Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!

Пісна піца

5-07-2015, 23:01
2 749
Пісна піца
Багато людей люблять піцу , блюдо, в якому вишуканість італійських кулінарних традицій поєднується з простотою і швидкістю приготування. Піцу можна приготувати з начинкою з пісних продуктів, такі рецепти будуть особливо цікаві тим, хто поститься і вегетаріанцям.
Пісне тісто для піци (власне, це класичний варіант) готують з пшеничного борошна, оливкової олії і води. Можна для підкладки використовувати і прісне дріжджове тісто з додаванням невеликої кількості оливкової олії.

Чим замінити сир для пісної піци?


Варто нагадати, що сир, сам по собі не є продуктом непостным, оскільки для отримання сиру з молока не потрібно забрати життя іншої живої істоти. Для представників різних конфесій непісними продуктами, насамперед, є: м'ясо тварин, птиця, риба і плоть інших тварин істот. Так що, вирішуйте самі, можливі варіанти. В принципі, начинка, деяким чином і без сиру, непогано прилипає до підкладці з тіста, якщо її злегка притиснути.

Пісна піца з грибами


Інгредієнти:

  • борошно пшеничне якісна – 2 склянки;

  • вода – 3/4 склянки;

  • олія оливкова – 1/3 склянки;

  • сіль – 1 щіпка.


  • Для начинки:

  • гриби свіжі (наприклад, шампіньйони, білі або печериці) – 300 г;

  • цибуля зелена – 5-8 пагонів;

  • перець солодкий – 1 шт.;

  • помідори щільні стиглі – 2 шт.;

  • оливки без кісточок – 8 шт.;

  • сир тертий або сир тофу – 150 г;

  • зелень.


  • Приготування
    Гриби нарізаємо шматочками середнього розміру. Їх можна злегка обсмажити на оливковій олії і протушкувати протягом 15 хвилин. Гливи можна не протушивать, оскільки вони їстівні і в сирому вигляді і навіть значно корисніше. Чи можна проварити гриби в невеликій кількості води (бульйон піде для супу або грибної підливи).
    Просіваємо борошно гіркою, робимо поглиблення, додаємо сіль, масло і, підливаючи воду, замішуємо тісто (це зручно робити виделкою). Далі вимішуємо тісто руками, якщо вирішили піч без молочного сиру не змащуйте руки олією.
    Оливки нарізаємо кружечками, а помідори тонкими скибочками, солодкий перець, цибуля і зелень дрібно рубаємо.
    Розкачуємо підкладку піци і кладемо її на змащений маслом деко або спеціальний керамічний камінь для випікання піци (його можна придбати в магазинах побутової техніки). Якщо готуєте з тертим молочним сиром (або тофу), злегка присипайте їм підкладку, зверху викладіть скибочки грибів і помідорів, а між ними – кружечки оливок, рубану зелень і солодкий перець. Злегка придавлюємо начинку до підкладці. Випікаємо пісну піцу протягом близько 25 хвилин або трохи довше. Готову піцу присипаємо тертим сиром, нехай він трохи розплавиться, а піца злегка охолоне перед розрізанням. Подібним же чином можна приготувати маленькі порційні міні-піци, які можна не розрізати, що дуже зручно, особливо якщо в господарстві немає дискового ножа.
    Зрозуміло, що, якщо ви вважаєте допустимим вживати у піст морепродукти, ви можете включити до складу начинки малосольну рибу (з лососевими виходить особливо смачно). Риби потрібно грам 200.
    Можна також включити до складу начинки зварених кальмарів. Тіло кальмара проварюється у воді протягом 3 хвилин, не більше, потім остуджується і нарізається соломкою.
    Пісна піца

    Пісна піца в мультиварці


    Використовуємо ті ж самі інгредієнти.
    Приготування
    Робимо все таким же чином, як в першому рецепті (див. вище). Ясна річ, що гриби та/або кальмара ми також можемо окремо приготувати в мультиварці попередньо. Підкладку, зрозуміло, формуємо під розмір робочої чаші мультиварки. Вибираємо режим «Випічка», час встановлюємо – 40-45 хвилин.
    До готової пісної піці подаємо легке столове біле або рожеве вино.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Піца без тіста
    Піца без тіста
    Пропонуємо поповнити ваші домашні рецепти цікавим екземпляром. Версія для лінивих господинь, які не проти смачно поїсти. За зовнішнім виглядом піцу
    Міні-піца - рецепт
    Міні-піца - рецепт
    Міні-піца - це те, що завжди прийде на допомогу, коли в будинок несподівано нагрянуть гості. Та й приготувати її без причини теж можна, адже радувати
    Піца - рецепт приготування
    Піца - рецепт приготування
    Завдяки величезній різноманітності рецептів приготування піци, кожен може підібрати для себе начинку відповідну його смаковим уподобанням. А тим
    Піца з печерицями
    Піца з печерицями
    Піца - улюблене блюдо багатьох дітей і дорослих. Готувати її не складно і рецептів багато, але все таки потрібно знати правильний її склад і
    Піца з ковбасою і помідорами
    Піца з ковбасою і помідорами
    Якщо ви любите піцу посочнее, то рекомендуємо приготувати піцу з ковбасою і помідорами. Це просте блюдо не складе великих витрат, але байдужими ви
    Піца з солоними огірками
    Піца з солоними огірками
    Багато з нас знайомі з таким популярним блюдом, як італійська піца. В класичному варіанті, у неї, звичайно ж, не додають солоні огірки. Але якщо ви