Добрі рецепти, огляди, корисні та цікаві статті!
» » Як чистити печериці?

Як чистити печериці?

16-03-2015, 16:05
831
Як чистити печериці?
Кожна жінка, яка бажає довгі роки залишатися стрункою і красивою, в першу чергу повинна стежити за своїм харчуванням. Адже саме те, що потрапляє в наш організм, і служить його здоров'ю і довголіттю або вбиває його раніше часу. А значить, їжа, яку ми споживаємо, повинна бути свіжою, натуральної, насиченою вітамінами і мінеральними речовинами і добре засвоюватися.
Одним з продуктів, що відповідають усім цим вимогам, вважаються печериці. Ці гриби дуже смачні, з них можна приготувати безліч ніколи не набридаючі страв. Але найголовніше, вони доступні в свіжому вигляді круглий рік, так як успішно культивуються. Єдине, що треба знати, як це правильно печериці чистити. Ось про це ми сьогодні з вами і поговоримо.

Вибираємо гриби
Але перш, ніж дізнатися, як правильно чистити свіжі печериці, їх треба десь взяти. Простіше всього це питання вирішує похід в найближчий супермаркет або на ринок. Ось тільки як не промахнутися з придбанням? Адже навіть такий буденний продукт, як печериці, треба зуміти правильно вибрати. Однак складного тут нічого немає. Візьміть гриб в руку і уважно огляньте і обмацайте його. Якщо капелюшок має матовий білий або злегка коричневий колір, а весь гриб міцний і пружний, його сміливо купуйте. І нехай вас не бентежить розмір, печериці в залежності від віку бувають від 2 до 10 см в діаметрі. Якщо ж на капелюшку або ніжці є бурі плями, а плівка між ними порвана, це явне свідчення лежалости товару. Використовувати такі гриби в їжу можна, але якість страви буде бажати кращого. Так і справжній грибний запах мають тільки свіжозрізані печериці.

Як правильно почистити свіжі печериці?
Ну, от гриби обрані, куплені і благополучно доставлені на кухню. Господиня, із захопленням дивлячись на витончені ароматні дари природи, вибирає рецепт страви, яким вона сьогодні ввечері здивує домашніх. Може приготувати фаршировані печериці по-монастирськи? Вирішено, треба тільки підготувати продукти, і справа в капелюсі.
Першим ділом гриби чистимо. Багато молоді господині задаються питанням, а навіщо печериці чистити, вони і так гарні. Звичайно, якщо ви купили вже очищений або заморожений продукт, чистити його нема чого. Але в нашому випадку мова йде про справжніх грибочках з грядочки. Тут гігієнічні процедури просто обов'язкові, мало що в землі було. Та й взагалі знання, як правильно почистити свіжі шампіньйони і інші гриби, зайвим ніколи не буде.
Отже, візьміть гриб за ніжку і протріть його з усіх сторін вологою ганчір'яної кухонної серветкою або губкою. Видаліть з печериці всі порошинки і шматочки грунту. Маленькі і відносно чисті грибочки достатньо лише легенько потерти один про одного капелюшками. Потім за допомогою гострого ножа освіжіть місце зрізу на ніжці. Якщо вам попалися грибки, які деякий час зберігалися в холодильнику, видаліть з них все підсохлі подвявшие місця. Після цього хірургічного процесу помістіть їх під струмінь холодної води на 5-10 секунд. Більше тримати печериці у воді не слід, інакше вони напитаются вологою і втратять свій неповторний смак і аромат.
Як чистити печериці?

А як чистити печериці, якщо вони вам дісталися з сильними забрудненнями у важкодоступних місцях? Насипте в глибоке емальоване блюдо трохи борошна і налийте холодну воду. Ретельно перемішайте борошно з водою і покладіть туди печериці на нетривалий час. Злегка побултихайте їх і виймайте сушитися на рушник. З багатьох «диких» грибів при чищенні видаляють спідничку, темні пластини під капелюшком і тонку шкірку з неї. Для печериць дана процедура не обов'язкова. Всі частини гриба їстівні. Однак вони впливають на колір бульйону при варінні супу або соусу, не забувайте про це. Ну, що ж, очисні маневри закінчені, грибочки красивими рядами сохнуть на рушник, саме час вивчити обіцяний рецепт.

Фаршировані печериці по-монастирськи
Інгредієнти:

  • 500 г грибів;

  • 1 велика цибулина;

  • банку консервованої квасолі;

  • 1 морква;

  • пісний майонез;

  • сіль;

  • рослинне масло.


  • Приготування
    Обережно відокремлюємо ніжки від капелюшків, подрібнюємо їх і смажимо до готовності з цибулею і морквою. Потім в цю ж сковороду викладаємо квасоля і ретельно все перемішуємо. Отриманою начинкою заповнюємо капелюшки, покриваємо їх сіточкою з майонезу і ставимо на 15 хвилин у духовку, розігріту до 180°C. Після закінчення цього часу дістаємо гриби з духовки, посипаємо їх зеленню і подаємо на стіл. Приємного апетиту!
    Рекомендуємо добрі рецепти
    Печериці на грилі
    Печериці на грилі
    В пору пікніків саме час поговорити про гарячих закусках, які б швидко готувалися і легко поедались, не залишаючи тяжкості в шлунку. Одним з таких
    Як чистити маслюки?
    Як чистити маслюки?
    Маслюки - смачні їстівні гриби, які солять, маринують, смажать, додають в супи. Але перш, ніж їх почати готувати, обов'язково потрібно очистити
    Як чистити креветки?
    Як чистити креветки?
    Шанувальників у такого вишуканого морського делікатесу, як креветки, чимало. Ось тільки не кожна господиня візьметься за їх приготування з-за
    Як чистити лисички?
    Як чистити лисички?
    Один з найулюбленіших господинями видів грибів - це лисички. Їх і на зиму заготовити можна, і висушити, і приготувати. Але ось як чистити лисички?
    Потрібно чистити печериці?
    Потрібно чистити печериці?
    Багато хто з нас люблять гриби, так і страв з них можна приготувати безліч. Тільки от на прилавках магазинів «грибний» вибір невеликий - гливи та