Який новорічний стіл без мандаринів та ананасів. Першим ми вже знайшли застосування в приготуванні торта «Метелиця» а ось з ананасами справи йдуть складніше. Спробуйте приготувати ананаси фаршировані курячим філе і здивуйте гостей цим оригінальним і красивим стравою.
Ананас, запечений з курячим філе
Інгредієнти: ананас – 1 шт.; куряче філе – 1 шт.; печериці – 150 г; рослинне масло – для смаження; сіль, перець – за смаком; твердий сир – 70 г; майонез – 2 ст. ложки. Приготування Ананаси розрізаємо навпіл і видаляємо з них жорстку серцевину. Їстівну вирізаємо м'якоть за допомогою ножа або ложки, намагаючись не пошкодити чашечку з шкірки, а потім нарізаємо кубиками. Куряче філе обполіскуємо, підсушуємо за допомогою кухонного рушника і очищаємо від плівок і жив. Подрібнюємо гриби на смак. Нарізаємо куряче м'ясо великими кубиками і обсмажуємо на рослинному маслі до готовності разом з печерицями, не забувши посолити і поперчити за смаком. Перемішуємо обсмажене м'ясо з м'якоттю ананаса і фаршируємо отриманою сумішшю половинку ананасовій шкірки. Так як куряче філе може виявитися сухуватим, поливаємо верхівку страви сіточкою з майонезу і посипаємо тертим сиром. Запікаємо фарширований ананас до тих пір, поки не розплавиться сир, а після подаємо до столу.
Салат з куркою в ананасі
Інгредієнти: куряче філе – 1 шт.; червоний болгарський перець – 1 шт.; корінь імбиру (тертий) – 1/2 ч. ложки; перець чилі (подрібнений) – 1 ст. ложка; ріпчаста цибуля – 1/2 шт.; петрушка – за смаком; майонез; ананас – 1 шт.; сіль, перець – за смаком. Приготування Подрібнюємо перець чилі і цибулю, останній обсмажуємо до м'якості і за 30-40 секунд до готовності додаємо в сковороду чилі. Куряче філе відварюємо і нарізаємо кубиками. Перці також подрібнюємо кубиками.
У невеликій мисці змішуємо майонез, корінь імбиру, рубану петрушку, чилі з обсмаженою цибулею і сіль з перцем. Заправляємо отриманим соусом курку і перець.
Ананас ріжемо і видаляємо серцевину, залишивши лише філіжанку з ананасовій шкірки. М'якоть ананаса також нарізаємо і змішуємо з салатом. Кладемо курячий салат з ананасом в чашечку з шкірки, посипаємо залишками петрушки і подаємо до столу.
Горщики з ананаса з куркою і морепродуктів
Думаєте куряче м'ясо погано поєднується зі смаком морських мешканців? Щоб разубедится цього, рекомендуємо випробувати поєднання курки з креветками.
Інгредієнти: ананас – 1 шт.; курячі стегенця – 1 кг; м'ясо кальмара – 100 г; креветки – 100 г; ріпчаста цибуля – 1 шт.; перець чилі – 1 шт.; сіль, чорний перець – за смаком; твердий сир – 80 г; рослинне масло. Приготування Курячі стегенця очищаємо від шкіри і жив, зрізаємо все м'ясо. Нарізаємо м'ясо кубиками і обсмажуємо хвилини 2 на олії, після закінчення часу кладемо на сковороду попередньо очищені креветки і кальмари і смажимо ще 2 хвилини. Окремо обсмажуємо цибулю з перцем чилі.
З ананаса зрізаємо верхівку з листям, м'якоть дістаємо за допомогою ложки, намагаючись не пошкодити дно і стінки нашого ананасового «посудини». Тверду качан викидаємо, а їстівну частину подрібнюємо і змішуємо з куркою і морепродуктів. Додаємо в суміш цибулю і перець, 2/3 тертого сиру.
Заповнюємо порожнистий ананас салатом з курки і морепродуктів, зверху посипаємо сиром. Накриваємо фарширований ананас раннє зрізаною верхівкою з листям, обертаємо її фольгою, щоб не згоріла, і закріплюємо її зубочистками. Випікаємо страву при 200 градусах 35-40 хвилин, після чого відразу ж подаємо до столу. Таке оригінальне блюдо, як ананаси фаршировані курячим філе і запечені під сиром обов'язково припаде до смаку вашим гостям.