбуром, зеленню і салатним міксом.
Видавлюємо вміст запечених часникових зубчиків і пюрируем його з маслом, йогуртом і соком. Поливаємо салат з топінамбура отриманої заправкою, посипаємо гарбузовим насінням.
Інгредієнти:
буряк - 480 м;
топінамбур - 8 шт.;
рукола або мікс салату - 8 ст.;
солодкий цибуля - 40 г;
апельсин - 1 шт.;
козячий сир - 50 г;
винний оцет - 40 мл;
оливкова олія - 80 мл;
мед - 15 мл
Приготування
В розігрітій до 200 градусів духовці запікаємо обгорнуту фольгою буряк близько години, а за 20 хвилин до готовності додаємо до неї кружальця топінамбура. Запечені овочі остуджуємо і змішуємо з салатним міксом, тонкими півкільцями цибулі і м'якоттю апельсина (без перетинок). Збиваємо масло з медом і оцтом, і виливаємо отриману заправку поверх салату. Перед подаванням страву посипаємо крихтою козячого сиру.
Інгредієнти:
топінамбур - 10 шт.;
свіжий чебрець - 2 гілочки;
червонокачанна капуста - 1/4 ст.;
відварений дикий рис - 1 ст.;
рукола - 2 жмені;
родзинки - 2 ст. ложки;
оливкова олія - 45 мл;
сік і цедра 1 апельсина.
Приготування
Чвертю від загального обсягу олії поливаємо нарізаний кружечками топінамбур і запікаємо при 200 градусах 20 хвилин. Шаткуємо капусту і змішуємо її з руколою і охолодженим відварним рисом. Зверху укладаємо теплі скибочки топінамбура, посипаємо блюдо родзинками і заправляємо сумішшю залишився олії з лимонним соком і цедрою.
Хочете приготувати що-то по-справжньому незвичайне? Тоді беріться за пошуки топінамбура і вперед, до салатів!
Салат з топінамбура – рецепт
Інгредієнти:
Приготування
Старанно промитий топінамбур відварюємо до м'якості, охолодити, розрізаємо навпіл. На суху сковороду кладемо скибочки бекону і чекаємо моменту, коли весь жир з нього витопиться. Як тільки на сковороді виявиться велика кількість розігрітого жиру, кладемо в нього цибулю і варений топінамбур. Готувати базу для теплого салату слід до тих пір, поки цибуля не стане м'яким і липким, топінамбур не підрум'яниться, а бекон не перетвориться в рум'яні хрусткі шматочки.
Викладаємо обсмажені інгредієнти поверх подушки з цикорію і латуку, поливаємо блюдо оцтом і олією, а перед подачею посипаємо зеленню петрушки.
Салат з топінамбура з морквою і яблуком «Вітамінна бомба»
Інгредієнти:
Приготування
Приготуйте просту салатну заправку, змішавши лимонний сік з маслом. Натріть моркву, топінамбур і яблуко на крупній тертці, слідом покладіть тонкі півкільця цибулі і перемішайте інгредієнти з заправкою.
Смачний салат з топінамбура
Інгредієнти:
Приготування
Запікаємо политі маслом шматочки топінамбура 40 хвилин при 200 градусах. По сусідству запікаємо часникову головку, попередньо обернувши її фольгою. Над палаючою конфоркою обпалюємо перці начорно і зчищаємо обвуглену шкірку, а разом з нею витягаємо і насінну коробку. Шматочки перців змішуємо з топінамбуром, зеленню і салатним міксом.
Видавлюємо вміст запечених часникових зубчиків і пюрируем його з маслом, йогуртом і соком. Поливаємо салат з топінамбура отриманої заправкою, посипаємо гарбузовим насінням.
Як приготувати салат з топінамбура з буряком?
Інгредієнти:
Приготування
В розігрітій до 200 градусів духовці запікаємо обгорнуту фольгою буряк близько години, а за 20 хвилин до готовності додаємо до неї кружальця топінамбура. Запечені овочі остуджуємо і змішуємо з салатним міксом, тонкими півкільцями цибулі і м'якоттю апельсина (без перетинок). Збиваємо масло з медом і оцтом, і виливаємо отриману заправку поверх салату. Перед подаванням страву посипаємо крихтою козячого сиру.
Салат з топінамбура з капустою і рисом
Інгредієнти:
Приготування
Чвертю від загального обсягу олії поливаємо нарізаний кружечками топінамбур і запікаємо при 200 градусах 20 хвилин. Шаткуємо капусту і змішуємо її з руколою і охолодженим відварним рисом. Зверху укладаємо теплі скибочки топінамбура, посипаємо блюдо родзинками і заправляємо сумішшю залишився олії з лимонним соком і цедрою.
Рекомендуємо добрі рецепти
Як готувати топінамбур?
Топінамбур можна смажити, тушкувати, запікати, сушити і їсти в свіжому вигляді. З-за великої кількості вітамінів, мікроелементів і інших корисних для
Топінамбур - рецепти
Топінамбур багато хто ще сприймають як садова рослина або навіть бур'ян, однак його бульби володіють великою користю і поживною цінністю. Пропонуємо
Салати з кедровими горіхами - рецепти
Кедрові горіхи чудово вписуються практично в будь-які страви, хоча не є самим доступним продуктом. Але якщо вам вдалося їх купити, тоді пропонуємо
Салат з капусти з яблуками
У літній період, коли багато свіжих овочів і фруктів, звичайно ж, хочеться чогось легкого і вітамінного. І тому ми рекомендуємо вам приготувати
Салат з моркви і яблук
Салат з моркви і яблук - це легка закуска, яку зробити досить просто. Така страва неодмінно оцінять ті, хто дотримуються дієти і стежать за своєю