Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як правильно приготувати омлет?

Як правильно приготувати омлет?

5-07-2015, 22:54
655
Як правильно приготувати омлет?
Згідно з даними опитувань, найпопулярніші страви на сніданок готують з яєць: їх варять, смажать яєчню або бовтанку, ну, і звичайно, не варто забувати про омлет. Початківці кулінари часто не можуть знайти відповідь на питання, як правильно приготувати омлет. Здається, що може бути простіше: збили яйця з молоком, посолили, вилити на сковороду і засмажили. Але все не так просто. То не підніметься, то опаде, то перепалиться і стане жорстким, то перепарится і вийде занадто вологим.
А між тим, досвідчені кухарі знають чимало секретів, як правильно зробити омлет, щоб був пишний, щоб щільна структура вийшла пружною, ніжною і смачною. Для початку розповімо, як правильно приготувати омлет в духовці.
Щільний омлет в духовій шафі
Інгредієнти:

  • яйце – 6 шт.;

  • пастеризоване молоко – 150 мл;

  • сіль – щіпка;

  • масло «Фермерське» – 30 р.


  • Приготування
    За 10 хвилин до початку приготування включаємо духовку на 180 градусів, змащуємо форму для запікання або на деко вершковим маслом. Можна використовувати скляний лист або силіконову форму, але змастити доведеться в будь-якому випадку. Яйця розбиваємо в емальований посуд, додаємо сіль і швидко, акуратно збиваємо, намагаючись змішати в однорідну масу, але так, щоб не було піни. Поступово вливаємо молоко, перемішуємо деякий час і переливаємо нашу суміш у форму. Готується омлет швидко – 15 хвилин, і сніданок готовий. Даємо постояти кілька хвилин в духовці, потім витягуємо з дека і нарізаємо на порції.
    Можна приготувати омлет з добавками. Так вийде більш ситне блюдо, яке підійде для бажаючих одужати, спортсменів і тих, хто виконує роботу, пов'язану з важкими фізичними навантаженнями. Розповімо, як приготувати ситний омлет з добавками.

    Як правильно приготувати омлет з молоком, сиром і ковбасою?


    Інгредієнти:

  • сир «Естонський» – 50 р;

  • варена ковбаса або сосиски – 150 г;

  • молоко – 80 мл (5-6 ст. ложок);

  • яйце куряче – 5-6 шт.;

  • сіль – щіпка;
  • Як правильно приготувати омлет?

  • масло вершкове – 20 р.


  • Приготування
    Ковбасу або сосиски потрібно нарізати. Можна подрібнити кубиками або тонкою короткою соломкою. Сир краще натерти на тертці, але можна і порізати дрібними шматочками. В емальованому посуді змішуємо яйця з молоком і сіллю, кладемо туди ж ковбасу і сир і перемішуємо, не збиваючи. Не страшно, якщо маса вийде неоднорідною. Змащуємо форму і переливаємо в неї нашу суміш. Печемо омлет 20 хвилин на середньому вогні, подаємо з овочами або тостами, чаєм або кавою.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Омлет з ковбасою
    Омлет з ковбасою
    Омлет завжди був ідеальним стравою до сніданку, тому, пропонуємо вам різноманітити ранкову трапезу, приготувавши омлет з ковбасою - просте і
    Омлет з молоком
    Омлет з молоком
    Омлет - це смачне блюдо для сніданку, яке обожнюють і дорослі і діти. Способів його приготування безліч. Але сьогодні ми поговоримо про самих простих
    Фарширований омлет
    Фарширований омлет
    Омлет - блюдо, яке знайоме багатьом. А чи знаєте ви, що його можна урізноманітнити і подати на сніданок оригінальним способом? І сьогодні ми
    Дитячий омлет
    Дитячий омлет
    Омлет - це смачне і корисне блюдо на сніданок, яке обожнюють багато. І сьогодні ми розповімо, як правильно і корисно приготувати його для дітей.
    Омлет в аерогрилі
    Омлет в аерогрилі
    Омлет можна зробити по-різному. Один з варіантів приготування - аерогриль. У цьому кухонному помічнику у вас вийде не звичайне блюдо, а саме що ні на
    Омлет в мультиварці - рецепт
    Омлет в мультиварці - рецепт
    Омлет - це швидкий сніданок, зручний і корисний обід вечеря. Універсальність цієї страви зробила його главою серед усіх страв з яєць на наших столах.