» » Ананаси, фаршировані курячим філе

Ананаси, фаршировані курячим філе

Ананаси, фаршировані курячим філе
Який новорічний стіл без мандаринів та ананасів. Першим ми вже знайшли застосування в приготуванні торта «Метелиця» а ось з ананасами справи йдуть складніше. Спробуйте приготувати ананаси фаршировані курячим філе і здивуйте гостей цим оригінальним і красивим стравою.

Ананас, запечений з курячим філе


Інгредієнти:

  • ананас – 1 шт.;

  • куряче філе – 1 шт.;

  • печериці – 150 г;

  • рослинне масло – для смаження;

  • сіль, перець – за смаком;

  • твердий сир – 70 г;

  • майонез – 2 ст. ложки.


  • Приготування
    Ананаси розрізаємо навпіл і видаляємо з них жорстку серцевину. Їстівну вирізаємо м'якоть за допомогою ножа або ложки, намагаючись не пошкодити чашечку з шкірки, а потім нарізаємо кубиками. Куряче філе обполіскуємо, підсушуємо за допомогою кухонного рушника і очищаємо від плівок і жив. Подрібнюємо гриби на смак. Нарізаємо куряче м'ясо великими кубиками і обсмажуємо на рослинному маслі до готовності разом з печерицями, не забувши посолити і поперчити за смаком. Перемішуємо обсмажене м'ясо з м'якоттю ананаса і фаршируємо отриманою сумішшю половинку ананасовій шкірки. Так як куряче філе може виявитися сухуватим, поливаємо верхівку страви сіточкою з майонезу і посипаємо тертим сиром. Запікаємо фарширований ананас до тих пір, поки не розплавиться сир, а після подаємо до столу.

    Салат з куркою в ананасі


    Інгредієнти:

  • куряче філе – 1 шт.;

  • червоний болгарський перець – 1 шт.;

  • корінь імбиру (тертий) – 1/2 ч. ложки;

  • перець чилі (подрібнений) – 1 ст. ложка;

  • ріпчаста цибуля – 1/2 шт.;

  • петрушка – за смаком;

  • майонез;

  • ананас – 1 шт.;

  • сіль, перець – за смаком.


  • Приготування
    Подрібнюємо перець чилі і цибулю, останній обсмажуємо до м'якості і за 30-40 секунд до готовності додаємо в сковороду чилі. Куряче філе відварюємо і нарізаємо кубиками. Перці також подрібнюємо кубиками.
    У невеликій мисці змішуємо майонез, корінь імбиру, рубану петрушку, чилі з обсмаженою цибулею і сіль з перцем. Заправляємо отриманим соусом курку і перець.
    Ананас ріжемо і видаляємо серцевину, залишивши лише філіжанку з ананасовій шкірки. М'якоть ананаса також нарізаємо і змішуємо з салатом. Кладемо курячий салат з ананасом в чашечку з шкірки, посипаємо залишками петрушки і подаємо до столу.

    Горщики з ананаса з куркою і морепродуктів


    Думаєте куряче м'ясо погано поєднується зі смаком морських мешканців? Щоб разубедится цього, рекомендуємо випробувати поєднання курки з креветками.
    Інгредієнти:

  • ананас – 1 шт.;

  • курячі стегенця – 1 кг;

  • м'ясо кальмара – 100 г;

  • креветки – 100 г;

  • ріпчаста цибуля – 1 шт.;

  • перець чилі – 1 шт.;

  • сіль, чорний перець – за смаком;

  • твердий сир – 80 г;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Курячі стегенця очищаємо від шкіри і жив, зрізаємо все м'ясо. Нарізаємо м'ясо кубиками і обсмажуємо хвилини 2 на олії, після закінчення часу кладемо на сковороду попередньо очищені креветки і кальмари і смажимо ще 2 хвилини. Окремо обсмажуємо цибулю з перцем чилі.
    Ананаси, фаршировані курячим філе

    З ананаса зрізаємо верхівку з листям, м'якоть дістаємо за допомогою ложки, намагаючись не пошкодити дно і стінки нашого ананасового «посудини». Тверду качан викидаємо, а їстівну частину подрібнюємо і змішуємо з куркою і морепродуктів. Додаємо в суміш цибулю і перець, 2/3 тертого сиру.
    Заповнюємо порожнистий ананас салатом з курки і морепродуктів, зверху посипаємо сиром. Накриваємо фарширований ананас раннє зрізаною верхівкою з листям, обертаємо її фольгою, щоб не згоріла, і закріплюємо її зубочистками. Випікаємо страву при 200 градусах 35-40 хвилин, після чого відразу ж подаємо до столу. Таке оригінальне блюдо, як ананаси фаршировані курячим філе і запечені під сиром обов'язково припаде до смаку вашим гостям.
    Додав: admin | 5-07-2015, 22:48
    Переглядів: 287