Як варити згущене молоко в банку?
Консервоване згущене молоко з цукром – один з культових на пострадянському просторі продуктів, що входить в державний продовольчий резерв. Найкращий варіант продукту під брендом «згущене молоко з цукром» виробляють тільки з натуральних складових у відповідності з ГОСТом за класичними технологіями. Згущене молоко з цукром простіше кажучи, згущене молоко в певний період радянської історії стала настільки популярною, що використовували її не тільки туристи і геологи для додавання в чай і каву.
Винахідливий радянський народ в домашніх умовах готував різні кондитерські смаколики-солодощі, використовуючи згущене молоко. Для того, щоб згущене молоко не розтікалася, і для видозміни її смаку згущене молоко варили, найчастіше, не відкриваючи банки. Уваренная згущене молоко набуває тягучість, за смаком нагадує відомі цукерки – молочні іриски. В постперебудовні час деякі підприємства почали виготовляти промисловим способом вже готове варене згущене молоко з цукром. Але ми можемо по-старому проварити згущене молоко самостійно (хіба мало, раптом захотілося?).
Розповімо, як правильно варити згущене молоко в банку, і яку згущенку можна варити.
Шукаємо згущене молоко в жерстяній банці (в даний час можливі й інші упаковки). Для приготування вареної згущенки, зрозуміло, бажано вибирати продукт з затвердженим повною назвою (див. вище), виготовлений відповідно до Дсту. Інші продукти, що імітують якісне згущене молоко з цукром, повинні продаватися під іншими назвами. Крім того, що такі продукти, як правило, некорисні, ще й невідомо, що буде відбуватися при довгої термічній обробці з речовинами, які входять до їх складу. Зрозуміло, банку не повинна мати вм'ятин та інших пошкоджень.
Приготування
Припустимо, ми вибрали влаштовує нас продукт. Закладаємо в каструлю банку зі згущеним молоком (паперову упаковку видаляємо), заливаємо банку водою так, щоб повністю покрила, і запалюємо вогонь. Після закипання варимо на найменшому вогні. При необхідності по мірі википання слід підливати воду в каструлю, щоб банку елементарно не вибухнула.
Якщо ви маєте намір отримати крем для кондитерських виробів з легким карамельним відтінком середньо-густої консистенції, то буде досить проварити згущене молоко в банку протягом 1-15 годин. Проварювання протягом 2-3 годин дає крем більш густої консистенції. У будь-якому випадку, не варто проварювати згущене молоко більше 4 годин.
Існують і альтернативні методи.
1. Досить зручно варити згущене молоко у банку в скороварці .
У скороварку з водою поміщаємо банку зі згущеним молоком, закриваємо кришку, варимо протягом 10-15 хвилин після закипання, остуджуємо, не відкриваючи скороварки (охолодження може відбуватися досить довго, зате зварили швидко).
2. Можна варити згущене молоко в мікрохвильовій печі .
Щоб варити згущене молоко в мікрохвильовці, обов'язково слід перелити її в спеціальний скляний посуд. При потужності 400 ватт досить півгодини проварювання для отримання середньої консистенції. В ході проварювання згущене молоко потрібно перемішувати з періодичністю хоча б раз в 5 хвилин.
3. Можна варити згущене молоко в скляній банці .
Цей спосіб хороший для тих випадків, коли треба зварити понад 250 мл. Переливаємо згущене молоко у скляну банку, ставимо її в каструлю (бажано підкласти між дном каструлі і банкою яку-небудь невелику металеву підставку). Заливаємо в каструлю воду, рівень води повинен бути вище рівня згущеного молока в банку. Накриваємо банку кришкою (нещільно), після закипання варимо на малому вогні до бажаної консистенції.
Винахідливий радянський народ в домашніх умовах готував різні кондитерські смаколики-солодощі, використовуючи згущене молоко. Для того, щоб згущене молоко не розтікалася, і для видозміни її смаку згущене молоко варили, найчастіше, не відкриваючи банки. Уваренная згущене молоко набуває тягучість, за смаком нагадує відомі цукерки – молочні іриски. В постперебудовні час деякі підприємства почали виготовляти промисловим способом вже готове варене згущене молоко з цукром. Але ми можемо по-старому проварити згущене молоко самостійно (хіба мало, раптом захотілося?).
Розповімо, як правильно варити згущене молоко в банку, і яку згущенку можна варити.
Шукаємо згущене молоко в жерстяній банці (в даний час можливі й інші упаковки). Для приготування вареної згущенки, зрозуміло, бажано вибирати продукт з затвердженим повною назвою (див. вище), виготовлений відповідно до Дсту. Інші продукти, що імітують якісне згущене молоко з цукром, повинні продаватися під іншими назвами. Крім того, що такі продукти, як правило, некорисні, ще й невідомо, що буде відбуватися при довгої термічній обробці з речовинами, які входять до їх складу. Зрозуміло, банку не повинна мати вм'ятин та інших пошкоджень.
Приготування
Припустимо, ми вибрали влаштовує нас продукт. Закладаємо в каструлю банку зі згущеним молоком (паперову упаковку видаляємо), заливаємо банку водою так, щоб повністю покрила, і запалюємо вогонь. Після закипання варимо на найменшому вогні. При необхідності по мірі википання слід підливати воду в каструлю, щоб банку елементарно не вибухнула.
Скільки треба варити згущене молоко?
Якщо ви маєте намір отримати крем для кондитерських виробів з легким карамельним відтінком середньо-густої консистенції, то буде досить проварити згущене молоко в банку протягом 1-15 годин. Проварювання протягом 2-3 годин дає крем більш густої консистенції. У будь-якому випадку, не варто проварювати згущене молоко більше 4 годин.
Існують і альтернативні методи.
1. Досить зручно варити згущене молоко у банку в скороварці .
У скороварку з водою поміщаємо банку зі згущеним молоком, закриваємо кришку, варимо протягом 10-15 хвилин після закипання, остуджуємо, не відкриваючи скороварки (охолодження може відбуватися досить довго, зате зварили швидко).
2. Можна варити згущене молоко в мікрохвильовій печі .
Щоб варити згущене молоко в мікрохвильовці, обов'язково слід перелити її в спеціальний скляний посуд. При потужності 400 ватт досить півгодини проварювання для отримання середньої консистенції. В ході проварювання згущене молоко потрібно перемішувати з періодичністю хоча б раз в 5 хвилин.
3. Можна варити згущене молоко в скляній банці .
Цей спосіб хороший для тих випадків, коли треба зварити понад 250 мл. Переливаємо згущене молоко у скляну банку, ставимо її в каструлю (бажано підкласти між дном каструлі і банкою яку-небудь невелику металеву підставку). Заливаємо в каструлю воду, рівень води повинен бути вище рівня згущеного молока в банку. Накриваємо банку кришкою (нещільно), після закипання варимо на малому вогні до бажаної консистенції.
Рекомендуємо добрі рецепти
Згущене молоко в мультиварці
Згущене молоко - це будь ласощі багатьох. Її також використовують для приготування різної випічки: тортів, тістечок, еклерів і т. д. І зараз ми
Як зробити варену згущенку?
Якщо ви раптом вирішили приготувати тортик з вареним згущеним молоком, а в холодильнику є лише звичайна солодкість, то не варто засмучуватися. З
Крем зі згущеного молока
У кулінарії існує величезна кількість різних рецептів створення крему для тортів, тістечок, печива і т. д. І сьогодні ми поговоримо про те, як
Булочки зі згущеним молоком
Булочки зі згущеним молоком - це смачне нехитре ласощі з радянських часів. Приготувати його не складе особливої праці. Пропонуємо вам досить простий
Вафельний торт зі згущеним молоком
Вафельний торт - це простий в приготуванні, але дуже смачний десерт, який сподобається і дорослим і дітям. І сьогодні ми розповімо, як його зробити
Тістечко зі згущеним молоком
Згущене молоко - улюблені ласощі багатьох з дитинства. І сьогодні ми розповімо, як зробити чудові тістечка зі згущеним молоком. Ми впевнені, що такий