Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як використовувати палички кориці?

Як використовувати палички кориці?

16-03-2015, 17:51
4 055
Як використовувати палички кориці?
Якщо з порошком кориці середньостатистичний житель пострадянського простору вже встиг сдружится, то коричні палички, що надійшли у продаж куди пізніше свого подрібненого аналога, досі можуть викликати багато зайвих запитань. По суті, застосування паличок кориці приблизно таке ж, як і у порошку, хіба що в випічку їх не додаси, але докладні рецепти ми обговоримо далі.

Як вживати палички кориці?


Згорнута в трубочку кориця являє собою ні що інше, як дуже ароматну кору коричника цейлонського, яку перед продажем висушують. Як наслідок, для того, щоб отримати максимум аромату і смаку прянощі, паличку кориці необхідно проварити або запарити окропом, саме тому найчастіше корицю у вигляді палички можна зустріти в рецептах напоїв, начебто нижченаведених.

Сидр з паличкою кориці


Інгредієнти:

  • червоні яблука (великі) - 6 шт.;

  • яблучний сидр - 07 л;

  • палички кориці - 3 шт.;

  • зірочки анісу - 2 шт.;

  • лимон - 1 шт.


  • Приготування
    Наливаємо сидр в каструльку і доводимо його до кипіння. Після закипання вогонь зменшуємо і кладемо в рідину прянощі: паличку кориці і аніс. Варимо напій під кришкою 20 хвилин.
    За цей час робимо з цілих яблук "чашечки", витягуючи з плоду серцевину з насінням і частину м'якоті так, щоб стінки і дно залишилися цілими. Наповнюємо кожну яблучну "чашечку" ароматним напоєм і прикрашаємо тими ж коричними паличками.

    Як заварити чай з паличками кориці?


    Інгредієнти:

  • вода - 500 мл;

  • улюблений чай - 1 ч. ложка;

  • 2 палички кориці;

  • 3 бутона гвоздики;

  • цедра лимона і апельсина.


  • Приготування
    Виливаємо півлітра води в чайник і ставимо її доходити до кипіння. Поки вода кип'ятиться, в заварник кладемо ложку улюбленого чаю і прянощі - бутони гвоздики і палички кориці. На додаток знімаємо цедру цитрусових і також кладемо її в майбутній чай. заливаємо ароматне вміст заварника окропом, накриваємо його кришкою і залишаємо чай на 5 хвилин. Коли напій завариться, його можна доповнити чайною ложкою рома, а можна пити в безалкогольному варіанті.

    Класичний пакистанський кави з паличкою кориці


    Інгредієнти:

  • вода - 750 мл;

  • молоко - 750 мл;

  • паличка кориці;

  • кардамон - 5 шт.;

  • кава мелена - 3 ст. ложки.


  • Приготування
    У невелику каструльку засипаємо кави, туди ж відправляємо паличку кориці і розколотий кардамон. Заливаємо вміст каструльки сумішшю молока і води і ставимо все на вогонь. Поки кава вариться, а на це піде близько 10 хвилин, необхідно весь час перемішувати кави, набирати напій ложкою і виливати з висоти, щоб на поверхні утворювалася крупно бульбашкова пінка. Далі залишається лише розлити каву з невеликою чашечках і доповнити цукром за смаком.

    Використання паличок кориці в основних блюдах


    З коричними паличками пахучіше виходять не тільки напої, але і м'ясні страви, на кшталт цього рагу з яловичини.
    Інгредієнти:

  • яловичина - 900 г;

  • масло рослинне - 45 мл;

  • білий цибулю - 100 р;

  • морква - 80 г;

  • стебла селери - 80 г;

  • часникові зубчики - 3 шт.;

  • цедра і сік 1 апельсина;

  • бальзамічний оцет - 60 мл;
  • Як використовувати палички кориці?

  • вода - 1 л;

  • паличка кориці;

  • листя лавра - 2 шт.;

  • гілочка розмарину і чебрецю.


  • Приготування
    В розігрітій жаровні смажимо нарізану кубиками яловичину до утворення характерного золотистого кольору на м'ясних скибочках. Після, яловичину викладаємо на тарілку, а на її місці пасеруємо всі овочі протягом 8 хвилин. Змішуємо їх з м'ясом, додаємо корицю, лавр, розмарин і чебрець, терту цедру і сік апельсина, пасту з часнику і тримаємо все ще хвилину, щоб "розкрити" аромат. Далі заливаємо вміст жаровні водою з оцтом і тушкуємо під кришкою 2 години. Перед вживанням і корицю, і трави витягуємо.
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Рецепт глінтвейну з червоного вина
    Рецепт глінтвейну з червоного вина
    Глінтвейн - популярний гарячий алкогольний напій, який готується з вина. І сьогодні мова піде про глінтвейн з червоного вина. Пропонуємо вашій увазі
    Чай з корицею
    Чай з корицею
    Коли на вулиці сиро і холодно і хочеться тепла та затишку, згадайте про чай з корицею. Цей напій здатний не тільки зігріти вас, але і підняти
    Чайний глінтвейн
    Чайний глінтвейн
    Класичний глінтвейн готується на основі червоного вина. Але далеко не всім по душі такий алкогольний напій, і тому сьогодні мова піде про
    Яблучний глінтвейн
    Яблучний глінтвейн
    Глінтвейн - напій англійського походження, який роблять на основі вина. І зараз ми розповімо, як приготувати корисний глінтвейн з додаванням яблука.