Різдвяне печиво
Мабуть, на всій землі не знайдеться жодної людини, яка не любить весело провести час. Свята є навіть у диких африканських племен, що вже говорити про сучасному цивілізованому суспільстві. Урочистостей за рік проходить багато, і кожне добре по-своєму, але жодна з них не зрівняється з чарівним часом Різдва. Цей чудовий казковий свято навіть самих цинічних людей робить сентиментальними і хоч ненадовго, але повертає в дитинство, ну не диво це? А як радіє дітвора! Адже для неї Різдво – це канікули, свобода від обридлих уроків, подарунки від Діда Мороза чи Санта-Клауса і, звичайно, багато-багато солодощів. А як же без них? І основним ласощами в ці дні стає домашнє різдвяне печиво, яке мами і бабусі печуть, не шкодуючи сил. Причому, у кожної господині є свій фірмовий рецепт. Давайте і ми приєднаємося до цієї невтомної армії і порадуємо своїх домашніх новим, ще ніколи ними небаченим печивом на Різдво.
Однозначної думки на цей рахунок немає, проте деякі правила все ж існують. По-перше, печиво на Різдво має своєю формою відображати суть свята, тобто мати вигляд ялинок, зірочок, звіряток або чоловічків. По-друге, на думку багатьох народів католицького світу в рецептах різдвяного печива повинно бути багато прянощів. Ванілін, розмарин, кориця, мускат і тому подібні речі. Ну, а якщо ви їх не любите, то цілком можна обійтися медом, шоколадом і горіхами. А тепер власне рецепти.
Різдвяне печиво «Лист»
Інгредієнти:
Тісто:
борошно - 250 г;
вершкове масло - 250 г;
яєчні жовтки – 8 шт.
Начинка:
цукор - 180 г;
очищений мелений мигдаль - 180 г;
варені яєчні жовтки - 5 шт.;
родзинки - 180 г;
яйця - 2 шт.;
сік з 1/2 лимона.
Приготування
Вимісіть тісто, сформуйте з нього 40 штук кульок, накрийте і поставте в холодне місце на ніч. На наступний день кульки розкачайте в тонкі коржі, на середину кожного покладіть начинку і загорніть краї тіста у вигляді конверта. Печиво слід випікати при високій температурі і ще гарячим посипати ванільним цукром.
Можна придумати і свою начинку. А щоб було цікавіше, деякі «конвертики» сховайте сюрприз, дрібну монетку, шматочок шоколаду, великий горішок. Хто знайде «сюрприз», отримає маленький подарунок від господині, наприклад, повітряна кулька або строкатий магнітик.
Медове-пряничное різдвяне печиво
Інгредієнти:
борошно - 500 г;
мед – 200 г;
цукрова пудра – 200 г;
рослинне масло - 100 мл;
яйця – 2 шт.;
сода (не гашене!) - 1 ч. л.;
пряникове суміш (кориця, ваніль, гвоздика, мускатний горіх, імбир, бадьян, аніс) - 1 ст. л.
При бажанні можна додати ложку какао-порошку. Якщо немає пряникової суміші, зробіть її з улюблених спецій, змішуючи в довільній пропорції.
Приготування
Мед змішуємо з олією, яйцями, цукровою пудрою, прянощами, содою (її гасити не потрібно) і всипаємо борошно. Вимішуємо м'яке тісто, загортаємо у плівку, залишаємо його на добу (або як мінімум на ніч) при кімнатній температурі, щоб просочилося прянощами. Тісто після замісу буде липким, але так і повинно бути. Коли відлежиться, стане щільніше. Розкачуємо в тонкий пласт, вирізаємо фігурки і випікаємо печиво на середньому вогні 8-10 хвилин. Даємо охолонути, і прикрашаємо білої та шоколадною глазур'ю. Оскільки фігурки дуже тонкі, що їх можна зробити двошаровими. Беремо одну фігурку, змащуємо її будь-яким кондитерським кремом і зверху кладемо другу таку саму фігурку. Отримуємо додаткове задоволення.
Різдвяне печиво «Фантазія»
Інгредієнти:
маргарин - 250 г;
цукор - 1 склянка;
яйця – 2 шт.;
кисла сметана (можна взяти кефір або кисле молоко) - 05 склянки;
сіль і сода;
борошно;
будь-які прянощі за смаком;
цукати.
Приготування
Маргарин розтопіть, додайте сметану, яйця, цукор, сіль і соду і все ретельно перемішайте. Додати цукати, прянощі і знову перемішайте. В останню чергу насипте борошно. Її слід додавати невеликими порціями, добре вимішуючи тісто. У результаті в нас має вийти еластичний не липнущий до рук кому. Накриємо його теплою посудиною і дамо постояти 30 хв.
Постоявшее тісто розкачати в пласти товщиною 1 см і формочками вирізати фігурки. Випікайте в духовці при температурі 180-200 градусів протягом 20 хвилин. При бажанні печиво можна покрити глазур'ю, а можна залишити, як є. Приємного вам апетиту і щасливого Різдва!
Яким має бути різдвяне печиво?
Однозначної думки на цей рахунок немає, проте деякі правила все ж існують. По-перше, печиво на Різдво має своєю формою відображати суть свята, тобто мати вигляд ялинок, зірочок, звіряток або чоловічків. По-друге, на думку багатьох народів католицького світу в рецептах різдвяного печива повинно бути багато прянощів. Ванілін, розмарин, кориця, мускат і тому подібні речі. Ну, а якщо ви їх не любите, то цілком можна обійтися медом, шоколадом і горіхами. А тепер власне рецепти.
Різдвяне печиво «Лист»
Інгредієнти:
Тісто:
Начинка:
Приготування
Вимісіть тісто, сформуйте з нього 40 штук кульок, накрийте і поставте в холодне місце на ніч. На наступний день кульки розкачайте в тонкі коржі, на середину кожного покладіть начинку і загорніть краї тіста у вигляді конверта. Печиво слід випікати при високій температурі і ще гарячим посипати ванільним цукром.
Можна придумати і свою начинку. А щоб було цікавіше, деякі «конвертики» сховайте сюрприз, дрібну монетку, шматочок шоколаду, великий горішок. Хто знайде «сюрприз», отримає маленький подарунок від господині, наприклад, повітряна кулька або строкатий магнітик.
Медове-пряничное різдвяне печиво
Інгредієнти:
При бажанні можна додати ложку какао-порошку. Якщо немає пряникової суміші, зробіть її з улюблених спецій, змішуючи в довільній пропорції.
Приготування
Мед змішуємо з олією, яйцями, цукровою пудрою, прянощами, содою (її гасити не потрібно) і всипаємо борошно. Вимішуємо м'яке тісто, загортаємо у плівку, залишаємо його на добу (або як мінімум на ніч) при кімнатній температурі, щоб просочилося прянощами. Тісто після замісу буде липким, але так і повинно бути. Коли відлежиться, стане щільніше. Розкачуємо в тонкий пласт, вирізаємо фігурки і випікаємо печиво на середньому вогні 8-10 хвилин. Даємо охолонути, і прикрашаємо білої та шоколадною глазур'ю. Оскільки фігурки дуже тонкі, що їх можна зробити двошаровими. Беремо одну фігурку, змащуємо її будь-яким кондитерським кремом і зверху кладемо другу таку саму фігурку. Отримуємо додаткове задоволення.
Різдвяне печиво «Фантазія»
Інгредієнти:
Приготування
Маргарин розтопіть, додайте сметану, яйця, цукор, сіль і соду і все ретельно перемішайте. Додати цукати, прянощі і знову перемішайте. В останню чергу насипте борошно. Її слід додавати невеликими порціями, добре вимішуючи тісто. У результаті в нас має вийти еластичний не липнущий до рук кому. Накриємо його теплою посудиною і дамо постояти 30 хв.
Постоявшее тісто розкачати в пласти товщиною 1 см і формочками вирізати фігурки. Випікайте в духовці при температурі 180-200 градусів протягом 20 хвилин. При бажанні печиво можна покрити глазур'ю, а можна залишити, як є. Приємного вам апетиту і щасливого Різдва!
Рекомендуємо добрі рецепти
Вівсяне печиво з шоколадом
Якщо вам набридла магазинна випічка, зробіть для своїх близьких сюрприз, побалуєте їх новим і незвичайним рецептом. Вівсяне печиво з шматочками
Печиво на кефірі
Рецептів приготування домашнього печива існує безліч. У цій статті ми зібрали рецепти печива на основі кефіру, готувати що - одне задоволення.
Фігурне печиво
Іноді так хочеться побалувати себе і своїх близьких чимось незвичайним, оригінальним і смачненьким. І сьогодні ми пропонуємо вам приготувати чудове
Печиво з корицею
Хто з нас не любить таке дивовижне ласощі, як печиво - особливо якщо воно приготоване в домашніх умовах?! Варіантів його випічки досить багато. І
Печиво з повидлом
Якщо ви любите повидло, тоді пропонуємо вам зробити дивовижні печеньки з цієї солодкістю. Випічка вийде надзвичайно смачною і розсипчастою і чудово
Печиво з шоколадного масла
Печиво з шоколадного масла - чудовий смачний десерт, який неодмінно сподобається і дорослим, і дітям. І зараз ми підкажемо декілька варіантів