Фарш для біляшів
Незважаючи на те, що біляш – страва татарське його популярність вже давно поширилася за межі батьківщини. Смачний зажаристый пиріжок прийнято готувати з начинкою із січеного м'яса, але сучасні рецепти не виключають біляші з картоплею, куркою, качкою, яйцями і навіть рибою.
Сама звична начинка для біляша – м'ясний фарш, а конкретніше, звичайний мікс з свинини і яловичини, який може вийти неймовірно соковитим при правильному приготуванні.
Інгредієнти:
фарш м'ясний (свинина, яловичина) - 480 г;
білий цибулю - 140 г;
вода.
Приготування
Найголовніша проблема приготування начинки для біляша з фаршу – збереження її соковитості і повне прожарювання одночасно. Щоб фарш вийшов смачним, робіть його самі, так вдасться уникнути жив і відрегулювати кількість жиру. Наприклад, під час приготування міксу з яловичини і свинини, додайте 50 г свинячого сала, щоб зберегти жадану соковитість. Ще один хороший прийом – велика кількість цибулі. Третини від загального кількість вистачить і для смаку і для текстури, але якщо ви готуєте фарш для біляшів з яловичини, то кількість сала в суміші можна збільшити до 80 грам. Коли фарш і цибулю змішані, розведіть суміш невеликою кількістю крижаної води (буквально 3-4 столові ложки). Рідина також допоможе м'яса рівномірніше приготуватися. І не забувайте про спеції, з ними все просто і по смаку.
Складності в приготуванні м'ясного фаршу для біляшів з птиці полягає в тому, що курятина та інша перната живність менш жирна, а значить, ризикує залишитися зовсім сухий після приготування.
Інгредієнти:
куряче філе - 350 г;
білий цибуля - 80 г;
вода.
Приготування
Головним секретом правильної начинки з курячого фаршу є нарізка самого філе. Курячий фарш швидше і легше пересушується, а значить краще нарізати дрібно м'ясо вручну, роблячи начинку більш текстуру. Після, так само як і у випадку зі звичайним м'ясним фаршем для біляшів, куру необхідно змішати з нарізаною цибулею, а потім розвести парою-трійкою столових ложок води.
Інгредієнти:
качка - 700 г;
білий цибулю - 160 г;
часник - 20 р;
бульйон м'ясний - 110 мл
Приготування
Перед тим, як приготувати фарш для біляшів, качину грудку слід відокремити від шкіри, сполоснути та просушити. М'ясо разом з цибулею і часником збиваємо з допомогою блендера або готуємо традиційним способом, тобто, пропускаючи через м'ясорубку. Після додавання спецій, до качці додаємо м'ясний бульйон або просту воду – головний гарант смачного і соковитого фаршу для біляшів.
Перед обсмаженням біляшів врахуйте, що качка готується довше курки, а тому не надто раскаляйте масло, а під час обжарювання заливайте невеликі його порції в отвір нагорі.
Інгредієнти:
філе тріски - 480 м;
білий цибулю - 115 г;
масло рослинне - 35 мл;
борошно - 15 р.
Приготування
Попередньо очистивши рибу від шкіри і кісток, пропускаємо її через м'ясорубку разом з ріпчастою цибулею. Питання соковитості біля рибного фаршу не варто також гостро, як у м'ясного, а тому зайва рідина тут не знадобиться, навпаки, лучі загустити фарш борошном, а також додати трохи жирності допомогою рослинного масла.
Інгредієнти:
баранина - 630 г;
білий цибулю - 95 г;
капуста білокачанна - 310 г;
молоко - 60 мл
Приготування
Очистивши баранину від жил і плівок, пропускаємо її через м'ясорубку разом з цибулею. Капустяне листя обварюють, дрібно шаткуємо і також кладемо до м'яса. Вливаємо трохи молока, вершків, м'ясного бульйону або води, а у фіналі кладемо улюблені спеції за смаком.
Фарш для біляшів з м'ясом
Сама звична начинка для біляша – м'ясний фарш, а конкретніше, звичайний мікс з свинини і яловичини, який може вийти неймовірно соковитим при правильному приготуванні.
Інгредієнти:
Приготування
Найголовніша проблема приготування начинки для біляша з фаршу – збереження її соковитості і повне прожарювання одночасно. Щоб фарш вийшов смачним, робіть його самі, так вдасться уникнути жив і відрегулювати кількість жиру. Наприклад, під час приготування міксу з яловичини і свинини, додайте 50 г свинячого сала, щоб зберегти жадану соковитість. Ще один хороший прийом – велика кількість цибулі. Третини від загального кількість вистачить і для смаку і для текстури, але якщо ви готуєте фарш для біляшів з яловичини, то кількість сала в суміші можна збільшити до 80 грам. Коли фарш і цибулю змішані, розведіть суміш невеликою кількістю крижаної води (буквально 3-4 столові ложки). Рідина також допоможе м'яса рівномірніше приготуватися. І не забувайте про спеції, з ними все просто і по смаку.
Курячий фарш для біляшів
Складності в приготуванні м'ясного фаршу для біляшів з птиці полягає в тому, що курятина та інша перната живність менш жирна, а значить, ризикує залишитися зовсім сухий після приготування.
Інгредієнти:
Приготування
Головним секретом правильної начинки з курячого фаршу є нарізка самого філе. Курячий фарш швидше і легше пересушується, а значить краще нарізати дрібно м'ясо вручну, роблячи начинку більш текстуру. Після, так само як і у випадку зі звичайним м'ясним фаршем для біляшів, куру необхідно змішати з нарізаною цибулею, а потім розвести парою-трійкою столових ложок води.
Рецепт фаршу для біляшів
Інгредієнти:
Приготування
Перед тим, як приготувати фарш для біляшів, качину грудку слід відокремити від шкіри, сполоснути та просушити. М'ясо разом з цибулею і часником збиваємо з допомогою блендера або готуємо традиційним способом, тобто, пропускаючи через м'ясорубку. Після додавання спецій, до качці додаємо м'ясний бульйон або просту воду – головний гарант смачного і соковитого фаршу для біляшів.
Перед обсмаженням біляшів врахуйте, що качка готується довше курки, а тому не надто раскаляйте масло, а під час обжарювання заливайте невеликі його порції в отвір нагорі.
Смачний рибний фарш для біляшів
Інгредієнти:
Приготування
Попередньо очистивши рибу від шкіри і кісток, пропускаємо її через м'ясорубку разом з ріпчастою цибулею. Питання соковитості біля рибного фаршу не варто також гостро, як у м'ясного, а тому зайва рідина тут не знадобиться, навпаки, лучі загустити фарш борошном, а також додати трохи жирності допомогою рослинного масла.
Рецепт м'ясного фаршу для біляшів з баранини
Інгредієнти:
Приготування
Очистивши баранину від жил і плівок, пропускаємо її через м'ясорубку разом з цибулею. Капустяне листя обварюють, дрібно шаткуємо і також кладемо до м'яса. Вливаємо трохи молока, вершків, м'ясного бульйону або води, а у фіналі кладемо улюблені спеції за смаком.
Рекомендуємо добрі рецепти
Біляші на кефірі
Любите смачні біляші? Тоді ви напевно не раз пробували готувати їх будинку. На жаль, не у кожної господині є відповідний рецепт, а тому ми вирішили
Фарш для пельменів
Звичайно ж, всі ми любимо пельмені, і знаємо, що фарш для них готуватися зі свинини і яловичини. Але ми сьогодні підібрали найбільш цікаві варіанти
Біляші в мультиварці - рецепт
Якщо вам пощастило мати вдома таку універсальну кухонну помічницю, як мультиварка, значить, вам стануть під силу практично будь-які рецепти. Один з
Як приготувати біляші з м'ясом?
Біляші з м'ясом - улюблений багатьма фаст-фуд. Але купувати цю страву на вулиці не варто, а тому вчіться готувати його самостійно. А ми вам у цьому
Біляші в духовці
Біляші - м'ясне блюдо татарської кухні, яке широко відоме у всьому світі. Сьогодні мова піде про беляшах в духовці. Вони виходять ароматними,
Рецепт біляшів на сковороді
Біляші - смачне м'ясне блюдо, яке обожнюють і дорослі, і діти. Звичайно ж, можна купити готові в будь-якому магазині, але чи вони будуть корисними?